reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka

reklama
Ja biore ood uwage wlasnie Babyette Kokosi Milovie GroVia zajebista ale.... no ceny kosmos.
Raczej Newborna nie bede brac, tylko kieszonki OS i otulacze OS.
Bobolider niby nie najgorszy ale chinszczyzna i opinie !a rozne od zadowolonych osob(ktore maja tylkonchinki) do tych skrajnie niezadowolonych (ktore maja inne firmy)

No nie, newbornów nie ma co brać. Zresztą ja pewnie przez pierwsze 3 miesiące będę używać jednorazówek. Raz, że nie zamierzam w połogu dokładać sobie roboty (wystarczy że Adaś pewnie jeszcze będzie robił w pieluchę), dwa że noworodek robi co chwilę mleczne kupki, które po prostu wyciekają i oszaleć można, trzy że nawet te newborny są za duże moim zdaniem dla takich kruszynek ;) No Milovia i Grovia ceny kosmos... Ale przyoszczędziłam wcześniej i kupiłam Pupeko i Pupuś, niby polskie, dobre, ale nie do końca byłam zadowolona. A Milovię miałam właśnie newborna i jakość wykonania super.

Pupeko Pupus Bobolider to wlasnie chinki...

Ja tak powoli kombinuje co i jak bo jeszcze nie wiem jakie wklady brac...

@Shaer @Czoperka szyfrem tu piszecie ;-) a tak na serio szacun za wielorazowe pieluchowanie. Sama chyba nie dodałabym sobie pracy z praniem.

I rzeczywiście moj noworodek to non stop robił kupki przy kp. Aż odparzeń się nabawił na pupie. Pewnie na późniejszym etapie będzie jeszcze o kremach, ale u nas Bioderma (dostałam próbki od lekarza) super się sprawdziła i Mustela. Żaden Hipp na odparzenia czy sudocream nie dały rady.

Chinki na ogol sa szyte w Chinach i w wiekszosci z chinskich materialow. Dlategonkosztuja od 20do 30 zl a nie 60- 100 za szt.

MiMeMi
Wbre pozorom jakos wiecej prania nie ma - pieluszki pierzesz z ciuszkami. A odparzenia... na jednorazowach zaliczylismy koszmarny stan zapalny i odpieluszkowe zapalenie skory, przy wielorazach nic. Nawet krem dupny byl zbedny. No i drugi plus okolo 1,5 roku zaczal ladnie wolac na nocnik

Do kupy bede probowac papierki chyba.

MiMeMi, u nas krem rzadko był potrzebny. Najpierw stosowałam po kupie i po kąpieli Babydream, a później własnoręcznie robiony z przepisu Sroki z olejem kokosowym, lnianym, lanoliną i shea - i przy tym pewnie zostanę, bo sprawdza się też super jako krem na zimę. Odparzenia były bardzo rzadko, a jak już się pojawiły to najlepiej dawała radę mąka ziemniaczana :)

Shaer, no to się zrobiłam w balona z tymi otulaczami. A na stronach producentów piszą że szyją sami w Polsce :/ Papierki są kuszące, ale czytałam na forach że się nie sprawdzają. Chciałabym mieć kilka i spróbować a nie kupować od razu 200 szt.

@Shaer a u nas mega odparzenia przy Pampers Premium ... aż się ranka zrobiła :-( Przy babydream było ok. Na pampersy zielone przeszliśmy po kilku miesiącach, jak synek był bardziej ruchliwy. Bo jednak pampersy miększe.

Nasz ma teraz 1,5 roku i powoli myślę o odpieluchowywaniu ale nic na siłę.

Obiecałam kiedyś link do majteczek wspomagających odpieluchowywanie, ale zniknęły chyba z oferty :-( może się pojawią więc wklejam:
Link do: Pieluchowanie wielorazowe - Pożegnanie pieluszek :: naturalna mama

@Czoperka u nas problemy były tylko przez pierwsze tygodnie. Ale przy kp to kupy były non stop. Zmiana pieluch i dobry krem i było ok. Ale nie stosowałam kremów na odparzenia non stop. Tylko jak pojawiło się zaczerwienienie. W codziennej pielęgnacji linomag zielony i w sumie po kilku miesiącach, mniej. Teraz sporadycznie, na noc.

Ostatnia edycja:
reklama
A my na noc i na wyjazdy jedziemy na Dadach i dają radę.
Myślę że mokra tetra zadziała u nas równie zachęcająco do skończenia z pieluchami co te majteczki :D ale tez bynajmniej nie chcę na siłę. @MiMeMi myślisz że odpieluchujemy przed drugim bobasem? :p

Do góry