reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

@noriczka z tym fotelikiem ja bym uzależniła zakup od tego czy dużo i daleko jeździcie, jeśli mało zostałabym przy tym co masz, tym bardziej, że macie od nowości, używanego z nieznanego źródła bym nie wzięła. Znowu jeśli dużo podróżujecie to lepiej chyba zainwestować w nowy
Właśnie jeździmy sporo, nawet myślałam, żeby dokupić bazę isofix bo to zapinanie pasami jest dość denerwujące. Rozważam też opcję zakupu kompletu (fotelik +baza) i sprzedaż zaraz po tym jak maluch przesiądzie się do większego fotelika. Tylko szkoda mi tego obecnego fotelika bo wydaje się dobry i jakoś mam opór przed wyrzuceniem go. A biorąc pod uwagę foteliki marketowe czy dołączane do wózków (oczywiście nie wszystkich) to pewnie jakościowo jest dużo lepszy, nawet po tylu latach. Jeszcze trochę czasu mam na rozmyślania...

reklama
A ten katarek to mozna używać przy noworodku? Czy po którymś mcu? Nie wciągnie mi ten odkurzacz kataru razem z dzieckiem? Taka siła nie porani śluzówki w nosie? Używaliście tego sprzętu przy maleńkich dzieciach?
Faktycznie Pinokio fajnie wyglada reszta to porażka z tych firm z linka - nie w moim guście.

Noriczka ja kupilam firmy
Bebe au lait pure &simple

Co do podkladow to ja tez bede kupowala w sklepie takie co w razie czego mozna wyrzucic jak sie ubrudzi;)
Stosowalam u mlodej takie i sie sprawdzalo na wychodne;)

Moje polowanie w ciuchu :)
14589805_1233156340092922_74912521715936286_o.jpg

Załączniki

• 14589805_1233156340092922_74912521715936286_o.jpg
    14589805_1233156340092922_74912521715936286_o.jpg
    283,2 KB · Wyświetleń: 289
A ten katarek to mozna używać przy noworodku? Czy po którymś mcu? Nie wciągnie mi ten odkurzacz kataru razem z dzieckiem? Taka siła nie porani śluzówki w nosie? Używaliście tego sprzętu przy maleńkich dzieciach?
Faktycznie Pinokio fajnie wyglada reszta to porażka z tych firm z linka - nie w moim guście.
Dziecka nie wciągnie :D:D W instrukcji jest, że po zabiegu należy nawilżyć śluzówkę czyli zastosować sól fizjologiczną lub jakiś spray do nosa. Przy pierwszym na początku miałam Fridę, więc Katarek stosowałam troszkę później, też przerażało mnie podłączenie dziecka do odkurzacza. Potem przestawiłam się już na odkurzacz i tak zostało, więc przy drugim miałam Katarek od początku, ale nie pamiętam kiedy faktycznie miał katar. Właśnie sprawdziłam mój sprzęt (ma 6 lat) i jest na nim, że przeznaczony dla dzieci 1m+, może teraz są nowsze i od innego wieku. Siła ssąca jest zredukowana jak przechodzi przez te wszystkie rurki, więc ciągnie duuużo słabiej niż odkurzacz.

@noriczka dzięki za info o foteliku. My mamy taki sam model z tyg 40 2011 roku

@MiMeMi my tez wszedzie ze soba zabieralismy podklady do przewijania, czy to do lekarza czy do znajomych. Nie mialam stresow ze albo cos ubrudzimy albo nasze dziecie zarazi sie czyms z lekarskiej kozetki;)

Właśnie one ładnie się "trzymają" po rozłożeniu więc u lekarza lub w CH lepsze niż pielucha tetrowa. W domu na przewijaku miałam/używam ręcznika.

Ja tam lubię minimalistyczny dizajn w ciuszkach dziecięcych, ... no może w kilkoma wyjątkami. Nieraz moja mama mówiła, ze dziecko jak do biura ubieram ;-).

@MiMeMi szczerze ja też nie znoszę wszelkich udziwnień, które wydają mi się po prostu dla dziecka niewygodne. Ogólnie my przez bardzo długi czas ubieraliśmy w body+pajac bez zbędnych zakładek, guziczków i innych bzdetów. Dlatego teraz kiedy będzie dziewczynka ciężko mi będzie ją ubierać w sukieniunie z jakimiś falbankami, w których przypuszczam, że będzie jej niewygodnie. A może jestem po prostu przewrażliwiona. ;)

reklama
Noriczka tak kupilam w Polskim TKmaxxie;)
Planuje za miesiac sie tam udac bo fajne kosze na zabawki
byly...jak widze np. Ceny w Napiki sa ponad 100zl a tam naprawde super kosze za nieduze pieniadze;)

MiMeMi gdzie sprawdzic wiek fotelika?

Do góry