reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

@julia0903 ja bym kupiła większy. Ale po moich doświadczeniach to jednak mięciutki śpiworek (taki z rękawkami i miejscem na pas do fotelika). I tak założysz coś ciepłego pod kombinezon. A dzieci szybko rosną. A do marca musi Ci starczyć. Dodatkowo wkładanie rączki noworodka do kombinezonu przyprawia o lekki stresik. Więc z mojej perspektywy 62 jak nic.

Jak dostałam lekki kombinezon wiosenny w rozm 68 (Smykowa rozmiarówka) to mój dwumiesięczniak może miał luz na długość nogawek ale na szerokość taki w sam raz był (tylko trzeba wziąć poprawkę, że mój syn duży się urodził - ale piszę mimo to dla zobrazowania
tempa wzrostu, ja miałam tendencję do kupowania za małych ubranek, bo przecież dziecko takie malutkie ;-))

reklama
@julia0903 ja też zdecydowanie większy. Prędzej będzie grzać za duży niż za mały. I też jak @MiMeMi polecam jednak śpiworek. Kombinezony dla niemowlaków to jakaś pomyłka. Zakładanie i ściąganie zajmuje dużo czasu, a dziecko przecież i tak się nie rusza. Najlepsze są śpiworki kompatybilne z pasami w foteliku i wózku. Dziecku wystarczy założyć czapkę i tak jak chodzi po domu wkłada się do śpiworka - gotowe :)

wczorajsze zakupy
20160817_133902.jpg
20160817_133959.jpg
20160817_134046.jpg

Załączniki

• 20160817_133902.jpg
    20160817_133902.jpg
    233,8 KB · Wyświetleń: 444
  • 20160817_133959.jpg
    20160817_133959.jpg
    251,3 KB · Wyświetleń: 447
  • 20160817_134046.jpg
    20160817_134046.jpg
    271,9 KB · Wyświetleń: 437
@julia0903 Ty w H&M pracujesz. Kiedy łapać wyprzedaże dziecięce? Dla mnie ceny regularne z lekka odstraszają a nigdy prawie nie upolowałam czegoś z wyprzedaży. Czapki chyba w sumie tylko po 10 zł. No i dla dziewczynek zawsze są ciuszki z metkami typu 10, 20, 30 zł a dla chłopców prawie wcale. Może ja w złym momencie chodzę do sklepu? Bo aż tak często w sumie nie bywam.

@julia0903 ja też zdecydowanie większy. Prędzej będzie grzać za duży niż za mały. I też jak @MiMeMi polecam jednak śpiworek. Kombinezony dla niemowlaków to jakaś pomyłka. Zakładanie i ściąganie zajmuje dużo czasu, a dziecko przecież i tak się nie rusza. Najlepsze są śpiworki kompatybilne z pasami w foteliku i wózku. Dziecku wystarczy założyć czapkę i tak jak chodzi po domu wkłada się do śpiworka - gotowe :)
A gdzie taki kombinezon fajny upolowac?pamietam ze moja córa miała taki ze byl taki sztuczny i sie w nim pocila a drugi taki jakiś byl tez dziwny ze ciężko ja bylo ubrac i rozebrać:/

Brzusio, takie kombinezony - śpiworki były w Smyku w kolekcji zimowej i chyba w H&M lub C&A widziałam. Jak synkowi kupowałam to szkoda mi było kasy (regularne ceny to jakieś 120 zł). Kupiłam kombinezon, niby z tkaniny jak membranowa, ale stanowczo za sztywny był. Miałam stresa wkładając noworodka (to był luty). A miałam jeszcze od kogoś kombinezon smykowy w rozm 68 i go wykorzystywałam bo był mięciutki. Dlatego teraz tak o tym piszę na co zwrócić uwagę.
Śpiworki widziałam również takie kompatybilne z fotelikami, np Maxi-cosi i też taki rozważę bo w sumie i tak takie maleństwa nosi się w foteliku. Ale pewnie zobaczę jak cenowo wyjdzie i właśnie zwrócę uwagę na miękkość.

Jeszcze mogę polecić kocyki panda. Mają wycięcia na pasy i można wrzucić je do fotelika lub poźniej do spacerówki. Trochę późno je odkryłam, ale fajne są.
Edit: chodziło o kocyk koala a nie panda :-)
Link do: KOC KOCYK KOALA DO FOTELIKA SAMOCHODOWEGO ŚPIWOREK

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a wrzucicie jakis link ze śpiworkiem, p jakim mowa?

Czoperka a jak wygląda taki śpiworek kompatybilny z fotelikiem?

Totalnie zielona jestem [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry