reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka

hehe ;) mi się to gdzieś obiło o uszy przed urodzeniem Adasia, ale nie miałam parcia, żeby to testować bo mieliśmy wanienkę. Jednak synkowi nie bardzo podobało się kąpanie, darcia może i nie było, ale marudził i widziałam że czuję się jakoś niepewnie. Plecki i dupka zanurzone w ciepłej wodzie, a góra trochę na wierzchu, no i ta pozycja na plecach - ponoć noworodki czują się w niej niepewnie. Więc wzięliśmy zwykłe wiadro, wnętrze wyścieliliśmy pieluchą żeby było miękko i hop małego do środka, po samą szyję (mąż go trzymał bo ja się stresowałam :p). O jaki miał blogi wyraz twarzy i oczka mu się zaczęły przymykać, aż filmik nakręciliśmy :D

reklama
My mamy wanienke po moim mezu :)
Zwykla biala plastikowa. Bez bajerow. Jak dla nas moze byc. I wiecie co...My tez kapalismy naszego we wiadrze. Ale biorac pod uwage, ze spal nie raz w kartonie ( latwo mi go hylo bujac) to wolalam nie pisac jaka jestem wyrodna matka :p
W wieku 3 lat znow robil sobie drzemki w ... psiej budzie i nie bylo opcji aby go wyjac, bo nasza suczka Sonia tarasowala soba wejscie i powarkiwala. Wiec w jednej budzie siedzial prawie 3latek,szczeniory i dorosla suczka.

Ale cudeńka już macie. Ja zaczynam rozglądać się za wózkiem a moja szafa dla mlodego tymczasem wygląda już tak
1472630412612.jpg

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1472630412612.jpg
    1472630412612.jpg
    70,1 KB · Wyświetleń: 314
Kamisia twoja kolekcja jest coraz wieksza super[emoji4][emoji4][emoji4]

Ja wczoraj przegladalam ciuszki po corce i pare sie znalazlo ktore moge uzyc[emoji4]

My przez pierwszy miesiąc kąpaliśmy Adaśka w wiaderku i było o wiele lepiej niż w wanience. Aż przysypiał tak mu było dobrze :D tu są takie specjalne wiaderka Link do: O Tummy Tub - Wiaderko do kapieli niemowlat TummyTub &reg za jakieś grube miliony. My oczywiście jako nieprofesjonalni rodzice używaliśmy zwykłego z Ikei ;) no a potem wanienka, drewniany stelaż na wannę zrobił mój tata.

[edit] no dobra, na olx można znaleźć Tummy Tub za cztery dychy, więc nie ma tragedii ;)

Słyszałam o tym wiaderku, ze jest super i tez planuje zakup;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry