reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka

Happy, w Bonprix zawsze możesz odesłać :) pracowałam tam kiedyś na infolinii i babki zamawiały dziesiątki rzeczy, mierzyły w domu i odsyłały co im nie pasowało :) ale z drugiej strony szkoda płacić za przesyłkę.

Noriczka, to mamy podobną wyprawkę ;)

Oczekująca, u mnie:

Płyn do kąpieli - zamiast płynu mydło nagietkowe i Aleppo + olej migdałowy
Maść do pupy - robię krem Sroki
Maść na odparzenia - mam po Adasiu Bephanten ale stawiam na mąkę ziemniaczaną bo się lepiej sprawdziła
Chusteczki - woda, olejek + szmatki, a na wyjścia chusteczki Beaming Baby, Babydream różowe
Podkłady do przewijania - mata z Pepco, kilka jednorazowych
Proszek - orzechy piorace + olejek herbaciany
Butelka - szklana, Lovi albo Avent
Smoczek - kauczukowy Hevea
Niania - mam dobrą apkę w telefonie
Laktator - mam po Adasiu ręczny Avent, jak będzie potrzeba częstszego odciągania to kupię elektryczny z Medeli
Podkłady poporodowe - takie do położenia na łóżko kupię w aptece duże, a takie wielkie podpaski to jeszcze nie wiem jakie

reklama
Apropos niani - dziewczyny mam dobrą aplikację na telefon! My z tego korzystamy bardzo często, nie raz zostawialismy Adasia dobre 300 m od miejsca imprezy hehe :p przy dziecku zostawia się telefon z włączoną apką i ustawia się natężenie szumu, po którym telefon ma dzwonić na wybrany numer. My mamy ze sobą drugi telefon i jak dziecko zaczyna wydawać dźwieki to do nas dzwoni. Możemy odebrać i posłuchać czy płacze czy tylko coś gada przez sen :D możemy też sami zadzwonić na telefon leżący przy dziecku - wtedy odbiera się automatycznie i możemy posłuchać czy aby na pewno wszystko ok. Połączenia z innych numerów odrzuca. Plusy: za darmo! i ma dużo większy zasięg niż niania. Minusy: trzeba mieć zasięg komórkowy.

To ja od siebie dodam, że mam mieszkanie 80m2 i niania z monitorem oddechu w użyciu do tej pory, synek ma 17 mcy. Kupiłam na Allegro tomme and tippee. Niania jest bardzo dobrej jakości, ładny obraz w dzięki w nocy. Monitor oddechu jest szczególnie polecany wcześniakom, gdyż jest większe ryzyko sids. Synek po skończeniu 2 tygodni zasypiał tylko na brzuszku a to też sprzyja sids, więc byłam spokojniejsza.
Ja też polecam poduchę do karmienia, jeśli planujecie. U mnie pierwsza była niewypałem, ale druga genialna - Poofi.

Kathana, miło mi :) ten płyn też mnie kusił, ale cena dość wysoka. Stwierdziłam że mydełko nam wystarczy.
Prymulka, dokładnie... ja sobie życia bez tej aplikacji nie wyobrażam. Zaliczyliśmy już 3 wesela i bawiliśmy się do 3 rano a synek spał w pokoju na górze, kilka imprez ze znajomymi, gdzie synek spał w domku obok. No wypas :D
Malwi, dzięki za info.

reklama
@Czoperka a ten olejek migdałowy to wlewałaś do wody czy potem masaż olejkiem? Jak byłam w poprzedniej ciąży to zakupiłam pół litra tego ustrojstwa, bo miałam ambitny plan wykonywać sobie TAM masaż żeby przygotować się do porodu. :rofl2: Ale jakoś mi nie wyszło to przygotowanie i olejek został, a potem używałam go do smarowania się ogólnie i miałam wrażenie że mnie potem wszystko swędzi.:wściekła/y:

Do góry