reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

@noriczka dzięki za info o foteliku. My mamy taki sam model z tyg 40 2011 roku

Właśnie one ładnie się "trzymają" po rozłożeniu więc u lekarza lub w CH lepsze niż pielucha tetrowa. W domu na przewijaku miałam/używam ręcznika.

Ja tam lubię minimalistyczny dizajn w ciuszkach dziecięcych, ... no może w kilkoma wyjątkami. Nieraz moja mama mówiła, ze dziecko jak do biura ubieram ;-).
Może twój model jest już z tych nowszych materiałów. Jak chcesz się upewnić to można napisać do serwisu maxi cosi.

reklama
Noriczka tak kupilam w Polskim TKmaxxie;)
Planuje za miesiac sie tam udac bo fajne kosze na zabawki
byly...jak widze np. Ceny w Napiki sa ponad 100zl a tam naprawde super kosze za nieduze pieniadze;)

MiMeMi gdzie sprawdzic wiek fotelika?

Przy najbliższej okazji zrobię przegląd działu niemowlęcego w tkmaxie :)
Ja nie MiMeMi, ale dostałam dokładne instrukcje z serwisu, gdzie sprawdzić wiek fotelika:
"Rok produkcji znajduje się na naklejce na foteliku:
Nr 8 - Dane produkcyjne: tydzień i rok, w tym przypadku tydzień 7, 2006.
download

Nie wiem czy coś widać, bo nie opanowałam jeszcze wstawiania zdjęć... Gdyby nie było widać to chodzi o pomarańczowo-białą naklejkę na foteliku i jest to liczba na białym tle najbliżej pomarańczowego pola.​

Ostatnia edycja:
Fotelik też pewnie mamy starszy niż 5 lat, ale nie zamierzam go wymieniać z tego powodu.

Podkładów nieprzemakalnych na materacyk nie zakładam, bo nie oddychają. Bardzi rzadko zdarzało się żeby dziecko zasikało łóżko.

Na przewijak też długo stosowałam te jednorazówki, ale wkurzało mnie że się przesuwają. Potem uszyłam sobie taki flanelowy podkład z gumkami na przewijak, a na wyjścia kupiłam w Pepco taką matę do przewijania.

Co do kąpieli to faktycznie nie ma potrzeby codziennie. Chociaż niektóre dzieci po prostu lubią ten rytuał i łatwiej im zasnąć. Można to jakoś wykombinować, żeby w dni bez kapieli odbyć jakiś rytuał pielęgnacyjny. Ja np robiłam synkowi masaż :)

U nas też Katarek się sprawdził. Już przy Stasiu było ok a katar przypałętał się w 3 tygodniu, pamiętajcie jednak żeby nawilżać śluzówkę nosa! ale to ile ten aspirator do odkurzacza wyciąga w porównaniu do innych to jak niebo, a ziemia! Co do laktatora elektrycznego też uważacie że medela jest najlepsza ? czy znacie coś fajniejszego ?

@Czoperka ja w domu tych jednorazówek podkładów nie używałam. Na Allegro są nakładki frotte na przewijak (dla tych co maszyny nie ogarniają ;-)). Ale ja to poźniej poprostu ręcznik nakładałam. Na materacyk nie kupowałam tych nieprzemakalnych nakładek z tego samego powodu - nie oddychają. W sumie dopiero teraz kupiliśmy w Ikea ale to już do "dorosłego" materaca (80x200) dla starszaka.

@iryski dzięki za info. Przeglądałam kocyki ale chyba poczekam na następna przecenę. Muszę przemyśleć zakupy ;-) Ktoś wie z jaką częstotliwością robią przeceny w Smyku na konkretny asortyment?

Szalejecie dziewczynki. Piękne ubranka
Ja już nic nie kupuje. Zostało mi tylko do kupienia wyposażenie łóżeczko i fotelik.
Zakupiłam ostatnio śpiwór do wozka. Wcześniej kupiłam inny ale mi się odwidzial i teraz mam taki idealnie współgra z wózkiem.
1477404771628.jpg

Ubranka już poprane i poprasowane w szafie. Została jeszcze jedna partia do ogarnięcia
1477404846595.jpg

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1477404771628.jpg
    1477404771628.jpg
    94,8 KB · Wyświetleń: 278
  • 1477404846595.jpg
    1477404846595.jpg
    41,2 KB · Wyświetleń: 278
Dziewczyny, zazdrosze Wam juz poprawnych ubranek. Do stycznia będziecie je jeszcze raz prały ?

@kiki, super śpiworek do wózka. Jaka firma, gdzie kupiłaś?

Ja dzis kupiłam kombinezon za całe 40 zł od babeczki na olx [emoji16]
1477421213-sbjbof.jpeg

Dzis na szkole rodzenia mieliśmy kąpiel i nie trzeba kapać dziecka codziennie. Wystarczy co drugi dzień, lub 2-3 razy w tygodniu.

Pytałam rownież o ten karetek, bo rownież nie potrafiłam sobie tego wyobrazic, ale położna powiedziała, ze to nie wciąga wcale jakos mocno. Mówi l,ze ogólnej ok, tylko jak przyjdzie w nich dziecku ściągać kozy czy katar, to średnio chyba cały dom budzić czy sąsiadów odkurzaczem. Poleciła za to aspirator firmy Haxe? Znacie moze?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja tego podkladu ani na materac ani na przewijak nie kladlam, bo on nie oddycha. Sprawdzil sie właśnie w plenerze i w gosciach. Pozniej jak synek uczyl sie bez pieluszki chodzic mial go pod pupa w foteliku w samochodzie.

Do góry