reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

reklama
Majqa - gratki mamusiu i witaj na świecie Adasiu :)
No to teraz masz super gromadkę
:tak:
Zazdroszczę ;-)

A ja jestem zła bo Kaja znowu ma skierowanie na operację tym razem 3-ch migdałów i ze skierowaniem z oznaczeniem PILNE!!! mamy termin na 7 sierpnia ... 2014 :wściekła/y: Jedziemy w maju prywatnie zrobić w Warszawie. Kolejne wydatki przez cholerny NFZ. Mój mąż już zaczął wypełniać wnioski o wydanie wiz dla całej rodziny. Szkoda że jeszcze te głupie 3 lata musimy tu zostać bo to będą 3 lata koszmaru :( Ehhh... naprawdę mam dość tego państwa :( Mój patriotyzm 30 kwietnia 2013 roku został postrzelony i zmarł w drodze do szpitala :dry:

Dzięki sol.

My też mamy termin na 22.08 tego roku i też usuniecie 3-go migdałka i podcięcie podniebiennych... Boję się trochę ehhh...

Majqa - ale my mamy nie na ten a na przyszły - gdzie Kaja już niedosłyszy przez to i coraz gorzej mówi dzięki temu. Szczerze nie ma się czego bać - my już to raz przechodziliśmy ale terminy były normalniejsze a teraz porażka - jedziemy prywatnie to zrobić przy czym termin na NFZ nie ruszamy bo one lubią odrastać - czego jest Kaja przykładem - to jej drugi zabieg będzie - po roku od pierwszego więc jakby coś to trzeci zostawiamy asekuracyjnie.

Termin mamy już na 9 czerwca - mam nadzieję że wszystko będzie ok. Teraz się zastanawiam czy puszczać ją do przedszkola w tym miesiącu czy sobie odpuścić bo pełno tego jest teraz i pewnie zaraz by coś przytargała :/

Ostatnia edycja:
U nas rumień. Ciekawe czy Adaś złapie ...

Sol - no ja bym nie posyłała bo właśnie bałabym się że zachoruje i termin przepadnie. Ona też niedosłyszy i też mówi niewyraźnie więc nie ma co czekać. Mimo to czuję strach i niemoc.

Majqa - jak nam wypadnie ten to kolejny mamy za 2 tygodnie - to nie problem, prywatnie już robimy nie państwowo więc nie ma takiego naporu na mus bycia zdrowym, teraz bardziej o nią chodzi żeby się dusić nocą przestała.
Masz rację nie ma co czekać - najważniejsze żeby prawidłowo się rozwijała a nie cofała przez NFZ bo terminy długie.
Strach - ja męża wysyłam z nią na zabieg :p Niemoc - nieeeee.... tylko zdenerwowanie na takie terminy przez NFZ - najchętniej to bym tą złodziejską instytucję rozwaliła !!!!! Bo zawsze coś można zrobić, niemoc zostawia się na moment kiedy już zupełnie nic się nie da zrobić i reszta zależy od cudu. A nie kiedy można coś zrobić - choć poświęcając coś innego (na przykład sporą ilość kasy na leczenie).

majqa - jak tam po zabiegu??

Powiem wam że jestem mega zadowolona, warto było wydać te 2800 zł na ten zabieg. Kaja ma same miłe wspomnienia, opiekę miała ekstra a wygoiła się w kilka dni teraz jest super :) Nie mam nawet jak porównać opieki i zabiegu prywatnie a państwowo - państwówka to rzeźnia a prywaciak to 5* sanatorium - tak najkrócej.

U nas ok tylko ciut za ciepło.
Pozdrawiam wszystkie :-)

reklama
Do góry