reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

Mlodam, mój Miły zaraz po narodzinach w szpitalu jadał 60ml mleka (mm), gdzie inne robaczki zjadały zaledwie 40ml. Także ja też mam żarte dziecię :-D No, ale mój od początku jadał co 3 godziny, teraz co 4-5h i staram się już wprowadzać stałe pory posiłków, zawsze dzień jedzeniowy kończymy po kąpieli, czyli o 19. Spróbuj ją oszukiwać ciepłą herbatką, np. anyżkową, rumiankową, czy z kopru włoskiego. Reguła jest taka, że na mm dzieci szybciej przybierają, aniżeli na naturalnym, dlatego ważne jest pilnowanie godzin, dokładne odmierzanie miareczek i odstępy między posiłkami. Może źle odczytujesz jej potrzeby? Może wydaje Ci się, że chce jeść, a tak na prawdę chce jej się pić? Przytulić? Smoczka? Za gorąco? Za zimno? Obserwuj ją i jej płacz, bo w gruncie rzeczy każdy płacz jest inny i sygnalizuje coś innego. Powodzenia*

Pozdrowienia dla wszystkich*

reklama
Witam kochane, alez tu cisza. Nas upał wykańcza. Teraz troszkę zaczeło powiewac i zaraz miło się zrobiło. Pol poszedl połozyć Emilkę i obiąc jej paznokcie w snie, cóz wchodzę do pokoju a oni spia obydwoje rozwaleni na łozku. I tak to spełza na niczym moje uczenie do łózeczka:-DMam nadzieję, ze jeden raz nic nie zmieni.
Mila dostała prezent od mojej firmy, dzis przywiózł go kurier. Przyjemne zaskoczenie. Dostałaalbum na zdjęcia z miejscem na odcisk stópki, raczki , pierwszy wypadniety zabek i obciety kosmyk wlosków, dużego, puszystego misia i kocyk:-)

Ewelina dzięki za wykładzik :-) przydatny.
Wisienka miło z ich strony, list doszedł?
U mnie skwar mimo późniejszej pory, topię się i nie mam sił odpisywać, poprawię się następną razą.
Moja od wczoraj nie zrobiła kupy :-( męczy się trochę pewnie, dostała czopek i mam nadzieję że pomoże.

miłego wieczorku.
buziaki

Wisienka no to się cieszę :-) współczuję Wam od dachu pewno nieźle daje. U mnie na 1 też parówa, a w moim pokoju to w szczególności... :-( buuu jakoś mimo otwartego okna niezbyt sie powietrze zmienia. przeciągu nie będę robić bo jeszcze małą przewieje. a dzisiejszy dzień to mówili, ze najbardziej gorący tego lata. Taki ostatni krzyk słońca przed końcem lata ;-) chyba.

Mlodam, czopek podaje się w ostateczności, bo rozleniwia jelitka (w przenośni). Jak mała nie zrobi jednego dnia kupki (góra 3 dni) to nic się nie stanie, tak ma prawo być, zwłaszcza po mm...

Wisieńka
, miły gest...

Pozdrawiam Was*

reklama
mlodamamusia to pisz co u was, nie nadrabiaj:-)Jak tam Rafałek, pewnie usmiech aię już i gada do mamusi
maran to szybko przyjezdzaj do Pl , nadrobisz jeszcze. Mila dziś w samym pampersie
mlodam dobrze, ze Olusi lepiej
Eweilinka witaj
My się smazymy. Milcia w samym pampersie, lezy na macie bo na podłodze najchłodniej. Brałyśmy juz razem prysznic dla ochłody. Pierwszy raz. Bardzo jej się podobao i wcale się nie boi jak pryska jej na twarz. Pol dzis gotuje obiadek, chociaz w tym upale to nie bardzpo się chce jeśc ale mleczarnia potrzebuje paliwa:-)

Do góry