reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

@aniay faktycznie takie wieczne strofowanie, upominanie i dobre rady przynosza wiecej szkody niz pozytku. Moja siostra tak walczyla o KP a babcia ciagle stala nad nia "tego nie pij, tamtego nie jedz" i koniec koncow po 3 m-cach siostra juz nie miala pokarmu z nerwow. Dlatego jak mi przyszlo karmic piersia to dziekowalam Bogu ze mieszkamy sami i bez wiekszych problemow przekarmilismy sie 14,5 m-ca.

reklama
1477814975-1d1mld.jpeg

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

No swietne wasze wszystkie lumpkowe zdobycze:-) ja to jakos nie umiem po SH chodzic.

Aniay kazda powinna robic to co uwaza, bo chcemy dla naszych maluchow najlepiej i nie ma sie co przejmowac czyims gadaniem:)

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

No swietne wasze wszystkie lumpkowe zdobycze:-) ja to jakos nie umiem po SH chodzic.

Aniay kazda powinna robic to co uwaza, bo chcemy dla naszych maluchow najlepiej i nie ma sie co przejmowac czyims gadaniem:)

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom
Przy pierwszym dziecku zazwyczaj szuka sie autorytetow a najblizszym jest wlasna mama. Pozniej już latwiej miec swoje zdanie. ;)

pisałyście o karmieniu piersią i już mi się to dziś przyśniło ;P że koleżanka nie mogła karmić, podała mi małą a ona zaraz do mojego cyca i miałam ją karmić, nawet robiłam takie gesty z przystawianiem jak mieliśmy na szkole rodzenia, czyli m.in. drażnienie rynienki podnosowej ;) ;P

@julia0903 @BubblesGirl ja teraz sama też nie chodzę, bo mam się oszczędzać, ale mam ciocię, która kocha zakupy w lumpkach i mi wyszukuje :) mam szczęście i bardzo to doceniam, bo ma oko i wyszukuje dobre jakościowo i dobrych firm

doszły do mnie pieluszki z ekomaluch, jest ewidentna różnica między nimi a tymi najtańszymi z allegro, które zamówiłam. Rzeczywiście są grubsze, mniej przeźroczyste, ale hitem są dla mnie pieluszki flanelowe - bardzo przyjemne w dotyku, grube i wiem, że będę po nie najczęściej sięgać. Z ekomaluch dali też prezenty myjkę frotte, próbki kremów i małe eko pieluszki jednorazowe, za co też plus, minusem długi czas oczekiwania na przesyłkę (6 dni). Wyprawka nabiera kształtów :)

@aniay chyba zrobię podobnie z praniem. Co prawda, już raz wyprałam jasne ciuszki w 60 stopniach, ale szczególnie bawełniane kocyki pozostały szarawe i niezbyt ładne. Wrzucę je jeszcze raz na 90 st. i dołożę Vanisha, skoro taki sposób się sprawdza. Dzięki:)

reklama
@aniay chyba zrobię podobnie z praniem. Co prawda, już raz wyprałam jasne ciuszki w 60 stopniach, ale szczególnie bawełniane kocyki pozostały szarawe i niezbyt ładne. Wrzucę je jeszcze raz na 90 st. i dołożę Vanisha, skoro taki sposób się sprawdza. Dzięki:)
U nas się pięknie sprawdziło. Ale nazbierałam 3/4 pralki takich szarawych rzeczy co by energii nie marnować. :p Chociaż ten sam sposób nijak nie daje nic przy białych/szarych ręcznikach. No za chol...e doprać nie mogę.

Do góry