płaciłam 51 zł
@Marcje super łupy
śpioszki z kotwicą przeurocze
ja niedoświadczona, ale "wydaje mi się", że obczytana
podobno te gryka gryka pianka kokos nie są takie złe, jak się odpowiednio dba, ale ja jestem uprzedzona po przeczytaniu opinii o tych robakach, które mogą się tam zalęgnąć. Druga rzecz, raczej odchodzi się od twardych materacy dla dzieci, lepiej, żeby były średniotwarde, choć moja położna nadal zaleca twarde :/ , a w każdym razie, żeby się nie dostosowywały do ciała dziecka, bo to wpływa na wady postawy (dlatego nie brałam pod uwagę pianki termoelatycznej). Ja uważam, że trochę trzeba podejść jak do siebie, na zupełnie twardym też bym nie chciała spać. Szukając materaca zwracałam uwagę, żeby był piankowy (ale pianka wysokoelatyczna, nie ta zwykła), bezstrefowy, z atestami, średniotwardy, antyalergiczny. Ostatecznie zamówiłam do łóżeczka od Hevea Duo Activia, ale jeszcze nie doszedł. Ten materacyk ma dwie strony jedna jest twarda, druga średniotwarda i ma wszystkie cechy na które zwracałam uwagę. Nie wiem jak jest przy kołyskach, ten dylemat dopiero przede mną, ale też na pewno będę się trzymać piankowych.