reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

Maran przepiekna ta Wasza corcia:tak:
Jakas przejedzona dzisiaj jestem...
Poobijam sie troche wieczornie..
Wam zycze juz spokojnej nocki:*

reklama
Hej dziewczyny. dzis poczułąm się lepiej więc wysprzątałąm całą chatę. Jutro jedziemy do taty a ja nie lubie wracac do bałaganu. Więc wyszorowałam wszystko na błysk, wykorzystując Pola oczywiście:laugh2:
Sol nie zdązyłam odebrać a potem się nie mogłam dodzwonić do ciebie
Maran Śliczna Maja
Maggy ujj bidulko ty moja, współczuję
Pralinka witaj kochana
Krakowianka az mnie zatkał twój suwaczek jak ten czas leci

Wisieńka - spoko :-D Ja byłam na zakupach bo musiałam odreagować :-p

maran - śliczności a jakie pucki ma :-D Ale oczka to chyba brąz albo piwne mieć będzie bo teraz ma taki poblask - nie granatowy tylko brąz właśnie - chyba że takie światło :-p

maggy - ja nie chce nic mówić ale jak mojej koleżance się zaczęło w 37 tc niedobrze robić to jej na oddziale powiedzieli że już rodzi :-p Chwilę później urodziła, rok później sytuacja jej się powtórzyła bo ma dzieciaczki rok po roku. :-p

A ja musiałam wyjść się przewietrzyć - zmarznąć na kość - żeby odreagować bo mi ostatnio się kumuluje Karola :sorry: Nie mam chwilami już cierpliwości - ja chcę ciszy a ta nawija jak potłuczona :no: żeby to jeszcze cicho mówiła a ona drze jape :no: babcie tak nauczyły a ja teraz cierpię :wściekła/y: zastanawiam się nad odwetem na babciach - tylko jeszcze nie mam pomysłu :dry:
Idę Emi obudzić na cycka i idę spać bo na jutro muszę się wyspać bo M jedzie na dobowy dyżur. Ale umówiłam się z koleżanką na wieczór że ma przyjść na ploty :-D Może do południa sobie przejdziemy my w odwiedziny do tygodniowej Basi :-p We will see :-D

hej kobitki :)
Maran piękną masz tą córcie :) - kurcze ale Wy rodzicie cudne dzieci :)

ja wczoraj myślałam że umre kurna od początku tego tygodnia tak po 15 czuje sie fatalnie wczoraj myslałam juz ze nie pojede na SR jest mi słabo źle sie czuje i mam mega mdłości wszystko pochodzi mi do gardła -tak że czuje co tam jadłam i mi sie cofa nie moge sie spawiować i tak w kółko a jak to przejdzie to zaraz zgaga taka na maa i znowu mdłości - i tak przez godzine albo dwie - masakra jakaś czy Wy też tak macie ?? czy tak wygladają te mdłości całe ?? bo słyszałam że w 3-cim trymestrze tez je można mieć no a mi w sumie tydzień został do 3-go trymestru to może to to ale porażka
już nie wspomne o tym że od 2:35 do 4:40 dziś nie spałam bo mnie tak mega zgaga męczyła i ani mleko ani migdały nie pomagały renni nie mam w domu - ale chyba musze sie zaopatrzyć masakra jakas takiej mocnej to chyba jeszcze nie miałam ale w sR znajoma mówiła że jej jest nie dobrze jak sie na płasko kładzie to wziełam dwie poduszki pod głowe i reke i musiałam nieruchomo lezeć bo ledwo sie ruszyłam i znowu atak zgagi miałam masakra jakaś
a w SR fajnie było mieliśmy nowe ćwiczenia i filmik nam babka puściła o tym co widzi co rozpoznaje dziecko jak sie urodzi i o tym jak jest w brzuchu było nawet pokazane co i jak ono w nim słyszy :) a potem nam mówiła co sie dzieje z naszym ciałem w kolejnych trymestrach ajk rozpoznac że zbliża sie poród i zadawałysmy jej różne pytanka głównie odnośnie porodu fajnie było :) i mówiła że jak będziemy na porodówce to żeby jej sms-a chociaż wysłać no i mówiła że niektóre pielęgniarki sie nie kształcą (bo ona sama dużo kursów robi - teraz kończy odbieranie porodów w wodzie - także mimo 30 letniego stażu pracy babka sie kształci i widac że lubi to co robi) i myslą jeszcze starym systemem i jak coś to mamy do niej dzwonić :) - fajnie miec taką świadomość :)
no i stwierdziłam wczoraj że znowu urusł mi brzuch bo już sie na wyczucie goliłam :) hahaha

sorka ale nie nadrobiłam was :(

Dzień dobry:-):-)

MARAN śliczna Majeczka!!! Nic tylko tulić taki skarbek!!!! A jak Ala na siostrzyczkę zareagowała?

WISIENKA mam nadzieję że już nie będzie Cię dłużej męczyło i będziesz mogla w końcu nacieszyć się ciążą...

MARYLKA biedna... mam nadzieję że Ci przejdą te mdłości...

Witam,

MARAN, córunia, cud, miód i orzeszki :-)

Eeeeeeeeeeeeeeeee....coś mi się z suwaczkiem stało!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Witam kochane!!!!
MARAN - córcia slodziak!!!! :tak:Jeszcze raz gratulacje!!!!!
VERONICA - pewnie malenstwo juz przy Tobie...jak wrócisz, to czekamy na wiesci i fotki!!!!!
MARYLKA - ja tez mam teraz takie rewolucje, ale to raczej normalne, bo z tego, co wiem powiekszajaca sie macica uciska przewód pokarmwy...Cokolwiek zjem, to mi sie odbija i mam zgage, takze spoko, musimy przetrwac;-)
A Rozalka rozszalała sie na dobre:-D :-D:-D

\

Hej kochane wystarane :)) Nie nadążam z wątkami hehe :)) Ale córcię MARAN już widziałam na wystaranych :) Nic tylko dzieci rodzić! :tak::tak::tak:

Witam się :-p

maggy - to życzę szybciutkiego i sprawnego porodu :tak: a za tydzień Ci porodu życzę - tak żeby było skończone 37 i kilka dni :-D
A co do krzyczenia to u mnie jest tak że moja matka po 30 latach uczenia w szkole zwyczajnie nie dosłyszy więc krzyczy a nie mówi bo nie ma odsłuchu a teściowa mając 150 cm w kapeluszu wyznaje zasadę że jak nie widać to musi byś słychać :dry:

marylka - no maluch ci ciśnie na żołądek i stąd takie odczucia - ciesz się że nie kopie cię po żołądku po posiłkach, moja siostrzenica tak siostrze robiła :-p

To tak na poprawę humoru:
Moja siostra trafiła z wysokim ciśnieniem dwa dni przed terminem na patologie ciąży. Szwagier chcąc z nią spokojnie pogadać siadł z nią na korytarzu (ona na fotelu, on kucał przed nią) i nagle moja siostra drze się przez łzy na cały oddział "Ałaaaa, oddam Ci kór*a". Z dyżurki wyleciały położne na korytarz, lekarze z lekarskiego - co się dzieje - pacjentkę biją! :-p A moja siostra się po plecach masuje - Laura tak jej przywaliła w kręgosłup :-D Wszyscy ryknęli śmiechem bo myśleli naprawdę że pacjentkę mąż pobił :-p

Moja mama ma dziś przyjść na chwilę to się wykąpie przed wizytą koleżanki :-p M już pojechał, Karola się bawi i gada do siebie a Emi chce być w pionie bo tak więcej widzi :-p

reklama
Dziewczyny - prośba od dziewczyn ze staraczek - tworzą tabelkę ze wszystkimi kobitkami i proszą o pomoc:

Chodzi o zebranie w jednym miejscu odczuć i objawów jakie dziewczyny mają w cyklu, w którym zaciążyły przed terminem @ i po terminie oraz porównanie tych odczuć z tymi, które miały w zwykłych cyklach kończących się miesiączką (nie liczą się cykle ze stosowaniem przez kobiety antykoncepcji).
pytania są następujące:
1. objawy zblizajacej sie malpy w cyklach bezfasolkowych
2. objawy przed terminem @ w cyklu zakonczonym fasolką (tez te objawy, które występowały również w cyklach zakończonych @)
3. objawy do 2 tygodni po terminie @, po zafasolkowaniu
liczy sie wszystko: temperatura, sluz (jaki i ile), szyjka, cycuchy, zgagi, mdlosci, wymioty, wk**w przedmiesiaczkowy, po prostu wszystko
dodatkowo - jak dlugi cykl miesiaczkowy (srednio) i w ktorych dniach cyklu testy ciazowe (jesli np. pierwszy byl negatywny a kolejny pozytywny, to wazne ktore to dni cyklu).

Info wysyłać do użytkowniczki pok

Do góry