reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

łóżeczko
TymonII%20bez%20szufl.jpg

materacyk
fiki-miki-materac-grykus-lux-comfort-line-120x60-dostepne-od-reki-mozliwy-odbior-osobisty-warszawa-mokotow-84193370324.jpg

pościel z dodatkami
15.jpg

fotelik
914_1.jpg

no i wózek taki Bebetto Solaris - uniwersalny wózek dziecięcy - YouTube tylko w kolorze czerwono-czarnym

reklama
kasia: mam wybraną tą samą pościel! Jak gatunkowo? Wszystko ok? Prałaś ją już?:)

Wiecie jaka ze mnie panikara się robi?:) Obudziłam się dziś i swędziała mnie dłoń. No nic myślę sobie.. ale wstałam i się rozkręciło.. obie ręce aż po pachy, brzuch, piersi, nogi. Przy obiedzie już cała czerwona byłam i myślałam że oszaleje. Doktor google postawił natychmiastową diagnozę: cholestaza. Wszystko się zgadza! Koło 30 tyg. się pojawia, swędzi jak diabli, jakiś ciemny mocz ostatnio, plus to że u mnie zawsze były problemy z żółcią.. Panika oczywiście bo jak czytałam, to może powodować przedwczesny poród- w najlepszym przypadku, a mój nogami bym wolała żeby nie próbował wychodzić.. I co wystarczyło zrobić żeby się magicznie uzdrowić? Proszę Pań werble... zmienić spodnie i bluzkę! mam chyba uczulenie na płyn do płukania:sorry2: Pierwszy raz w życiu tak mam,więc nawet przez myśl mi nie przeszło, że to może być coś takiego:) Pomyślałam że ciocia sleepy i jej głupota może umili wam nudny niedzielny wieczór;)
A na deser obiecane zdjęcie zakupów które w końcu udało mi się zrobić:Zobacz załącznik 450305
A i jeszcze.. Czuję się już na prawdę dobrze! Dostałam jakieś leki od lekarza ogólnego ale chyba ich nawet nie wykupie bo z całej choroby został tylko lekki ból głowy. Szybko przyszła, szybko poszła całe szczęście:)

Dagne: Jaka ona śliczna! Taka bujna fryzura.. fiu fiu.. ;)

Dzięki dziewczyny :)

Kasia - to praktycznie cała wyprawka gotowa :) super to łóżeczko - sama chciałam takie, ale postawiłam na najprostsze i zarazem tańsze... a ta pościel?? przecudna!!! zakochałam się, no ale ja już Małej takiej nie kupie :)
Sleepy - ten wózek - pełna klasa :) super wygląda. A z tą cholestazą, to chyba prawie każda przyszła mama przechodziła podobna historię - ja bynajmniej tak :) też spanikowałam - i też okazało się, że to przez rzecz chemiczną - tylko u mnie inny proszek do prania :szok:

A my dziś pogrillowaliśmy :) ciekawe czy Małej posmakuje mleczko o smaku kurczaka :)

sleepy jeszcze nie prałam ale w dotyku i z wyglądu jest porządna więc myślę że będzie ok też po praniu bo to nie jakaś cienka szmatka i dodatki też super więc nie zastanawiaj się dłużej a ten twój wózek super, taki elegancki :tak: a powiedz mi czy to drzewo na ścianie u ciebie to malowane od szablonu czy naklejone? a z tym uczuleniem to dobre :-D chociaż tyle że się zorientowałaś zanim jeszcze większa panika cię ogarnęła ;-)
dagne ja też już myślałam że to prawie wszystko mamy ale zaczęłam robić listę "drobiazgów" i znów wyszła prawie cała strona :baffled: a grillowanko fajna sprawa :tak: my rozpoczęliśmy sezon tydzień temu

Ostatnia edycja:
Piękne macie zakupki :)

Ja weekend z mężem spędzałam, wczoraj na działce byliśmy, pomierzyć i pomarzyć na fundamentach, dziś na spacerze i u psiapsióły mojej na urodzinach. A chcę z nim jak najwięcej czasu spędzić, bo w środę leci do Anglii na 3 dni.

Kasia: Jaka lista;> czy to się skończy privem?;) Brakuje mi jeszcze kosmetyków i elektroniki jakby tego też dotyczyła twoja tajemnicza lista;)
Drzewo nie jest ani od szablonu ani naklejką. Sama sobie poszkicowałam na ścianie. Miałam swego czasu fazę na malowanie. wklejałam kiedyś nawet moje dzieła przez d malutkie;)

Sil: Super z tym waszym domkiem. Jak się sprawa rozwija? Zaczynacie działać dalej? A mąż gdzie ci ucieka? Niedobry mąż;)

Dagne: I jak mleko kurczakowe?:)

Sleepy, zaczynamy po świętach, wylewka, potem cała reszta, w tym roku do dachu na pewno, co dalej, kasa pokaże, ale na pewno w tym roku podeprzemy się małym kredytem, a w przyszłym się okaże. Chcemy się w przyszłym wprowadzić. Mąż w delegację jedzie, coż ja mogę

Sil to koniecznie naciesz się mężem żebyś przez te 3 dni nie uschła z tęsknoty ;-) a co do budowy to myślę że jak już zaczniecie to jakoś pójdzie
sleepy no ja nie mam takich zdolności dlatego waham się czy naklejki (kolorowe) czy jakiś szablon do malowania :baffled: a co do mojej tajemniczej listy :-D to tak w skrócie - pieluszki tetrowe i flanelowe,woreczki na zużyte pieluszki,podkłady pod materac,stojak do wanienki,krem z filtrem bo już może być gorąco, oilatum do mycia/kąpieli,octenisept do pępuszka,spory zapas płatków kosm.,termometr na podczerwień,niania elek.,koszule nocne dla mnie i szlafrok,majtki (nie stringi bo tylko takie mam),podkłady/podpaski...no i sama widzisz jak mi się zbiera :dry: zastanawiam się też nad monitorem oddechu a na allegro poluję na używaną bazę do fotelika do samochodu...no i taki mi skrót wyszedł :-D

Sil: Oj.. to taki wyjazd będzie okupiony jakimś drobiazgiem dla ciebie ja myślę?;) Mój michał po wyjeździe do krakowa zastał zobligowany do przywiezienia mi regionalnego przysmaku... princepolo z lotniska dostałam..;)

Kasia: Ja bym malowała. Lista wyborna;) A monitor oddechu też bym chciała mieć. Tylko jak patrzę na te ceny to sama nie wiem..

reklama
Sleepy - oj chyba smakowało, bo Niunia wcinała mleczko aż się uszka trzęsły :)
Kasia- jak mam nianię elektr i praktycznie w ogóle nie używam, moja Kala ma taki głos, że od razu słyszę hehe :) a co do monitora oddechu, to ja np nie chciałam, bo zeschizowałabym i sprawdzała go, co jakiś czas czy dobrze chodzi itd. Dużo dziewczyn uważa, że to strata pieniędzy, ale wiadomo, każdy indywidualnie decyduje.
Może uznacie też, że jestem "dziwna" ale nie używałam i nie używam woreczków na pieluszki, bo tak szybko się worek napełnia, że szkoda mi było tracić kasę, skoro i tak raz dziennie wynosić śmieci musiałam. A te początkowe pampki nie wydzielają nieprzyjemnych zapachów, teraz pakuję w woreczek tylko pampka z kupką, bo już "pachnie" cudnie jak się pojawi, bo coś ostatnio Kala robi kupkę co 2-3 dni.

Do góry