reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wysokie Bhcg po poronieniu..:(

Ilona40

Zaciekawiona BB
Kochane dziewczyny..
Wcześniej pisałam o swoim poronieniu w 8tc...Po dwóch tyg miałam kontrolne szpitalu .. niby wszystko ok, oprócz torbieli na prawym jajniku.. W piątek tj 22.05 milam kontrolne badania ... dzisiaj mój gin. dzwonił do mnie ,że muszę zjawić się u niego na wizycie i to szybko... bo to już 3 tydz po poronieniu a beta wysoka - 102 . Wiec wskoczyłam w samochód i na wizytę. Jutro mam się stawić w szpitalu od rana, dostałam skierowanie na oddział ... Jestem podłamana :( czekam mnie być może zabieg czyszczenia.. a tak się cieszyłam , że wszystko samoczynnie się oczyściło ...Jak to jest w końcu z tą betą? Czy u Was dziewczyny też tak długo się trzymał wysoki wynik?

reklama
Ja jestem dwa tygodnie po zabiegu i mam betę 500 nie wiem jaka była przed zabiegiem bo nie robiłam przyrostów, ale chyba za 48h zrobię znów żeby zobaczyć czy spada piszecie, że dosyć szybko wam spadła...

Sprawdź koniecznie, bo jak na 2 tygodnie po - jest wysoka. Już u mnie była podejrzana, a ja miałam 63,48 .

O torbieli dowiedziałam się w tamten czwartek , wtedy miała 2,80 cm , bolał mnie jajnik , ale lekarz nie kazał mi się martwić to w sumie torbiel potrafi się sama wchłonąć ... teraz ma 6cm i boli jak cholera...

Trzymam kciuki, daj znać co Ci powiedzą. Mega szybko Ci ta torbiel rośnie

reklama
Kochane moje:) Zostałam wypisana do domu. Podejrzewali u mnie ciąże pozamaciczną , ale bHcg spadła już do’45, jeszcze jakimś cudem plamie nawet z tkankami...😱. Ale lekarz spokojnie do tego podszedł i stwierdził, że rozpad tkanek czasami tyle trwa. Co do torbieli, dzisiaj miałam mieć zabieg ale ordynator podjął leczenie mnie hormonalnymi -Yasmin , na razie jeden mc , ale i tak za 14dni mam stawić się na kontroli. Oj chyba osiwieje zanim pojawi się u mnie ten mały człowieczek ...

Kochane moje:) Zostałam wypisana do domu. Podejrzewali u mnie ciąże pozamaciczną , ale bHcg spadła już do’45, jeszcze jakimś cudem plamie nawet z tkankami...😱. Ale lekarz spokojnie do tego podszedł i stwierdził, że rozpad tkanek czasami tyle trwa. Co do torbieli, dzisiaj miałam mieć zabieg ale ordynator podjął leczenie mnie hormonalnymi -Yasmin , na razie jeden mc , ale i tak za 14dni mam stawić się na kontroli. Oj chyba osiwieje zanim pojawi się u mnie ten mały człowieczek ...
Spokojnie ,będzie dobrze ,najważniejsze że spadła, i że się oczyszczasz. Torbiel na pewno się wchlonie, i dzidziuś będzie szybciej niż myślisz

To świetne wiadomości ! Torbiel się wchłonie, wszystko na dobrej drodze :) rozumiem przez co przechodzisz, też mam takie odczucia że osiwieje zanim zostanę mamą.

Dziewczyny, po burzy zawsze wychodzić słońce! Czas szybko leci, jeszcze nie jednego malucha będziecie tulić i kochać.
Cierpliwości i wszystkiego dobrego! :tak:👍
Dzia za słowa otuchy:)! Jakoś łatwiej jest przejść przez te wszystkie problemy jak nas ktoś inny rozumie..☺️. Za dwa tyg mam kontrol wtedy okaże się ,czy ta torbiel się wchłania ...

reklama
Do góry