reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

@olivka85 czyli do szpitala trzeba zabrać swój rożek lub otulacz, dobrze zrozumiałam? Bo myślałam, że to dopiero w domu potrzebne, a w szpitalu szpitalne.
@Olgi89 psiak chyba tez soe powoli przygotowuje na worka zmianę, czyli pojawienie konkurencji

reklama
@olivka85 czyli do szpitala trzeba zabrać swój rożek lub otulacz, dobrze zrozumiałam? Bo myślałam, że to dopiero w domu potrzebne, a w szpitalu szpitalne.
Z tego co sie orientuje to do szpitala trzeba zabrać swój rożek albo otulacz. Ja właśnie sie przymierzam do zakupu. Ale wybieram rożek, te otulacze jakoś do mnie nie przemawiają.

Nie ma zaco Polecam się na przyszłość. Mam prenumeratę twojego stylu i stamtąd kupony. Zanim polecę chciałam przetestować, czy to działa, bo mam ograniczone zaufanie do promocji. Mi na kocyku za 99 zł wyszło minus19.

reklama
Co do otulaczów czy rożków, to planuję po prostu kupić ciepły większy kocyk i zawijać Janka w taki sposób http://4.bp.blogspot.com/-hEgn9HSYs...PxJadY-6JoA/s1600/otulanie-How_to_swaddle.jpg
Myślę że to praktyczniejsze, bo po pierwsze można dostosować "ciasność" otulenia, po drugie można używać jako zwykłego koca. Do tego mam śpiworki po Adasiu, jakiś rożek też się znajdzie. I planuję zrobić na szydełku jeszcze jeden kocyk.

Co do wymogów szpitala, to każdy ma inne i trzeba się dowiedzieć wcześniej jaka jest lista wyprawkowa a co zapewna szpital. U mnie dzieci były zawijane w szpitalne otulacze i ubierane w szpitalne ciuszki. Dawali też pampersy.

Olgi, cuda :)

Idealka, do mnie nie przemawia, przekombinowane ;)

A mi się udało wyskoczyć do lumpa i kupiłam spodenki + bodziaka dla młodszego i piżamkę dla starszaka - za wszystko zapłaciłam 15 zł :)

DSC06983.JPG

Załączniki

• DSC06983.JPG
    DSC06983.JPG
    765,6 KB · Wyświetleń: 81
Do góry