reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka

reklama
Jak już wspomniały dziewczyny to są takie śpiwory z wcięciami na pasy. W zależności od budżetu można znaleźć coś dla siebie. Dla kasiastych super są takie wypasione jak Elodie Details, bo są ultra ciepłe i służą na długo, ale to już kwestia kilku stów więc dla mnie odpada. Ja znalazłam ciepły śpiworek w lumpeksie za 10 zł i wycięłam z tyłu dziury, żeby był pod fotelik. Sprawował nam się super, dorzucam fotki jak to wyglądało :) Wrzucam też link do przeglądu różnych śpiworków z różnych kategorii cenowych Link do: Śpiworek na zimę - propozycje do 100, 300 i 500 zł - Matka Tylko Jedna

(Edit): sprawował nam się super, ale brakowało mi ściągacza na kapturku i przy szyi. Warto zwrócić na to uwagę :)
(Edit2): autorka bloga pisze że śpiworek do fotelika to pomyłka, z czym się kompletnie NIE zgadzam! u nas sprawdził się baaardzo, bo my często jeździliśmy w krótkie trasy, tak że samochód nie zdążył się zagrzać. A jak się zdążył zagrzać to można rozsunąć śpiworek dużo łatwiej niż ściągać kurtkę spod pasów. Poza tym jeśli mowa o bezpieczeństwie, to bardziej niebezpieczne jest zapinanie pasów NA grubej kurtce/ kombinezonie, bo wtedy pasy trzymają kurtkę a nie dziecko. No i dziecku jest moim zdaniem ciasno.

DSC01946.JPG DSC01940.JPG DSC017844.jpg

Załączniki

• DSC01940.JPG
    DSC01940.JPG
    887,9 KB · Wyświetleń: 101
  • DSC01946.JPG
    DSC01946.JPG
    649,7 KB · Wyświetleń: 106
  • DSC017844.jpg
    DSC017844.jpg
    521,4 KB · Wyświetleń: 97
Ostatnia edycja:
MiMeMi kochana co do H&M od jutra jak dobrze kojarze rusza na dzial dzieciecy -20% , musisz poszukac i im chyba kupon pokazac, musialabys sie zorientowac...;)
Zdecydowanie jest wiecej dla dziewczynki!
Przynajmniej tyle kasy niebede tracic na syna hihi;)

Ja w przyszlym tyg. Lece na zakupy;) corke na cala zime robie zaopatrzenie, i do synka kupie pare ciuszkow;)
Bo bede miala 40% upustu.
Ja tak robie co roku, ze we wrzesniu kupuje jej ciuszki na cala zime, a w kwietniu bo ten wtedy ten kupon obowiazuje kupuje na lato;) duzo zaoszczedzam;)
Pozniej jedynie jak cos mi sie spodoba;)

HappyBabyMama w H&M napewno jest fajny spiworek zaraz postaram sie wejsc i przeslac foto;)

Ja wzielabym wieksze. Raz ze na dluzejnstarczy, dwa nie ma ucisku. W naszym wypadku ubranka rozm 56 byly za male od razu, a 62 na styk, no ale moj mial 59 czy 57 cm w chwili narodzin wiec byl po prostu wielki

Shaer a w szpitalu na wypisie nie doczepia sie ze kombinezon jest za duzy?

Patrzylam na ten spiworek z H&M co maja w tej kolekcji i kurde sie troche zniesmaczylam:/ niema mozliwosci rozpiecia na fotelik samochodowy, chyba ze poprostu niewidac na fotce...
Zobacze na zywo w przyszlym tygodniu

@julia0903 obowiązkiem jest fotelik. O rozmiarze kombinezonu pierwszy raz słyszę.
U nas inspekcji przy wyjściu nie było :-)

Myśle że brak widocznego miejsca na pas jest tylko na zdjęciu.

MiMeMi oj powiem Tobie ze u nas jest tak ze polozna dziecko ubiera, przy niej w fotelik trzeba zapiac, i zeby nie sklamac jutro zadzwonie do mojej znajomej, ktora polozna sie doczepila cos z kombinezonem heh:/ ale jutro dopytam bo juz niepamietam...dlatego tak sie wypytuje heh o ten rozmiar

reklama
Julia
Nie sadze. Mi na wypisie maz przywiozl komplecik dla synka taki dresik. Wybral to co bylo ladne i male wiec... prezent na pol roczku jakos. Mlody mial stopy w okolicy kolan idlonie w lokciach. Polozna ubrala go w dwie sekundy, podwinela to tamto i wygladal pokracznie ale byl ubrany. Ja stalam ledwo na nogach wiec nie marudzilam, zwlaszcza ze mi maz przywiozl do ubrania sukienke (zeby mnie nic nie cisnelo) a do tego bluze od dresu (bo nie umial wybrac kurtki i sie bal ze nie wejde) i adidasy (bo buty powinny byc wygodne) wiec pojechalam w klapkach z porodowki i sukience :)

Do góry