reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka

@oczeyjaca89, bardzo ładny wózek;) co to za firma?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Anex cross:), daliśmy 2000 za nowy 2 w 1 więc jesteśmy zadowoleni, zobaczymy jak będzie się sprawował:)
Zastanawiam się jak wyposażyć gondolę w sensie co się pod dziecko i na dziecko.. kocyki? bo dziecko to wiem że w kombinezonie albo śpiworku.. Matko kto by pomyślał, że dziecko to taka skomplikowana istota;p
I jeszcze pieluszki tetrowe to wiem do czego, a bambusowe i flanelowe jakie zastosowanie dla nich? Warto kupować?
Edit jeszcze są bawełniane;d

Ostatnia edycja:
reklama
Flanelowa pieluszka dobrze sie chyba nadaje wlasnie do wyłożenia gondolki, na przewijak itp. Tetra to taka raczej higieniczna pieluszka do ulewanie itp a te wszystkie inne to i przykryć mozna maluszka i zasłonić w wózku czy przy karmieniu. Tak mi sie wydaje

@mommy123 sliczna ta podusia
@oczekująca89 Fajny wóz.
Podobno najzdrowsze dla skory kobiety sa podkłady poporodowe bella.
Co do prania to rożki i kocyki można w 90stopniach? Pralyscie kiedyś w kapsułkach lovella? Bo wydają mi sie najwygodniejsze. Gdzieś czytałam, ze płatki do prania dzidziuś mogą zapychać automat.
@Prymulka , dziewczyny tu polecały poduszkę kojec dla ciężarnych z motherhood. Posłuchałam i nie żałuje. W smyku masz teraz w promocji Link do: Motherhood, kojec, poduszka dla kobiet w ciąży, Różowe listki

Tańszej nie widziałam ńigdzie.

@oczekujaca89 ja bylam standardowo w koszuli + szlafrok ale dziewczyna obok mnie nosila spodnie od pizamy czy wlasnie jakies dresy z tym ze ona miala przedluzony pobyt bo dziecko dostalo zoltaczki. Wydaje mi sie ze w koszuli w zwiazku z tym ze sie wszystko bardziej wietrzy to i szybciej goi.

Też się zastanawiam czy do szpitala nie kupić sobie dresów, koszula i szlafrok tylko bezpośrednio po porodzie. Jak rodziłyście to wszystkie dziewczyny były w szlafrokach i kapciuchach?

Ja szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie chodzenia, leżenia i karmienia, parę, paręnaście godzin po porodzie w dresach. Jednak tam wszystko wrażliwe i powinno jak najmniej dotykać ubrań. Poza tym dla lepszego gojenia się krocza i jakichkolwiek ran, najbardziej wskazane jest wietrzenie, więc koszula raczej. To moja opinia po porodzie SN, jeśli chodzi o cesarkę to się nie wypowiem, bo nie wiem nic w tym temacie.

@oczekujaca23 pieluszek używasz jak Ci wygodnie ;) Ja z flanelowych w ogóle zupełnie zrezygnowałam, a mam tetrowe i bambusowe, muślinowe. Te bambusowe i muślinowe to nowocześniejsza, bardziej przyjazna, milsza w dotyku wersja pieluch tetrowych więc i do ulewania, do przykrywania, wycierania dziecka, podkładania pod dziecko ;) To Ty decydujesz co i gdzie Ci się lepiej przydaje :) Ja mam 20 pieluch tetrowych i póki co 4 szt tych lepciejszych :)

reklama
Do góry