reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

@iryski - kombinezon/śpiworek bardzo dobry! Ale rozmiar bierz zdecydowanie ten mniejszy. Jakby ktoś miał ochotę, to napisałam trochę o wyborze śpiworka :) Link do: Jak wybrać śpiworek dla zimowego noworodka
http://www.babymanager.pl/jak-wybrac-spiworek-dla-zimowego-noworodka/
@Marcje - tylko nie gryka-kokos! Jak starsza się urodziła to było toto modne, więc też kupiłam. To jest twarde jak decha :( Sorki, ale dziecię siedzi 9 miesięcy w brzuchu, gdzie ma mięciutko, potem kupujemy mu chustę, miękkie nosidło, żeby kręgosłup mógł się prawidłowo się układać, a materac taka decha? Moja starsza w ogóle nie chciała na tym spać, za to jak złoto spała w każdym miejscu, gdzie było ciut bardziej miękko. Zdecydowanie nie polecam. Przepraszam za spam linkami, ale po "odchowaniu" starszej zrobiłam taką listę, co mi się sprawdziło, a co nie, może komuś się przyda Link do: Wyprawkowe hity i wtopy
http://www.babymanager.pl/wyprawkowe-hity-i-wtopy/

reklama
Ja miałam przy synku jeden śpiworek do wszystkiego, ale przyznam że wolałabym mieć jeden w foteliku samochodowym, wpięty tam na stałe, żeby tylko dziecię wkładać i zasuwać. A drugi do wózka. O kombinezonie (z rękawami i nogawkami) nie myślę, bo moim zdaniem to tylko niepotrzebnie uciążliwa rzecz przy niemowlaku. A poza tym w jednoczęściowym zawsze cieplej.

Ja rodziłam w czerwcu wiec nie używałam tego stad moja czarna kropka choć założenie było takie żeby kupić właśnie śpiworek do wózka bo wydaje się być bardziej praktyczny

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Basia, bardzo przydatny wpis o śpiworkach :) ja bym jeszcze dodała markę Elodie Details Link do: | Scandinavian Baby jeśli kogoś stać ofkors :D albo (mój osobisty) patent budżetowy - kupujemy w lumpku ciepły śpiworek i samodzielnie wycinamy dziury na pasy :D

Kolorowa, ja rodziłam w maju, a zimy bez śpiworka sobie nie wyobrażam :D kupiłam też kombinezon, ale miał założony może ze dwa razy.

Tylko Elodie Details nie mają rozmiaru na noworodki, są tylko do spacerówek [no chyba, że komuś się chce upychać ponad metr spiwora w gondoli ^_^ ]. Ale są śliczne to fakt.

Wstawię jeszcze fotkę ciuchów, jak już dojdą mi wszystkie paczki :)

Ja mam śpiworek do wózka taki mega Gruby że dzieciak w samym pajacu tam będzie. Dla mnie to o tyle ważne że jak będę chodzilas do szkoły po Antka to wyjme młodego tylko ze spiwora i nie będę się stresować ubieraniem i rozbieraniem. Kombinezon też mam.co się sprawdzi to zobaczymy bo też nie mam doświadczenia z zimowymi dziećmi

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry