reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka

@Olgi89 fajny ten rożek. A jaki psiur fajny wlazł w kadr;)
Ja zakupiłam rożek ale taki usztywniany to sobie wymienię jutro bo nie zauwazylam ze on ma takie plecki i wezmę jakiś mięciutki a tak to bede otulaczami malucha owijała.
A czy on czasem z tylu nie ma wyjmowanej takiej podkładki, która go usztywnia? I w zalezności od potrzeb może być sztywny lub nie.
@olivka85 czyli do szpitala trzeba zabrać swój rożek lub otulacz, dobrze zrozumiałam? Bo myślałam, że to dopiero w domu potrzebne, a w szpitalu szpitalne.
@Olgi89 psiak chyba tez soe powoli przygotowuje na worka zmianę, czyli pojawienie konkurencji
Zalezy od szpitala,najlepiej się dowiedzieć samemu, w wawie trzeba miec wszystko swoje.

reklama
@julia0903 udaly się zakupy?
@Czoperka zakupy w łupku chyba cieszą najbardziej, bo to nie jest zwykle : wybierasz i płacisz. Ale dochodzi element polowania, jak np.jest nowy towar. Aż mi żal, ze jestem uziemiona.
Słyszałam,ze w smaku jest promocja -75 na rzeczy outletowe, ale nie sprawdzalam.

Ja tez uwielbiam zakupy w sh :) z najcenniejszych lupow mam spodnie ciążowe hm które leżą idealnie za całe 3 zl no i wszystkie ubranka dla młodego póki co czyli kilka śpioszkow bluzek spodni kurtek koszul (to tak bardziej na rocznego) na co wydałam ok 40 zl :) z nowych rzeczy mam na razie poduszkę do karmienia mothehood, kocyk z colorstories szary średni i rożek mietowo szary w chmurki z minky, pieluszke bambusowa i ręcznik z kapturem colorstories.

Zastanawiam się teraz na ile warto inwestować w łóżeczko? Jakie najczęściej kupujecie? No i jakie materace ? Widzę ze popularne są gryka kokos ale jakoś mnie nie przekonują (boje się ze jakieś robaczki mi się tam zalegna i ze są jednak za twarde dla malenstwa) i skłaniam się ku piankowym. A jak to jest z Waszego doświadczenia? Przepraszam jeśli temat był poruszany ale nie mogę się dokopać

Zastanawiam się teraz na ile warto inwestować w łóżeczko? Jakie najczęściej kupujecie? No i jakie materace ? Widzę ze popularne są gryka kokos ale jakoś mnie nie przekonują (boje się ze jakieś robaczki mi się tam zalegna i ze są jednak za twarde dla malenstwa) i skłaniam się ku piankowym. A jak to jest z Waszego doświadczenia? Przepraszam jeśli temat był poruszany ale nie mogę się dokopać
Ja właśnie w weekend zakupilam łóżeczko, zwykłe proste ze szczebelkami. Ze szufladą (mam małe mieszkanie więc każdy kąt do przechowywania jest cenny). A materac kupiłam kokos pianka gryka.

@Olgi89 świetny pomysł z miętowym lozeczkiem ! :) oryginalnie ja chciałam białe ale mięta błękit granat szary i bialy będą kolorami w pokoju małego. Czyli z lozeczkiem nie ma co kombinować i najlepiej proste.
@askkka2 @Olgi89 a jakie macie odczucia co do twardości materacy?

@Olgi89 świetny pomysł z miętowym lozeczkiem ! :) oryginalnie ja chciałam białe ale mięta błękit granat szary i bialy będą kolorami w pokoju małego. Czyli z lozeczkiem nie ma co kombinować i najlepiej proste.
@askkka2 @Olgi89 a jakie macie odczucia co do twardości materacy?
Jak dla mnie materacyk jest miekki

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Malwi, my dla pierwszego mieliśmy drewniane łóżeczko w którym jeszcze ja spałam ;) później dokupiliśmy turystyczne bo dużo jeździmy (Baby Design - oceniam na bardzo solidne, kupiliśmy używane w świetnym stanie za 70zł!). Od kiedy mamy turystyczne to syn tylko w nim śpi, drewniane jest rozkręcone w piwnicy. A to dlatego, że on strasznie obijał się o drewniane szczebelki i to go budziło w nocy. Poza tym trzeba było wiecznie szukać smoczka, w turystycznym nie ma tego problemu, żeby wypadł :) No i synek się przyzwyczaił do łóżeczka, więc zaśnie w nim w każdym miejscu (nawet na sali weselnej hehe).
Materac mamy najzwyklejszy z Ikei. A w jakieś lepsze będę inwestować przy zmianie łóżeczka na duże.

Dla drugiego bąbla mamy na początek taki hamaczek Link do: Amazonas / BabyWorld - Hamaki i Kołyski - Hamak ze stelażem Koala. Pierwszy syn miał długo bunt na łózeczko i ten hamaczek nas uratował. Spał w nim dopóki nie zaczął siadać. Więc myślę że przy drugim posłuży jako alternatywa kołyski na pierwsze miesiące.

Do góry