reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

park wodny to dla nas drugi koniec Krakowa więc szukamy raczej w okolicach podgórza/wieliczki itp.
a kiedy zaczęłaś podawać coś oprócz piersi? bo ja się zastanawiam kiedy mm skoro na grudzień chcę wrócić do pracy?

reklama
Jak skończyła 4 miesiące, to zaczęłam jej dawać powoli różne rzeczy. I sama woli te inne rzeczy, niż mleko, sama się przestawiła na karmienie rano, w południe czasem i wieczorem, no i noc. Z mm musisz tak wyczuć, żebyś Ty nie miała problemu z mlekiem, bo ja dziś, po tej jej przespanej nocy nie mogę sobie dać rady, tak mnie bolą piersi po przepełnieniu. Przy czym pamiętaj, że np jako matka karmiąca masz prawo do dwóch przerw półgodzinnych w pracy, czyli np możesz wyjść godzinę wczesniej.

na razie ok bo nastawiam się na to od samego początku, nawet mogłabym dopiero w styczniu ale wolę pracować w grudniu a w styczniu wziąć zaległy urlop :tak: no ale pewnie im będzie bliżej "rozstania" z Misią to może być gorzej :dry:

Uda się Wam na pewno. Jak masz zaufaną osobę do opieki, to nie będzie źle.

Dagne, Sleepy, dziewuszki... przywołuję Was. Dziureczka wyjechała, to ma usprawiedliwienie

yyyyy......nie mam nikogo, ani zaufanego ani obcego :zawstydzona/y: na razie zapisaliśmy Kruszynkę do żłobka ale jeszcze będziemy gdzieś szukać opiekunki...nawet nie wiem gdzie i jak się do tego zabrać :confused:

jutro idziemy z Misią do lekarza bo martwi nas że strasznie odchyla główkę do tyłu jak leży na boczku :-( mam nadzieję że po prostu tak lubi ale boimy się że to coś z napięciem mięśniowym :nerd:

Sprawdźcie, będziecie spokojniejsi, choć moja też tak robi nadal, zadziera głowę i robi paragrafa, a wszystko w porządku. Kurcze, nianie są strasznie drogie, lepiej już chyba żłobek, choć tu gdzieś widziałam, ze jakaś dziewczyna z Krakowa się ogłaszała, że się zajmie dzieciątkiem...

koszt na pewno jest nieporównywalny bo żłobek to około 200 + wyżywienie a niania to pewnie z 1000 (nawet nie wiem więc strzelam) :baffled:
a czy twoja Niunia tak mocno odchyla główkę? i czy potem ją z powrotem przyciąga czy tak zostaje? kiedy to robi?

reklama
Jestem :) po prostu mam dużo na głowie teraz :)
Kasia wiele dzieci odchyla tak główkę, ja to czasem się dziwiłam mojej Kali, że jej tak wygodnie ;) ale wszystko ok wg lekarza, więc po prostu taki urok dzidziusiów :) niektórych. Ale sprawdzisz, to będziesz spokojniejsza :)
Już się chwaliłam na fb, Mysza ma pierwszego ząbka :)

Ogólnie to dużo teraz sylabuje, rozmawia z zabawkami i próbuje wydobywać z siebie różne dźwięki :)

Sil- jak budowa?

Do góry