reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

eh z jednej strony ona dobra kobieta a z drugiej ten jej charakter i zachowania to zgrozo. Całe szczęście mąż jest zupełnie inny i zgadzamy się ze sobą. Denerwuje mnie głównie to że ja kilka razy mówiłam że tak zdecydowaliśmy a ona swoje nadal. Jak by płaciła za chrzciny dobra ale tak to nasza decyzja.

ja zrobiłam sobie ciepłą z miodkiem bo zimno i paskudnie

reklama
a w poznaniu sloneczko swieci i niunia w samym pajacu byla zemna na spacerku ;-) bo troszke chlodny wiatr byl ;-) nic mi sie niechce niunia spi juz og godziny nadrobialm wszystko w necie i mi sie nudzi a niewiem czy dam rade sie zdzemnac czy sie obudzi.. badz tu madry ..

wlasnie odkrylam ze moj glonojad spowrotem ciemnieje ;-)niewiem czy caly ale pyszczek ma juz ciemny ;-):-D

Ostatnia edycja:
u mnie zimno 15 stopni wiatr deszcz brrrrr na dwór nawet nie szłyśmy dziś bo coś pokasłuje i kicha a boję się żeby mi się na niedzielę nie rozchorowała. moja buszuje w leżaczku spać pójdzie już po kąpaniu. ja mam co robić przeglądam materiały a jak spać ją położę posiedzę z wami i pisać będę.

ja mojej muszę chyba jakąś kurteczkę kupić niedługo bo sam sweterek jeszcze chwila za mało będzie

ale mnie brzuch boli.... zaraz mnie zaleje... :-(

Odpisze wam wieczorem jak mały zaśnie...

Aha! I pochwale się że mały właśnie zjadł jabłko z bananem które sama natarłam!!!

Wróciłam właśnie od lekarza i mam całkowicie prawie skrócona szynkę i jak wsadza palec to się rozwiera. Jutro mam się zgłosić na patologie. Boję się :(

Necia ja też lubię pić z tego kubeczka :-)
musisz mi coś obiecać??? podeślesz mi kąsek jakiegoś ciastka?? a najlepiej z każdego po kawałku? :zawstydzona/y:

Fifka ja też sama robię deserki ze świeżych owoców Bartusiowi! albo biszkopciki mu rozmaczam w soczku, ostatnio robiłam kaszkę manną ale na soczku zamiast na mleku. Słoiczki też kupuję ale daję od biedy jak nie mam żadnych owoców a nie chce mi się do sklepu skoczyć albo jak gdzieś wychodzimy....

Gocha mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze :* trzymam mocno kciuki! I pamiętaj lepiej leżeć do końca ciąży w szpitalu a żeby tylko było wszystko dobrze!! Najważniejsze jest maleństwo!! :*

Necia co do kurteczki to ja sobie właśnie uświadomiłam, ze na zimę muszę ubrać Bartka do stóp do głów! Też nowy kombinezon, o jakiejś kurteczce też myślałam no i porządne buty zimowe bo to będzie okres nauki chodzenia! Na jesień zresztą też nowa kurtka by się przydała bo ta, którą aktualnie ma robi się już za mała....

A w ogóle to ja zapomniałam Wam napisać o moim wspaniałym wyczynnie, który miał miejsce wczoraj w mojej łazience :-) wydepilowałam nogi depilatorem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (tu miejsce na aplauz) ostatni raz użyłam go w 3 miesiącu ciąży a potem cały czas maszynka więc wyobraźcie sobie co wczoraj przeszłam....

Gocha, uspokój się, bo nerwy szkodzą Tobie i Maleństwu. Ja chodziłam z rozwarciem od listopada, Fifka ze zgładzoną szyjką i obie donosiłyśmy, będzie dobrze. Na pewno.

A ja mam pytanie do mam, które już zaobserowały zęby u swoich pociech. Jak wygląda wyrzynająca się... dwójka? Bo moja oczywiście dotknąć się nie da, ale od jakiegoś czasu widzę taką kropkę, która się powiększa, ale, moim zdaniem, bardzo daleko na podniebieniu. Zdjęciem Was nie uraczę, bo nawet przez sen się broni...

Spróbuj palcem pomacać jeśli to ząbek to na pewno wyczujesz... co do tej kropeczki to mnie tak kiedyś zmyliła dolna 4, którą miałam nawet jakiś czas zaznaczoną na suwaczku, była kropeczka, była a nagle znikła.... ale nigdy nic właśnie pod palcem nie wyczułam....

reklama
Gocha tak jak Sil mówi! Nie panikuj... ja chodziłam z zgładzoną szyjką i lejkiem (zaczeła się rozwierać od strony główki małego ale od zewnątrz była zamknięta... a od 33 tygodnia miałam już rozwarcie 2 razy wyciszali mi skurcze porodowe i leżałam już na porodówce... i donosiłam małego! :tak: leż dużo, wstawaj tylko do łazienki i NIE DENERWUJ SIĘ! Bo nerwy bardzo szkodzą na twój stan :*

Magdalena
hahahaha oj znam ten ból depilacji po dłuższej przerwie! Ja też w ciaży goliłam tylko żyletką a jak teraz przeleciałam depilatorem to myślałam ze umre :-D

Mój nie chciał jeść owoców ani ze słoiczka ani moich... ale dzisiaj wybrałam najsłodsze jabłka i banany! Starłam w blederze z odrobiną wody i takie rzadkie zjadł! Dla nas to duży krok do przodu!

Necia
u mnie to samo na dworze... br... zdrówka dla Małgosi!

Sil
mój dwójek jeszcze nie ma...

Atan to super! Może tylko by chory dlatego tak pobladł! Mam nadzieje że wydobrzeje! :tak:

A mój łobuz nie śpi tylko łobuzuje i drze jape.... zjeść też nie chce... :confused2: Kto ma gumowy młotek na usypianie? :laugh2:

Do góry