reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka

reklama
Olgi opinie sa dobre? Tak wlasnie sie zastanawialam nad tymi smoczkami;)
Ja planuje zakupic, lepiej miec w razie czego;)

HappyBabyMama to moje drugie dziecko ale przez ta roznice wiekowa niepamietam juz nic...

Olgi ale super te smoczki:)
Chyba też się w taki teraz zaopatrzę, tym bardziej, że lubię rzeczy z Avent'u.
Z pierwszym synkiem próbowaliśmy kilku różnych, ale jemu przypasował Nuk sylikonowy(fajny był w nocy, bo świecił w ciemności i łatwo było go znaleźć jak się zapodział:p).

Happy, co do wyprawki aptecznej, to ja czopków nie miałam, ale w szpitalu mi dawali. Tak z pamięci to sól fizjologiczna i jałowe gaziki do przemywania oczu, octanisept do pępuszka, witamina D i K - w szpitalu raczej podają, a potem podajesz już sama, podkłady poporodowe (polecam takie większe). No i rzeczy które możesz kupić gdzie indziej, ale możesz też w aptece jak np. maść na odparzenia, takie większe płatki kosmetyczne, majtki poporodowe, woda termalna (podobno super do przemywania dupki dziecka), Tantum Rosa lub kora dębu - do przemywania krocza, szare mydło itp. Listę apteczną dopiero będę ogarniać więc wtedy wrzucę swoją :)

Co do smoczka, to Adaś miał (ma do tej pory) zwykły silikonowy z Aventu i oceniam go jako w porządku. Teraz planuję zakupić (przynajmniej na początek) kauczukowy, z naturalnych materiałów - o taki http://kidy.pl/hevea_4.html Też ma dobre opinie.

Happy u nas witaminy kazali kupić dziecku samemu więc może dobrze mieć już na poród po porodzie mąż przywiezie no i czopki też sami kazali kupić. ostatnio jak tam leżałam to nawet na ból gardła mi nic nie dali kazali sobie kupić. także co szpital to inaczej.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ale czopki dla bobasa czy dla mamy? Ja ta witaminę k i D kupiłam w takim psikaczu bo jest od pierwszych dni a te wszystkie inne po 2 tygodniu a przeczytałam ze powinno sie dziecku dawać te witaminy. Kurde nic nie wiem co i jak.
Ja juz raczej z rzeczy aptekowych i dla mnie mam chyba wszystko zamówione. Zamiast octanisept bede używać spirytus. Dziecku planuje tyłek wycierać wacikiem z woda ale do szpitala to chyba trzeba wziąsc te chusteczki tak czy inaczej. Chciałabym juz powoli skompletować wszystko bo potem wszystkich świętych, święta, 30-stka meza, sylwester a potem juz bobas:) Nie wiem co z tym laktatorem robic czy kupować czy nie. JesCze pomyśle. ZoabCymy tez co na szkole rodzenia powiedzą ale ide dopiero 29.11 wiec skończę kilka dni przed terminem porodu :)
Mysle ze takie rzeczy jak bujaczki, karuzelki, maty edukacyjne to po 3 mcu co? Jak myślicie?

Do góry