reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka

@iryski - kombinezon/śpiworek bardzo dobry! Ale rozmiar bierz zdecydowanie ten mniejszy. Jakby ktoś miał ochotę, to napisałam trochę o wyborze śpiworka :) Link do: Jak wybrać śpiworek dla zimowego noworodka
http://www.babymanager.pl/jak-wybrac-spiworek-dla-zimowego-noworodka/
@Marcje - tylko nie gryka-kokos! Jak starsza się urodziła to było toto modne, więc też kupiłam. To jest twarde jak decha :( Sorki, ale dziecię siedzi 9 miesięcy w brzuchu, gdzie ma mięciutko, potem kupujemy mu chustę, miękkie nosidło, żeby kręgosłup mógł się prawidłowo się układać, a materac taka decha? Moja starsza w ogóle nie chciała na tym spać, za to jak złoto spała w każdym miejscu, gdzie było ciut bardziej miękko. Zdecydowanie nie polecam. Przepraszam za spam linkami, ale po "odchowaniu" starszej zrobiłam taką listę, co mi się sprawdziło, a co nie, może komuś się przyda Link do: Wyprawkowe hity i wtopy
http://www.babymanager.pl/wyprawkowe-hity-i-wtopy/

reklama
Ja miałam przy synku jeden śpiworek do wszystkiego, ale przyznam że wolałabym mieć jeden w foteliku samochodowym, wpięty tam na stałe, żeby tylko dziecię wkładać i zasuwać. A drugi do wózka. O kombinezonie (z rękawami i nogawkami) nie myślę, bo moim zdaniem to tylko niepotrzebnie uciążliwa rzecz przy niemowlaku. A poza tym w jednoczęściowym zawsze cieplej.

Ja rodziłam w czerwcu wiec nie używałam tego stad moja czarna kropka choć założenie było takie żeby kupić właśnie śpiworek do wózka bo wydaje się być bardziej praktyczny

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Basia, bardzo przydatny wpis o śpiworkach :) ja bym jeszcze dodała markę Elodie Details Link do: | Scandinavian Baby jeśli kogoś stać ofkors :D albo (mój osobisty) patent budżetowy - kupujemy w lumpku ciepły śpiworek i samodzielnie wycinamy dziury na pasy :D

Kolorowa, ja rodziłam w maju, a zimy bez śpiworka sobie nie wyobrażam :D kupiłam też kombinezon, ale miał założony może ze dwa razy.

Tylko Elodie Details nie mają rozmiaru na noworodki, są tylko do spacerówek [no chyba, że komuś się chce upychać ponad metr spiwora w gondoli ^_^ ]. Ale są śliczne to fakt.

Wstawię jeszcze fotkę ciuchów, jak już dojdą mi wszystkie paczki :)

Ja mam śpiworek do wózka taki mega Gruby że dzieciak w samym pajacu tam będzie. Dla mnie to o tyle ważne że jak będę chodzilas do szkoły po Antka to wyjme młodego tylko ze spiwora i nie będę się stresować ubieraniem i rozbieraniem. Kombinezon też mam.co się sprawdzi to zobaczymy bo też nie mam doświadczenia z zimowymi dziećmi

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry