reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

reklama
Bezboleśnie na pewno nie pójdzie, ale przynajmniej tylko jedno ukłucie. A że płacimy za szczepionki to i ona na następny dzień nie jest marudna. Jednak się opłaca dać tą 100, jedynie co, to odsypia.

witam wiec tak spala slicznie obudzila sie o 3 dostala cyca poszla spac dalej obudzila sie po 2 h i przewinieta i cyc i zasypiamy dalej potem znowu ladnie2 h spala i tak byla godzina 8 rano wiec mama szczesliwa bo jeszcze nigdy tak ladnie nie spala wczoraj wypilam karmi i cyce takie pelne byly o 4 w nocy ze az z nich lecialo samo mleko w o 11 jak zjadla to niestety jej sie ulalo zwazonym mleczkiem i wszystko przebrane potem o 12;30 dalam jej cyca bo byla glodna i krzyczala pojadla minus taki ze w dzien je po 20 minut tylko... i zasypia ale spi tylko 30 minut choc od 14 do 15 spala godzinke w sumie potem zjadla ale zasnela tylko na 10 minut.. no i nie spala zaczela marudzic i krzyczec dalam cyca odrazu zlapala i co znowu tylko na 20 minut i zasnela na moich nogach i spi juz 20 minut wiec zobaczymy ogolnie co godzine mniej wiecej karmie w dzien jak tak dalej pojdzie na noc damy butelke jesli bedzie glodna ja sie ciesze ze w miare mi sie brodawka lewa wyleczyla bo byla pogryziona w szpitalu gdy sie uczyla jesc..

dziekuje dziewczyny bo ja taka jestem ze odrazu jak mnie cos przerasta i zlosci i wogle nie umiem krzyczec tylko placze taki mam charakterek

sil a co do tego by tata karmil butla to pomysl dobry ;-) spodobal mi sie ;-)

jutro o 14;30 przychodzi polozna ,,,

mam pytanko bo tyle co wiem to co do sztucznego to w pozycji karmimy bardziej do gory a potem ma sie odbic ale jakos nie umiem jej tak wysoko polozyc na ramie ona ma tak bezwladna glowke.. a i ile po zrobieniu mleka moze je pozniej jeszcze zjesc /? bo niewiem a jakos nie wyczytalam na opakowaniu:eek:

a co do terminu to powiem tak kazdy gin zle jakos obliczyl bo miesiaczka byla 18 maja a jeden mowil ze termin to 15 luty 2 gin mowil 21.02 a urodzila sie 24.02 a w szpitalu powiedzialy ze termin mam na 25.02 bo one liczyly od miesiaczki minus 3 miesiace plus 7 dni wiec w ksiazeczce mam 39 i 6 wpiasne.. wiec w terminie sie urodzila ;-)

w czwartek idziemy na usg bioderek czy ja jakis kocyk czy cos dodatkowo oprucz skierowania i ksiazeczki zdrowia i ubezpieczenia musze cos miec>?? bo udalo mi sie na nfz zalatwic ;-)

ewika czyli gazowane pic na laktacje bo ja caly czas wode niegazowane pije.. spróbujemy co ja bym bez was poczela... dziekuje ze jestescie :*

tak gazowane. Ja sama się zdziwiłam ale mam ciocię (w niemczech) która już 4 swoich dzieci wykarmiła cyckiem do 1,5 roku i jak mialam kryzys to do niej dzwoniłam i ona powiedziała że wodę gazowana się powinno pić a nie niegazowaną bo lepiej działa na cycuchy. U nich już w szpitalu po porodzie taką wodę podają. Ona miała ostatnią cc i musiała w ciągu pierwszego wieczora 2 butle gazowanej wypić. Więc coś w tym musi być.
Co do badania bioderek to nie kocyk tylko pieluszkę najlepiej flanelową weź.
Z tego co się orientuje to mm nie można podgrzewać. Jeśli na raz nie zje to już drugi raz nie bardzo podawać.
A dobrze że Amelka tak często je. Cycuchy będą szybciej się napełniać. Dziwnie brzmi "je tylko 20 minut" bo Lilka je po 3-4 minuty ale jak sobie przypomnę jak to było na poczatku to mam wrażenie że nic tylko cały dzień ją karmiłam. Godzinę jadła, godzinę spała i tak w kółko. A dzisiaj też je co 2- 2,5 godz a w nocy jadła prawie co 1,5 godz ale takie dni się zdarzają więc nie martwię się za zbytnio. widocznie tyle potrzebuje.

Mm moze odczekać godzinę w podgrzewaczu, ale odgrzewać na nowo nie wolno, a po godzinie wylać. Co do odbijania, ja nigdy na ramieniu nie odbijałam, kładłam ją sobie na brzuchu, jak nie umiała główki dobrze trzymać, a teraz to na ręce, też na brzuszku, albo przytulam do siebie pionowo. I odbijam zarówno po mm jak i po cycu, bo potem mniej problemów z gazami.
A nam pani usg zrobiła na pieluszce normalnej :)

Atan: No i nie trzeba było się denerwować?:) A pytałaś o ten kryzys laktacyjny położnej? Powiedziała coś czego byś wcześniej nie wiedziała?:)

A tymczasem u sleepy...werble... Przyszedł wózek!!:D Kurier zrobił mi niespodziankę i nie uprzedził że będzie. Dobrze że moja mama rano wypłaciła pieniądze z bankomatu i mogła mi pożyczyć bo ja nie wiem co bym zrobiła :| Jest super ekstra i wspaniały;) Póki co wad nie widzę, z tym że nie bardzo wiem na co patrzeć trzeba przyznać;) Wygląda porządnie, wszystko działa, jest komplet elementów..Budka zasłania w spacerówce całego dzieciaczka! Można go zabunkrować aż po nóżki! A po zdjęciach tym się martwiłam...
Rano przyszła paczka z wanienką, przewijakiem i wszystkim co wcześniej zamawiałam także mam dziś super dobry humor i bawię się rzeczami:-D

Super Sleepy, na pewno masz masę radości :) Jeździj wózkiem ile wlezie :)

Atan, pięknie.

My po szczepieniu. Domi waży 5920, główka ma 40 cm, a klatka 41, tylko kwęknęła przy wkłuciu, wcale nie płakała, ale jestem z niej dumna :) Też dobrze przybiera i wszystko jest w porządku. Kolejna wizyta 8 maja :)

reklama
nie polozna nic wiecej mi nie powiedziala jedynie pochwalila ze dobrze se radze ;-) wiec mam dobry humorek a do ytego w nocy amelka slicznie spala 4 godziny i jedzenie i 2 godziny i jedzenie 1g i jedzenie potem prawie 3h i jedzenie i znowu 2 h i jedzenie itd wiec ladnie spi a na poczatku to w dzien to dzialala i stekala itd a teraz przesypia ;-) dalam se rade obiadek bez problemu zrobic nie musialam jej z lozka ruszac ;-) jestem dzisiaj tak szczesliwa i chyba kryzys mija bo nie wydaje mi sie zebym go jeszcze miala ja dobrze nastawiona jestem wiec chyba tez dlatego ;-) i mala tez spokojna ;-)

sil no to ladnie ze taka dzielna ;-)

slepy a zdjecia wozka i zakupów to gdzie ?? ale ciesz sie moj jak poskladalismy bo jest uzywany zaczelo kulko skrzypiec ale michal naoliwil i spokoj ;-) cichutkie ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry