reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

reklama
Olgi opinie sa dobre? Tak wlasnie sie zastanawialam nad tymi smoczkami;)
Ja planuje zakupic, lepiej miec w razie czego;)

HappyBabyMama to moje drugie dziecko ale przez ta roznice wiekowa niepamietam juz nic...

Olgi ale super te smoczki:)
Chyba też się w taki teraz zaopatrzę, tym bardziej, że lubię rzeczy z Avent'u.
Z pierwszym synkiem próbowaliśmy kilku różnych, ale jemu przypasował Nuk sylikonowy(fajny był w nocy, bo świecił w ciemności i łatwo było go znaleźć jak się zapodział:p).

Happy, co do wyprawki aptecznej, to ja czopków nie miałam, ale w szpitalu mi dawali. Tak z pamięci to sól fizjologiczna i jałowe gaziki do przemywania oczu, octanisept do pępuszka, witamina D i K - w szpitalu raczej podają, a potem podajesz już sama, podkłady poporodowe (polecam takie większe). No i rzeczy które możesz kupić gdzie indziej, ale możesz też w aptece jak np. maść na odparzenia, takie większe płatki kosmetyczne, majtki poporodowe, woda termalna (podobno super do przemywania dupki dziecka), Tantum Rosa lub kora dębu - do przemywania krocza, szare mydło itp. Listę apteczną dopiero będę ogarniać więc wtedy wrzucę swoją :)

Co do smoczka, to Adaś miał (ma do tej pory) zwykły silikonowy z Aventu i oceniam go jako w porządku. Teraz planuję zakupić (przynajmniej na początek) kauczukowy, z naturalnych materiałów - o taki http://kidy.pl/hevea_4.html Też ma dobre opinie.

Happy u nas witaminy kazali kupić dziecku samemu więc może dobrze mieć już na poród po porodzie mąż przywiezie no i czopki też sami kazali kupić. ostatnio jak tam leżałam to nawet na ból gardła mi nic nie dali kazali sobie kupić. także co szpital to inaczej.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ale czopki dla bobasa czy dla mamy? Ja ta witaminę k i D kupiłam w takim psikaczu bo jest od pierwszych dni a te wszystkie inne po 2 tygodniu a przeczytałam ze powinno sie dziecku dawać te witaminy. Kurde nic nie wiem co i jak.
Ja juz raczej z rzeczy aptekowych i dla mnie mam chyba wszystko zamówione. Zamiast octanisept bede używać spirytus. Dziecku planuje tyłek wycierać wacikiem z woda ale do szpitala to chyba trzeba wziąsc te chusteczki tak czy inaczej. Chciałabym juz powoli skompletować wszystko bo potem wszystkich świętych, święta, 30-stka meza, sylwester a potem juz bobas:) Nie wiem co z tym laktatorem robic czy kupować czy nie. JesCze pomyśle. ZoabCymy tez co na szkole rodzenia powiedzą ale ide dopiero 29.11 wiec skończę kilka dni przed terminem porodu :)
Mysle ze takie rzeczy jak bujaczki, karuzelki, maty edukacyjne to po 3 mcu co? Jak myślicie?

Do góry