reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka

@aniay faktycznie takie wieczne strofowanie, upominanie i dobre rady przynosza wiecej szkody niz pozytku. Moja siostra tak walczyla o KP a babcia ciagle stala nad nia "tego nie pij, tamtego nie jedz" i koniec koncow po 3 m-cach siostra juz nie miala pokarmu z nerwow. Dlatego jak mi przyszlo karmic piersia to dziekowalam Bogu ze mieszkamy sami i bez wiekszych problemow przekarmilismy sie 14,5 m-ca.

reklama
1477814975-1d1mld.jpeg

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

No swietne wasze wszystkie lumpkowe zdobycze:-) ja to jakos nie umiem po SH chodzic.

Aniay kazda powinna robic to co uwaza, bo chcemy dla naszych maluchow najlepiej i nie ma sie co przejmowac czyims gadaniem:)

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

No swietne wasze wszystkie lumpkowe zdobycze:-) ja to jakos nie umiem po SH chodzic.

Aniay kazda powinna robic to co uwaza, bo chcemy dla naszych maluchow najlepiej i nie ma sie co przejmowac czyims gadaniem:)

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom
Przy pierwszym dziecku zazwyczaj szuka sie autorytetow a najblizszym jest wlasna mama. Pozniej już latwiej miec swoje zdanie. ;)

pisałyście o karmieniu piersią i już mi się to dziś przyśniło ;P że koleżanka nie mogła karmić, podała mi małą a ona zaraz do mojego cyca i miałam ją karmić, nawet robiłam takie gesty z przystawianiem jak mieliśmy na szkole rodzenia, czyli m.in. drażnienie rynienki podnosowej ;) ;P

@julia0903 @BubblesGirl ja teraz sama też nie chodzę, bo mam się oszczędzać, ale mam ciocię, która kocha zakupy w lumpkach i mi wyszukuje :) mam szczęście i bardzo to doceniam, bo ma oko i wyszukuje dobre jakościowo i dobrych firm

doszły do mnie pieluszki z ekomaluch, jest ewidentna różnica między nimi a tymi najtańszymi z allegro, które zamówiłam. Rzeczywiście są grubsze, mniej przeźroczyste, ale hitem są dla mnie pieluszki flanelowe - bardzo przyjemne w dotyku, grube i wiem, że będę po nie najczęściej sięgać. Z ekomaluch dali też prezenty myjkę frotte, próbki kremów i małe eko pieluszki jednorazowe, za co też plus, minusem długi czas oczekiwania na przesyłkę (6 dni). Wyprawka nabiera kształtów :)

@aniay chyba zrobię podobnie z praniem. Co prawda, już raz wyprałam jasne ciuszki w 60 stopniach, ale szczególnie bawełniane kocyki pozostały szarawe i niezbyt ładne. Wrzucę je jeszcze raz na 90 st. i dołożę Vanisha, skoro taki sposób się sprawdza. Dzięki:)

reklama
@aniay chyba zrobię podobnie z praniem. Co prawda, już raz wyprałam jasne ciuszki w 60 stopniach, ale szczególnie bawełniane kocyki pozostały szarawe i niezbyt ładne. Wrzucę je jeszcze raz na 90 st. i dołożę Vanisha, skoro taki sposób się sprawdza. Dzięki:)
U nas się pięknie sprawdziło. Ale nazbierałam 3/4 pralki takich szarawych rzeczy co by energii nie marnować. :p Chociaż ten sam sposób nijak nie daje nic przy białych/szarych ręcznikach. No za chol...e doprać nie mogę.

Do góry