reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

Happy, w Bonprix zawsze możesz odesłać :) pracowałam tam kiedyś na infolinii i babki zamawiały dziesiątki rzeczy, mierzyły w domu i odsyłały co im nie pasowało :) ale z drugiej strony szkoda płacić za przesyłkę.

Noriczka, to mamy podobną wyprawkę ;)

Oczekująca, u mnie:

Płyn do kąpieli - zamiast płynu mydło nagietkowe i Aleppo + olej migdałowy
Maść do pupy - robię krem Sroki
Maść na odparzenia - mam po Adasiu Bephanten ale stawiam na mąkę ziemniaczaną bo się lepiej sprawdziła
Chusteczki - woda, olejek + szmatki, a na wyjścia chusteczki Beaming Baby, Babydream różowe
Podkłady do przewijania - mata z Pepco, kilka jednorazowych
Proszek - orzechy piorace + olejek herbaciany
Butelka - szklana, Lovi albo Avent
Smoczek - kauczukowy Hevea
Niania - mam dobrą apkę w telefonie
Laktator - mam po Adasiu ręczny Avent, jak będzie potrzeba częstszego odciągania to kupię elektryczny z Medeli
Podkłady poporodowe - takie do położenia na łóżko kupię w aptece duże, a takie wielkie podpaski to jeszcze nie wiem jakie

reklama
Apropos niani - dziewczyny mam dobrą aplikację na telefon! My z tego korzystamy bardzo często, nie raz zostawialismy Adasia dobre 300 m od miejsca imprezy hehe :p przy dziecku zostawia się telefon z włączoną apką i ustawia się natężenie szumu, po którym telefon ma dzwonić na wybrany numer. My mamy ze sobą drugi telefon i jak dziecko zaczyna wydawać dźwieki to do nas dzwoni. Możemy odebrać i posłuchać czy płacze czy tylko coś gada przez sen :D możemy też sami zadzwonić na telefon leżący przy dziecku - wtedy odbiera się automatycznie i możemy posłuchać czy aby na pewno wszystko ok. Połączenia z innych numerów odrzuca. Plusy: za darmo! i ma dużo większy zasięg niż niania. Minusy: trzeba mieć zasięg komórkowy.

To ja od siebie dodam, że mam mieszkanie 80m2 i niania z monitorem oddechu w użyciu do tej pory, synek ma 17 mcy. Kupiłam na Allegro tomme and tippee. Niania jest bardzo dobrej jakości, ładny obraz w dzięki w nocy. Monitor oddechu jest szczególnie polecany wcześniakom, gdyż jest większe ryzyko sids. Synek po skończeniu 2 tygodni zasypiał tylko na brzuszku a to też sprzyja sids, więc byłam spokojniejsza.
Ja też polecam poduchę do karmienia, jeśli planujecie. U mnie pierwsza była niewypałem, ale druga genialna - Poofi.

Kathana, miło mi :) ten płyn też mnie kusił, ale cena dość wysoka. Stwierdziłam że mydełko nam wystarczy.
Prymulka, dokładnie... ja sobie życia bez tej aplikacji nie wyobrażam. Zaliczyliśmy już 3 wesela i bawiliśmy się do 3 rano a synek spał w pokoju na górze, kilka imprez ze znajomymi, gdzie synek spał w domku obok. No wypas :D
Malwi, dzięki za info.

reklama
@Czoperka a ten olejek migdałowy to wlewałaś do wody czy potem masaż olejkiem? Jak byłam w poprzedniej ciąży to zakupiłam pół litra tego ustrojstwa, bo miałam ambitny plan wykonywać sobie TAM masaż żeby przygotować się do porodu. :rofl2: Ale jakoś mi nie wyszło to przygotowanie i olejek został, a potem używałam go do smarowania się ogólnie i miałam wrażenie że mnie potem wszystko swędzi.:wściekła/y:

Do góry