reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wysokie CRP po antybiotyku

Hairqueen

Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny . Jestem w 35 tc i tydzień temu przed antybiotykiem moje CRP wyniosło 11.0 . W piątek skończyłam antybiotyk , poszłam dziś na badanie i moje CRP wyniosło 23.2 ...
powiedzcie czy może to grozić wczesnym porodem albo czymkolwiek dla dziecka ? Czy mogą w takiej sytuacji polozyc mnie do szpitala ?

reklama
Ja miałam całą ciążę podniesione crp w granicach do 40... Byłam w szpitalu, podawali leki bo niby infekcja i finalnie wypisali z takim samym wynikiem. Lekarze mówili, że w ciąży jeśli nie ma jakiś objawów chorobowych się crp nie bada, bo nie jest miarodajne. Może być podniesione przez sam stan w jakim sie jest.

Oczywiście trzeba z lekarzem porozmawiać, ale nie zamartwiaj się, to nie jest bardzo wysokie. Ja nie mogłam nic na ten temat znalezc i mogłam zapomnieć o śnie z nerwów...

Napisz jeszcze na co brałaś antybiotyk ?
Przy zakażeniach bakteryjnych crp jest dużo wyższe, a takie wskazuje na wirus..

reklama
Hej. Trafiłam do szpitala ze skurczami i stawiającym się brzuchem w 28 tyg. Wyszły mi bakterie w moczu i dostałam antybiotyk Monural, mg, nospe i luteinę. Objawy ustąpiły ale pozostał ból brzucha. Zrobiono mi crp i wyszło ok 70. Dostałam kolejny antybiotyk amotaks i crp zaczęło spadać. Na początku bardzo powoli bo o 2 ale już za 3 dni spadło do 12. Aktualnie badam crp co jakiś czas tak sama z siebie bez zaleceń lekarza, i aktualnie wynosi 5. Przy wartościach 5,8,12 lekarz mówił że nie mam się co przejmować bo w ciąży bywa podniesione. Wysokie crp było najprawdopodobnie spowodowane moim mięśniakiem.

Do góry