reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

Hello!

Marylka - i jak zdrowko? Juz lepiej z malym?

Ewelinka - jeju, dopiero zauwazylam na gorze strony, ze zajrzalas! Wlatuj czesciej! ;-)

Milego wieczorku!

reklama
Hej!

Mary, dobrze, że w ogóle ktoś zauważył ;-) Co tam u Ciebie? Jak młoda?

Sol,
ja bym nie dała tak wcześnie do szkoły. Dziecko jest zdecydowanie za małe i nie rozumie, mimo iż możesz odnieść inne wrażenie. To, że jest rozwojowo przygotowana, to jeszcze nie wszystko. Bardziej zastanowiłabym się, że czy warto dziecku "odbierać" w jakimś stopniu dzieciństwo ?
Dla mnie dobry był system 7-latków.....nie wiem komu to przeszkadzało...
Ale oczywiście, to moje zdanie. Ty sama musisz zdecydować. Życzę powodzenia w podjęciu słusznej decyzji!

Pozdrawiam.

Hejka!

Ewelinka
- a dziekuje, w porzasiu u nas, ale cos mi sie wydaje, ze zaczyna sie u nas kryzys 2-latka... :szok: Ciut wczesnie, ale wszystko na to wskazuje... :oo2: A jak Twoj maly mezczyzna sie ma?

Jaewaaaaaaaaaaaa - gdzie jestes, kochana?

Majqa - jak tam samopoczucie? Zapomnialam zapytac ostatnio, na kiedy masz termin?

Marylka - a i Tobie juz nie duzo zostalo... ;-)

Ja sie racze 2. kawusia, wiec podsylam, kto chetny! ;-)

Zobacz załącznik 539835

Czeka mnie dzis jeszcze dopieszczanie spraw slubnych. Suknia i buty juz sa. :-):-) Teraz tylko musze wymyslec fryzure i dodatki... :happy2::happy2:

Mary, u Nas właśnie bunt trwa :-D Wszystko na nie-e...tupanie nogami, wrzaski, piski, krokodyle łzy, rzucanie się na podłogę/chodnik, pyskówki itp.itd. :-D Jednym słowem: wariatkowo. Ale ogólnie do zniesienia, nie wzruszają mnie jego sceny, więc młody artysta nie ma pola do popisu ;-) Jest bystrym i wesołym chłopcem - wg pediatry rozwojowo wyprzedza swoich rówieśników. Straaaaaaasznie dużo mówi - czasem ma się tego dosyć :tak: Uwielbia rysować, oglądać książeczki, wszelakie autka, klocki - potrafi zająć się sobą - choć nie zawsze. Ma swoje humorki. Nie choruje, więc czegóż chcieć więcej?! :-)
Pzdr.

Teraz mam inny kłopot - Karolina jest lunatykiem. Łazi mi po nocy w domu. Najczęściej wstaje się wysikać i... np nie wychodzi z łazienki. Albo chce iść siku ale idzie do salonu i stoi. Mam nadzieję że jej to szybko minie bo wiem że mnie kiedyś przez pół nocy szukali bo wstałam i się schowałam bo śniło mi się że bawię się w chowanego. Zasadniczo co noc mnie znajdowano w kuchni. Ale mi minęło dopiero po 15 urodzinach :( Nie chcę żeby i ona się z tym tyle męczyła :(

Hej hej!

Ewelina - no, niestety, taki etap w rozwoju... Wazne zeby byly zdrowe i radosne! :tak: Moja mala tez sie duzo sama bawi, zawsze sobie znajdzie cos ciekawego. :happy: Fajny ten czas teraz, tyle sie dzieje! :tak:

Milego dzionka!

Mam za dużo czasu wolnego skoro tu tak często zaglądam :p
Ostatnio coś doła zaczęłam łapać więc postanowiłam dzisiaj się czymś zająć - poprzestawiałam dziewczynom meble w ich pokoju - kurde - kto by pomyślał że głupie łóżko może naprawdę ważyć 120 kg :D I na co mi siłownia :p

Hello!

Marylka - i jak zdrowko? Juz lepiej z malym?

Ewelinka - jeju, dopiero zauwazylam na gorze strony, ze zajrzalas! Wlatuj czesciej! ;-)

Milego wieczorku!

hej dzięki tak maly na szczeście już zdrowy i juz w przedszkolu szcześliwy że z dziećmi może poganiać ;-)

no i tak mi już mało co zostało a dokładnie 1,5 tygodnia szok co ;-) zleciało jak nie wiem co a ja to bym chciała na koniec tego tygodnia urodzić ale chcieć to ja se moge hahahahaaaa

Sol oby Karola przestała lunatykowac szybko i nie przedźwignij sie tam czasem

Jestem :)

U mnie jeszcze czasu a czasu w porównaniu do Maryli :-D Jeszcze nie spakowana, nic nie gotowe i jakoś mam mieszane uczucia ... Nic trza się wziąć w garść!

Mary- ślub tuż tuż; oby było tak jak sobie wymarzyłaś

reklama
Hejka!

Marylka - no to oby sie dzidzia zdecydowala na wyjscie na koniec tygodnia! ;-) Szybkiego porodu zycze!

Majqa - szybko zleca te ostatnie tygodnie! ;-) Szybkiego porodu! No i dziekuje! ;-) Nam czas tak szybklo zlecial, ze szok - dopiero sie zareczylismy, a tu juz slub za 3 dni z ogonkiem! :szok::happy:

Do góry