reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

@Marcje ja bym chyba nie ryzykowała z tym termometrem. Może być ok ale nie musi. Ja mam parę sprzętów z Lidla i jedna są ok, ale niektóre okazały się niewypałem. Moim zdaniem lepiej dołożyć pieniądze i kupić jakiś sprawdzony. Ja ostatnio w Gemini kupiłam za 85 zł. Microlife i jest ok, polecały go też niektóre dziewczyny na forum.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Julia, można :)

Dziewczyny a czy poduszki do karmienia macie wypełnione kulkami styropianowymi czy gąbką czy czymś innym? Bo mam po Adasiu wypełnioną styropianem, ale się zbił i myślę żeby wymienić. W ogóle ten styropian mi się nie podoba. A mam grykę, bo rok temu wg zaleceń lekarza szyliśmy dla synka poduszkę korekcyjną, bo miał krzywą główkę i ona właśnie była wypełniona gryką. Może tym wypełnię? Będzie przynajmniej oddychające.
Ja mam Motherhood nie wiem czym wypełnioną (chyba jakaś wata lub coś podobnego), ale na pewno to nie jest styropian, pianka czy jakieś ziarenka (kupiona 6 lat temu). Jest dość sztywna, ale nie wyobrażam sobie karmienia bez niej. Nie mam też porównania z inną firmą, a wydaje mi się, że któraś z dziewczyn używała tej i jeszcze jakiejś innej i nie polecała Motherhood.

Wlasnie na liscie mam Microlife, ale ciekawa jestem tego lidlowskiego :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
O lidlowskim termometrze nic nie wiem. Wcześniej używałam Microlife (kupiłam go właśnie ze względu na dobre opinie) i albo mój egzemplarz był jakiś felerny, albo ja go nie umiałam używać bo mierzył jak chciał i zupełnie nie był wiarygodny. Po ostatniej wpadce jak w domu dziecko miało ok. 38 stopni a u lekarza prawie 40 to więcej szansy mu nie dałam. Kupiłam thermofocus i z niego w końcu jestem zadowolona.

@KIKI83 właśnie do mnie dzisiaj przyszła i wzięłam rozmaryn 50/56. Te czapki z hm wydają mi się większe niż inne dlatego tak zdecydowałam. Zaraz Ci wrzucę fotkę poglądową.

Ta obok to czapka którą nosił mój mody w pierwszych dniach. On miał sporą główkę. Ja się obawiałam,że w 62/68 to mi mała utonie.
1478522954-1d1mld.jpeg

reklama
Ale ładna dzidzia [emoji4][emoji7]
Ja dziś popralam ostatnia partie ciuchów. Zostaną mi przescieradla i zestawu do łóżeczka ale ten najpierw muszę zamówić. Ostatecznie zdecydowałam się na ochraniacz kocyk minky z bawelnai plaska podusie. Minky miętowe bawełna szara w białe gwiazdki

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry