reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

Created mi w UK lekarze mówili tak samo ,że to normalne bla bla bla... a mój Maciuś miał refluks wyjątkowo ciężki...wymiotował strasznie to już nie było ulewanie wszystko co zjadł zwracał nawet po trzech godzinach od jedzenia. Szukałam na własną rękę mleka przeciw ulewaniu ,ale to tylko w aptece na receptę można dostać...mi teściowa posyłała z PL mleko Bebilon Ar choć i po nim ulewał ,ale nieco mniej.
młoda już niedługo ;-) niewiele Ci zostało i możesz rodzić no i kciuki za operację mamy &&&&&&&
wisienko no widzisz tak się bałaś ,a tu Emilka zabunkrowała się teraz na samą złość ;-) Jeśli chcesz przyspieszyć akcję bo te skurcze to wcale nie muszą być przepowiadacze ...wskocz do wanny z ciut cieplejszą wodą tak by brzuszek był w wodzie co najmniej po pępuszek ,jeśli to to...akcja rozkręci się błyskawicznie. Jak już mi pozwolili rodzić i po odstawieniu leków miałam meeeega skurcze wsadzili mnie do wanny bo chciałam w sumie żeby złagodzić nieco ból. Wtedy akcja rozkręciła mi się na maxa nie sądziłam ,że może boleć bardziej ;-) za pierwszym razem wody mi przebijali i nie wiedziałam jak to jest ,a tym razem jak mi trzasnęły to wrzeszczałam he he he he bo zaczęły się skurcze dłuuuuugie i co minutę jak nie mniej. Ale też szybciutko mi to potem poszło. Lekarka na pewno mnie zapamięta na długo :-)

I tak ogólnie do wszystkich co zamieściły zdjątka to muszę powiedzieć ,że śliczne macie te dzieciaczki i te małe i te nieco starsze ;-)

marry
a jeśli się nie mylę to gratuluje córeczki ;-)

reklama
Marcepanek - Moj ma tak samo :(( A Maciusiowi to samo przeszlo?
Bo ja karmie piersia i nie chcialabym przestawac, ale jezeli bedzie to konieczne i Oskar nie bedzie sie meczyl, to na pewno to uczynie...

created Maciuś miał bardzo długo refluks jakoś do 14miesiąca. To samo przechodzi i powinno się to co jakiś czas badać. Miał w tym kierunku USG i tu chodzi o to ,że jakaś część układu pokarmowego się nie wykształciła do końca jak mi to lekarz wytłumaczył to chodzi ,że u zdrowego człowieka jest tak jakby klapka która po jedzeniu powinna się domknąć a u dzieci z refluksem jest ona non stop otwarta. Dlatego taki maluch musi jeść gęste mleczko które nie ucieknie mu z brzuszka. Z piciem przez to jest problem bo soków nie zagęścisz kleikiem bo jak to przecież będzie smakowało...

młoda ja dzień po odstawieniu leków urodziłam od razu ;-) przy czym skurczy dostałam już w dniu odstawienia leków ,ale były nieregularne. Z tym ,że mi ten poród wisiał w powietrzu dłuuuuuugo i trzymali do 37tygodnia bo Nikola ważyła ciut za mało i dzięki temu dobiła do 2kg96dag. Ale teraz już nie masz się o co martwić dzidziuś jest na tyle rozwinięty ,że niemal 100% gotowy do przyjścia na świat. Ja powtarzam ,że do 30tygodnia jest najgorzej ,a po 30 to już ok. I dziękuje swojemu lekarzowi ,że dzięki niemu donosiłam ciąże tak długo
embarrassed.gif
gdyby nie jego wiedza zapewne w 24tyggodniu Nikola by się już urodziła ,a wtedy nie koniecznie skończyło by się to dobrze.

A tak poza tym mam zły dzień @ przyszła wczoraj i nic mi się nie chce... zastanawiam się nad tym czy zacząć brać tabletki anty...to druga @ po poronieniu ,a T cały czas nadmienia o fasolce...nie wiem normalnie zgłupieje...

Hejka

Marcepanek ja bym radziła tabletki poczekajcie troszkę raz ze organizm odpocznie a dwa Nikolka jest taka mała jeszcze potrzebuje cie bardzo a tak za kilka miesiecy kolejne dziecko i nie bedziesz miała dla niej czasu - zdecydowanie doradziłabym ci poczekac troche

młoda to juz niedługo - wooow kciukam mocno

Wisienka u ciebie tez kciukam mocno i sie juz Emilki nie moge doczekac

Sorbuś - śliczne panienki, a Ty z której strony małopolski?
[

Ja z Olkusza to 30 km od Krakowa w strone Katowic a Dobczyce tez koło Krakowa chyba nie ?? Moja psiapsióła ma tam rodzine jakąś dentystkę czy protetyka :)

Wsp.ołczuje choroby ale jak karmisz nic sie nie martw Marus sie nie zarazi

Umowilam sie do GP genialnie na 18 lipca.. cudownie to bywa z angielska sluzba zdrowia.. :/
Marcepanku - Jakos to nie brzmi ciekawie meczyc sie z tym az do 14 mc :((( ajj sama nie wiem co juz myslec.. jestem praktycznie w 100% pewna, z to bedzie to

Wisienka - Nadal 3mam kciuki za Ciebie:)
Mlodam - Widze, ze tez zblizasz sie do konca, juz niedlugo bedziesz miala Malenstwo przy sobie ;)
Majqa - Wspolczuje chorobby, szybkiego powrotu do zdrowia zycze

Marcepanek ja bym radziła tabletki poczekajcie troszkę raz ze organizm odpocznie a dwa Nikolka jest taka mała jeszcze potrzebuje cie bardzo a tak za kilka miesiecy kolejne dziecko i nie bedziesz miała dla niej czasu - zdecydowanie doradziłabym ci poczekac troche

no ja jestem tego samego zdania zwlaszcza, ze ciężko przechodzilaś ciąże... a najważniejsze żeby Twój organizm się teraz zregenerował bo ciąza to dla organizmu jak maraton...

młodam :) no Ty tez już niebawem poznasz swoją Królewne :)
wisienka ja tu cały czas myśle o Tobie i czekam na Emilke
majqa kurcze u Was chyba jakiś pech teraz z tymi choróbskami... trzymaj sie dzielna kobieto i dużo zdrówka dla całej rodzinki życzę :*

created a dlaczego dopiero 18 lipca?? idź prywatnie do jakiegoś polskiego lekarza przecież w Anglii polskich lekarzy nie brakuje... zapłacisz wiadomo, ale będzie szybciej i Maluch nie bedzie sie meczył a on tu przecież jest najwazniejszy i nie ma co kasy zalowac na wizyte. Ja bym na Twoim miejscu nie czekała jeszcze tyle, ale to Twoje dziecko i Twoja decyzja...

Ostatnia edycja:
reklama
Marta - tak się właśnie zastanawiam czy profilaktycznie nie podawać kropli esputicon, na razie jest ok - trochę go brzuszek boli tak od 4-6 rano ale śpi tylko się wierci i postękuje.

Sorbuś - śliczne panienki, a Ty z której strony małopolski?
Wisieńka - przydałoby się wolne ;)
monisia - mi też lekarka mówiła, że Natalia słabo na cycu rośnie i kazała dokarmiać ale nic to nie dało tylko tyle, że piers odrzuciła :( a przybierała tyle samo ... Taka jej uroda, że chudzinka z niej ...
młodam - fajnie, że po wizycie wszystki si

edit:
jestem chora!!! kurczę dopadło mnie gardło, szok. Łykam już duomox w porozumieniu z lekarką (dobrze, że miałam w domu) i mam nadzieję, że Maruś nie złapie. Jakies fatum czy co ?:wściekła/y:

Created wiem ze są leki na refluks ale nie powiem ci jakie bo moje dziewczyny na szczescie nie miały - ale u nas w rodzinie dwoje 3 dzieci miało i współczuje ci - ale szybiej wyrosły niz do 14 m-ca po 6 miesiecach jakos przeszło

Do góry