reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

widzę,ze temat szczepień. Ja szczepię pentaximem - 120zł mnie to kosztuje,ale mała nie ma żadnych reakcji. Pneumokoki mamy za free z racji wcześniactwa, nad rota się zastanawiam, a nie wiem kiedy się szczepi na meningo.
Odnośnie tych rota muszę się szybko zastanawiać bo mi niewiele czasu zostało :/

Ostatnia edycja:
reklama
dziękuję dziewczynki za opinie :tak:
Sil ogromnie współczuję Dominisi i tobie również, oby szybko przeszło &&&
zafasolkuję czyli do tej pory nie szczepiłaś na nic oprócz obowiązkowych?

Ja jestem :) ale mam jakoś tak mało czasu ostatnio.

Ja szczepiłam Kalinę na pneumo od początku, bo pediatra doradziła, że to dobra inwestycja, odradziła za to rota, bo tak jak napisała Sil, ich odmian jest dużo, a szczepi się na kilka. I oczywiście szczepiłyśmy skojarzoną 5w1 infantrix bodajże czy jakoś tak, ale reakcji brak jeśli chodzi o gorączki itp. W czw Kala szczepiona była obowiązkową wzw i następne szczepienie dopiero jak skończy 13miesięcy :)

A co na dniach: myślę intensywnie nad naszymi wakacjami z Małą :) juz 11 sierpnia jedziemy nad jezioro Białe. Na razie jak zamykam oczy to widzę obładowany samochód i kupę roboty a nie odpoczynku, no ale zobaczymy...

Mysza nie siedzi jeszcze super pewnie, bo jak się zamyśli i zawiesi nad czymś, to leci bach, więc zawsze siedzę obok i Ją łapię, ale za to staje na nogi jak się mocniej złapie czegoś. Wiadomo kilka sekund ale silna babeczka z Niej.
Na topie ostatnio jest ta-ta-ta-ta!!!! na-na-na jak się złości i pffffff, nieeeee, neee, da-da-da.

Dagne, zazdraszczam wakacji, choc faktycznie, my jedziemy na dwa dni i już mnie to przeraża

Kasia, jak po szczepieniu?

Sil dziękuję że pytasz :tak: na szczęście już po wszystkim, Misia płakała przy szczepieniu, potem była trochę rozżalona ale wieczorem już spokojnie ją wykąpaliśmy i jak zjadła to pięknie spała w zasadzie do rana a dziś jakby nigdy nic i nawet śladu na nóziach nie ma :happy:
a co u was?

O kurcze, śpi Ci całą noc? Zazdroszczę...
U nas ciepło, więc Mała marudzi, ale w miarę do wytrzymania, wystarczy ją na ogródek wystawić. Za to koniecznie będzie stawać choć jeszcze się chwieje.

Na jakie szczepienie się zdecydowałaś? Przy drugim jest lepiej, bo nie ma WZW a ono boli najbardziej

to spanie to już ze trzy razy się zdarzyło mniej więcej od 21 do 5 więc nie wiem czy to można zaliczyć jako przespaną noc ale mnie pasuje :tak:
u nas dziś było 37 więc nawet na ogród się nie wychylałyśmy dopiero po południu mężuś sobie z nią troszkę leżał na leżaczku a ja poszłam z nią na spacer koło 19 bo było już "tylko" 30 ;-)
zaszczepiliśmy Niunię 5 w 1 no i wzw, rotawirusy odpuściliśmy zupełnie a pneumokoki chcemy po 6 m-cu

a twoja Dominisia już próbuje stawać - brawo, to jeszcze chwilę i będziesz za nią biegać :-D

Kasia, licząc, że niektóre dzieci wstają o 5, to śpi całą noc :)

Moja dziś spała faktycznie całą. Od 9 do 7.20 rano. ale na wieczór zjadła kanapeczkę z szyneczką i zapiła mlekiem jeszcze.

I wczoraj po raz pierwszy byłam z nią na basenie. Musiałam się odstresować po wizycie teściów.

reklama
My akurat do Chrzanowa, bliżej nam niż do Krakowa, a na pewno łatwiej dojechać. Mają tam szatnię rodzinną,super sprawa. Jedyne co słyszałam, to że podobno, zaznaczam, podobno, w Parku Wodnym kiepska jest woda.

Ja szybko jej wprowadzałam nowe rzeczy, a bułeczkę lubi, więc jej drobię i sama wkłada do buźki. Oczywiście wcześniej jej delikatnie wprowadzałam gluten.

Do góry