reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

sol, rozumiem twoje nerwy, bo ja się martwię, żeby maluszek się do końca rozwijał i żeby nie powtórzyła się sytuacja z hipotrofią. W poniedziałek mam usg to sprawdzę te obwody czy Kamilek ładnie rośnie.
Każda mama martwi się o swoje maleństwo, tym bardziej jak wcześniej było coś nie tak.

A robiłaś sobie już posiew z szyjki ?

Marylka, no patrzyłam w swoją kartę ciąży z Karolkiem i hemoglobinka piękna była: 13 ! teraz 10.8 więc marnie.
Brakuje mi 800 g do wagi porodowej z Karolkiem, a mnie jeszcze 2 m-ce zostały. Ciekawe czy dobiję do 70 kg. Mój F mówi, że jak będę tyle jadła jak do tej pory to na pewno. Złośliwiec jeden...

reklama
marta - tzn? bo nie wiem czy mi gin robił :-p Wiem że mam takie paski testowe które robię dwa razy w tygodniu czy ph śluzu szyjkowego jest w normie czy jest odpowiednio kwasowe :tak: To dostałam od gina.

Już doczytałam - nie - nie miałąm robionego. tylko te paski. Bo dowiedziałam się ze jeśli jest prawidłowe PH to nie ma szans na rozwój niczego w pochwie a ja mam cały czas ph 4.0 więc idealne :sorry: Mój gin ogólnie mi mało badań zleca :sorry: Więcej sobie sama robię z własnego widzi mi się :-p Tylko kasy brak :-(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzięki Kochane, że w ogóle mój brzuszek zauważacie, bo moi znajomi mi nie wierzą, że w ciąży jestem. ;)

Marcepanek
- a Tobie też już się powolutku brzuszek uwypukla, czekamy na piłeczkę. :)

Zapmarta - no ja miałam jeszcze w normie żelazo, ale babka mi powiedziała, że systematycznie się obniża, więc żebym już zaczęła brać.

Kurczę, ja też bym chciała kołyskę. Ale w kołysce jest mało miejsca i jak nasz 7 kg kot by chciał do niej wskoczyć, to prosto na dziecko...

Z bajerów kusi mnie to: FISHER PRICE LEZACZEK BUJACZEK 3w1 T4145 2 GRATISY (1324606202) - Aukcje internetowe Allegro
W przeciwieństwie do innych leżaczków wygląda mi na stabilny (a muszę to wziąć pod uwagę również ze względu na kota). Jakby się dobrze zastanowić, to większość zakupów u nas jest robiona z uwzględnieniem możliwości kota. :]

Aha, SOL, bardzo fajny ten żółwik i niedrogi! Myślę, że Karoli by się spodobał. :)

Ostatnia edycja:
Krakowianka - fajny - myślałam o nim przy Karoli ale mam fotelik maxi-cosi i mi w zupełności wystarczy za bujaczek a jeszcze leżaczek kupować to za dużo miejsca by mi zajmowało :no: A do karmienia mam fotelik taki że można go prawie na płasko położyć więc nie potrzebny mi :tak: A żółwika już wczoraj zamówiłam wiec będzie musiał jej się spodobać :-p

No i czekam na moją mamę i się zbieramy na wizytę bo może mnie wcześniej przyjmie albo jak zwykle później. Dalej mnie brzuch boli z nerwów :-( No nic - spadam się ubrać i powoli się zbieram.

Witajcie cięzarówki. Byłam z Polem na zakupach bo miał dziś urlop po wczorajszym meczu i miałam go do korzystania cały dzień. Fuj mówię wam jak wszystko smierdzi, ludzie, sklepy, samochody, FUUUUUUUUUUUUUUUUJ.
Mdłości męczą mnie nadal i Pan Kibelek kilka razy dziennie a czasem i w nocy.Objawów jest masa i mam nadzieję, ze we wtorek fasolek będzie okazały i serduszkobijący.
Jaewa ja oglądałam kiedyś program o problemie FAS w Uk. Tam bardzo duzo dzieci rodzi się z tym zespołem bo kobiety spożywaja w ciązy alkohol. Nie uważa się tam ciąży za nic szczególnego i picie alkoholu jest na porządku dziennym. Kobiety wypowiadające się uważają, ze odstawienie trunków wysokoprocentowych wystarcza i pija np. pół butelki wina do kolacji, albo ze dwa drinki... Późna opieka prenatalna stwarza tam też takie lekceważenie pierwszych miesiąców ciązy. A my wiemy, ze są najważniejsze. Może w Australii jest podobnie. Wiem, ze w Uk jest akcja ciąża bez alkoholu.Straszne to. W Pl nie istnieje raczej ten problem a kobieta w ciązy pijąca jest postrzegana bardzo negatywnie i są chyba jakieś obostrzenia prawne , które reguluja ten fakt.Problem FAS t Pl raczej jest wśród patologii, ale tez opieka prenatalna jest na innym poziomie niż w UK.
Marcepanek ja widze, ze brzusio rośnie i pewnie doczekasz się balonika
Sol powodzenia na wizycie kobieto z nerwami w gardle.

No to my po wizycie. Emilka jest nadal Emilką i miewa się świetnie :-D Waży już ok 2020 gram i wychodzi mi termin na 10 stycznia jednak :-D
A co do porodu umówimy się na następnej wizycie na zapis ktg po Sylwestrze i będziemy kombinować :tak: Tak żeby chociaż był 37-38 tc.
Ogólnie jestem zadowolona z wizyty a gin z wyników :-p

DObry wieczór:happy2:

Marcepanek brzuszek się uwypukla:happy2:

Sol super, że na wizycie w porządku wszystko no i styczeń już zaraz:szok:

Ja też miałam dzisiaj wizytę. Tsh podwyższone znowu dostałam większą dawkę. Mam lekką anemie ale dostałam leki i ginka powiedziała, żeby się nie martwić. Macica bardzo ładna wszystko pozamykane (cytuję:-p) Następna wizyta 21 grudnia a 20 planuję zapisać się na usg:happy2:

Właśnie najadłam się placków z jabłkiem:-)

sol, no to dobre wieści. Tak trzymać. Jakby co to mnie twój termin pasował, bo męża imieniny, więc jak odstępujesz 20 stycznia to ja biorę !!!!!!!!!!

Misia, ja dziś zjadłam hurtową ilość placków z jabłkiem. Teraz kanapki z twarożkiem własnej roboty i zaraz zrobię jeszcze kakao.

Krakowianka, powiem ci tak. Kot bardzo chętnie skorzysta z takich cudów jak fotelik, bujaczek, łóżeczko ale pod warunkiem, że nie ma w nich dziecka ! wiem sprawdziłam na 3 sztukach kudłatych mruczków. Kot nie lubi się dzielić przestrzenią, a już na pewno nie z takim małym człowieczkiem.

reklama
Do góry