reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawkowo ;-)

ja od wczoraj jestem sama w domku i miałam czas żeby na spokojnie przejrzeć dwa worki ubranek z garderoby.Wybrałam tylko te biało różowe ewentualnie z żółtym;-).Juz sie susza w pralni.Jesze jedna tura została wyprac białe,no i ręcznie muszę powygniatac kilka delikatnych rzeczy.Jestem padnieta.
A'propos fotelików samochodowych ja mam Bebe confort creatis fix-tez dobrze wypada w testach.Tylko trochę cięzki.Ale ogólnie ok.
Zamówiłam dziś na allegro kilka drobiazgów typu pieluchy flanelowe,smoczek z aventu,gaziki jałowe itp

My też bebe confort :) :) :)

Nie zgadniecie jaką niespodzianke zrobili mi moi panowie :) Mój Mąż ni z tego ni z owego rzucił: "synek skręcamy łóżeczko" I poszli. Przynieśli. Skręcili. Stoi w pokoju obok co prawda, ale mąż obiecał że za tydzień, dwa wniesiemy do pokoju :)

reklama
Dezzi no proszę jaka miła niespodzianka:-) My musimy wreszcie wyruszyć po tą kołyskę bo już czeka u znajomej kilka miesięcy...

A ja wreszcie dziś kupiłam wózek:-D:-D:-D:-D:-D Jestem prze-szczęśliwa i czekam na kuriera!!!

ja z wielka uwaga czytam o waszych doswiadczeniach w przykrywaniu dziecka. I teraz stwierdzam, ze chyba nie potrzebnie wydalam kase na kolderke, poduszke i 2 komplety pieknej posscieli:(, mam tez i spiworek i rozek. I tych ostatnich widze, ze lepiej uzywac. Wiec chyba wogole nie bede rozpakowywac na razie tych poscieli i zatrzymam na pozniej:)

Tak,macie racje. Na początku dzidzi czuje się konfortowo jak jest opatulone ciasno w rożku.Moja córcia np w pierwszą noc po przyjściu ze szpitala,ułozona ładnie w łóżeczku coś mi pomrukiwała,marudziła.Wystarczyło,że zwinęłam ją w rożku i usnęła od razu.To tak na przyszłość radzę przyszłym mamuśkom,które spodziewaja sie pierszej dzidzi.
JEśli chodzi o pościel,to ja zaczęłam używać dopiero jak mała skończyła jakies 6,7 m-cy.Wcześniej spała w rożku i od pasa w dół przykrywałam jeszcze kocykiem (w zimowe dni).
Pozdrowionka

Aha-dziewczyny,jesli czekacie na chłopca a macie ochote kupic niedrogo,mało używane ubranka śpioszki,bluzy dla synka to na wątku "pchli targ" podałam info.Moja siostra odsprzedaje ubranka od 5zł i z czystym sumieniem mogę powiedzieć że nie są zniszczone,są zadbane itd.
Siostra będzie chciała odsprzedać karuzelę do łóżeczka Tiny Love ze zwierzątkami na pilota(bdb stan) uzywany tylko przez jedno dziecko.Ja mam taki sam-sprawdził sie super.Muzyka poważna Bach,Bethoven ... dzidzi uczy sie słuchac klasyki od malutkiego:)
Jesli jesteście zainteresowane to dajcie znac na mój PW

oto jak wygląda ta karuzelka Karuzela Wyspa Marzeń, Tiny Love firmy Tiny Love - iZabawki.com

paaaa

Ostatnia edycja:
noelka, Królowa ja mam te same myśli, że taką śliczną pościel kupiłam, że kurczę aż mi szkoda. No i tak sobie myślę, że będę używać chyba tego i tego. Czyli w dzień kiedy będę miała Tymka na oku, będę się krzątać po domu to położę go pod tą śliczną kołderką, a na noc zapakuję w rożek albo śpiworek. To będzie taki mój kompromis. :-);-):-)

Właśnie wyczytałam w mama i ja, że warto przed porodem zrobić sobie zapasy jedzonka na pierwszy okres,:tak: kiedy nie będzie za bardzo możliwości wyjść z domku. No i myślę, że to dobry pomysł.;-) Kupię sobie piersi z indyka, wołowinkę chudą, polędwiczkę, cielęcinę, królika i małymi porcjami pomrożę, żebym mogła na szybko coś z tego upierdzielić.:happy2: Już nawet sobie pomysły spisałam zawczasu póki jeszcze myślę:-D, bo często mam czarną dziurę w mózgu i zero pomysłu na obiad i wtdy nic nie jem :baffled:(głupia). Warzywka i inne rzeczy mąż mi zawsze może kupić po drodze z pracy, z resztą może jakieś zupki sobie też porobię i popakuje w słoiczki... nie wiem. Teraz mam czas, bo mam mało pracy, a i zrobiłam remanent w zamrażarce i okazało się że mam parę kurczaków poporcjowanych na zupy od mojego taty-farmera:-Dhihihihihihi, więc na czas karmienia takie szczęśliwe kurki to jak ta lala!:-D:-D

A co do karuzeli to przedwczoraj mi przyszła z fisher price. Wczoraj odpaliliśmy. Ekstra wynalazek.:-) Śliczne muzyczki z ptaszkami w tle i odgłosy szumu morza.:-) Normalnie muzyka superrelaxacyjna! Do tego Fajne delikatne światełka na suficie :-pmożna włączyć i może służyć jako lampka nocna. Na prawdę fajne.:happy2: Tylko jakoś myślałam, że pilot zadziała mi z sypialni, a niestety nie sięga. W ogóle ma krótki zasięg.:sorry2:

Tere fere my też mamy fp karuzelę z serii rainforest i młody ją uwielbiał:) Ciekawa jestem jak Nela zareaguje??

Kinia kupiłam stokke w kolorze fioletowym:-) Dokładnie taki Stokke Xplory **********

reklama
Do góry