reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wysokie Bhcg po poronieniu..:(

Ilona40

Zaciekawiona BB
Kochane dziewczyny..
Wcześniej pisałam o swoim poronieniu w 8tc...Po dwóch tyg miałam kontrolne szpitalu .. niby wszystko ok, oprócz torbieli na prawym jajniku.. W piątek tj 22.05 milam kontrolne badania ... dzisiaj mój gin. dzwonił do mnie ,że muszę zjawić się u niego na wizycie i to szybko... bo to już 3 tydz po poronieniu a beta wysoka - 102 . Wiec wskoczyłam w samochód i na wizytę. Jutro mam się stawić w szpitalu od rana, dostałam skierowanie na oddział ... Jestem podłamana :( czekam mnie być może zabieg czyszczenia.. a tak się cieszyłam , że wszystko samoczynnie się oczyściło ...Jak to jest w końcu z tą betą? Czy u Was dziewczyny też tak długo się trzymał wysoki wynik?

reklama
Dzięki :) torbiel zrobiła mi się pomiędzy pierwszym poronieniem tj. 18.03 a drugim. 14.05 się dowiedziałam że je mam na obu jajnikach jedna ok 6 cm ... Na kolejnej wizycie dowiedziałam się że oprócz torbieli jestem w ciąży pozamacicznej.
Jesteśmy w kontakcie :)
O rany... ale kogel mogiel u Ciebie. Nie martw się , na pewno wszystko będzie ok!. Tylko tak musimy myśleć . Ja drugi dzień na yasmin, zobaczymy po dwóch tyg bo tedy ide na kontrol. Trzymaj się dzielnie!

reklama
Hej Dziewczyny , już trochę czasu upłynęło od mojego ostatniego wspisu. Przypomnę tylko ze trzy tyg po poronieniu , które miałam 5 maja moja beta była nadal wysoka (102) , potem okazało się ,że mam torbiel najpierw 2,8cm , po tygodniu już 6cm... Znowu szpital itd . Teraz już od dwóch tyg biorę Yasmin na wyciszenie torbieli , ale w między czasie byłam u swojego gin bo bardzo źle się czułam to tabletkach. Dzięki Bogu organizm się trochę unormował i przestały w mojej głowie „ latać helikoptery”. Ale pisze ponieważ dostałam znowu skierowanie na krew aby sprawdzić bHcg ... i dzisiaj odebrałam wyniki... to już 5 tyg i 3 dni po poronieniu a beta 11..:( do tego wszystkiego od wczoraj mam krwawienia ... być może to prze tabletki... Kończę ich branie w środę 17.06... i dopiero po ich odstawieniu powinnam krwawić ... Już sama nie wiem
Co myśleć i co robić ...🤷‍♀️... Mój gin na urlopie ... a wizytę mam dopiero 25.06... tylko usiąść i płakać ...:(

Hej Dziewczyny , już trochę czasu upłynęło od mojego ostatniego wspisu. Przypomnę tylko ze trzy tyg po poronieniu , które miałam 5 maja moja beta była nadal wysoka (102) , potem okazało się ,że mam torbiel najpierw 2,8cm , po tygodniu już 6cm... Znowu szpital itd . Teraz już od dwóch tyg biorę Yasmin na wyciszenie torbieli , ale w między czasie byłam u swojego gin bo bardzo źle się czułam to tabletkach. Dzięki Bogu organizm się trochę unormował i przestały w mojej głowie „ latać helikoptery”. Ale pisze ponieważ dostałam znowu skierowanie na krew aby sprawdzić bHcg ... i dzisiaj odebrałam wyniki... to już 5 tyg i 3 dni po poronieniu a beta 11..:( do tego wszystkiego od wczoraj mam krwawienia ... być może to prze tabletki... Kończę ich branie w środę 17.06... i dopiero po ich odstawieniu powinnam krwawić ... Już sama nie wiem
Co myśleć i co robić ...[emoji2368]... Mój gin na urlopie ... a wizytę mam dopiero 25.06... tylko usiąść i płakać ...:(

Po prostu poczekać. Jednym spada szybciej innym wolniej. Sprawdziłas i masz już 11. Po prostu spokojnie czekaj. Poronienia i ciążę to dobre lekcje cierpliwości.

Ostatnia edycja:
Po prostu poczekać. Jednym spada szybciej innym wolniej. Sprawdziłam i masz już 11. Po prostu spokojnie czekaj. Poronienia i ciążę to dobre lekcje cierpliwości.
Oj tak ... to jest dopiero lekcja cierpliwości ... Poczekam jeszcze z dobry tydzień i zrobie ostatnią betę... jak już będzie poniżej 11... to dam sobie spokój ...

reklama
Do góry