reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

MARAN- no to mnie rozwalilas teraz... :) ja myslalam, ze wysoka jestes i dlatego takie wielkie dziecie mialas ... czyli potwierdzasz to co lekarz mowil- niewazne jaki wzrost czy waga.. kazde dziecko moze sie urodzic naturalnie i cc nie jest potrzebne..
oby mnie nie rozerwalo :D coraz bardziej sie stresuje tym porodem... w czwartek idziemy na pierwsze zajecia w szkole rodzenia wiec sie dopytam poloznej co i jak...

fajnie, ze tyle masz info.. ja nawet nie wiem ile cm co i jak.. wiem tylko, ze jest ulozony glowka do dolu i gotowy na wszystko :)
tylko ja jeszcze nie przygotowana bo czekam na zakupy z allegro :)
a momentami mam wrazenie, ze juz sie pcha na ten swiat.. tak mnie cisnie...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
maran hej :) ponad 4 kilo to duzo, a jaki porod musial byc ...:szok: U nas to rodzina drobnych ludzi, ja mam 160 cm, mad 172. Patryk jak sie urodzil to mial 3200.

maggy mam te informacje tylko dlatego, że wczoraj w szpitalu byli "lakarze studenci" na praktykach i oni wpierw badali i opowiadali co i jak a później lekarz sparawdzał to samo czy dobrze zbadali... bo zwykle to lekarz dla siebie to sprawdza i nie opowiada zbyt wiele tylko mówi, że wszystko ok. no ale tu nie badaja ginekologicznie wiec nic nie wiem odnośnie szyjki macicy a to bym chciała wiedzieć bo z Ala moja szyjka sie nigdy nie skróciła i nigdy nie była miekke i gdyby nie wywoływali tego porodu to sie nieraz smieje, ze do dzis bym z Alą w ciązy była, bo równiez przez cała poprzednią ciąze nie mialam zadnych skurczy - NIC, teraz sie czasem jakiś skurczyk pojawi, ale tez niebolesny i krótkotrwały wiec czasem sie zastanawiam, czy tez nie bedzie problemu z naturalnym porodem...

MARAN- tutaj wlasnie tez nie badaja ginekologicznie... i w tym problem. Dopiero jak pojechalam do szpitala z bolem w podbrzuszu to mnie laskawie zbadali... to bylo miesiac temu. Teraz podobno jak pojde zalozyc karte 27 stycznia to bede miec wszystkie badania robione.. Milo z ich strony bo poltora miesiaca pozniej mam termin :)
a skurcze to nawet nie wiem jak "wygladaja"..ja mam czasami podbrzusze twardawe i taki bol mnie chwyci, ze kroku nie moge zrobic..

a z ta szyjka to tez niezle masz :) oby teraz bylo lepiej :)

marylka właśnie wysłała mi sms:

po wizycie: czuje się dobrze ale w nocy miała skurcze od 1 do 4 i dzisiaj dostała leki i ma leżeć, Bartek waży ok pół kilo i wszystko z nim ok, Marylka zajrzy do nas w poniedziałek na chwilkę :tak:

ewcia pewnie lepiej odpoczywaj bo Krzyś najwazniejszy :) co by siedział u mamusi jak najdłużej
marylka i TY lez jak lekarz zalecił :)

Ostatnia edycja:
dzien dobry :)

MARYLKA- chyba dalas czadu po ostatniej dostawie, co? Odpoczywaj i mam nadzieje, ze szybko sie poprawi :)

EWCIA- wiem jak boli kregoslup, ja tez staram sie duzo lezec zeby go jako tako odciazyc. Dbaj o siebie :)

a tymczasem, ide robic karpatke bo wczoraj mi sie juz nie chcialo ;) Spalam 3h po poludniu i sie rozleniwilam na max'a.

hej dziewczyny :) mężuś pozwolił mi na chwile zajrzeć na kompa bo skurcze dziś miałam już tylko dwa i prawie bezbolesne , wczoraj mnie jeszcze męczyły takie bolące ale już jest ok, mam już pracownika zaufanego także o sklep sie martwić nie musze i mama będzie na razie doglądać :), lekaż powiedział że Bartek jak na swój wiek ma "całkiem pokaźnego fiutka" i sie cieszył do K jak nie wiem :) powiedział że za dużo chodze i mam przez 3/4 dnia leżeć w łóżku - o matko ale dam rade następna wizyta 5 lutego , lekaż powiedział że musze lezeć bo jak sie skurcze rozpędzą to może być ciężko je zatrzymać ale ja sie grzecznie go słucham :) a i dostałam opier bo schydłam 100 gram a brzuch urusł i mam troche którką szyjke macicy ale powiedział że nie ma tragedii i że spokojnie donosze jak będe grzeczna :)

pozdrawiam wszystkie i dzięki za dobre słowa będe owiedzać Was ale rzadziej
Sol dzięki za przekazanie info :)
Ewcia kochana jesteś :) teraz razem leżakujemy :) ale damy rade ja nie mam rzadnych wątpliwości :)

reklama
Witam sie. Jestem wykończona po Macka urodzinowej imprezce i oczywiscie samopoczucie mi spadło. Goście się zasiedzieli a częśc nawet nocowała. Ale od nas zawsze wszystkim nie chce się wychodzic. Teraz czekam na Pola bo wraca ze szkoły i w końcu spedzimy trochę czasu razem.
Marylka Gratki z synka, nie wiedziałam i lez kochana jak najwięcej. Oszczedzaj się i będzie na pewno dobrze.
Ewcia oby przestał boleć. Odpoczywaj

Do góry