reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka :)

Wydaje mi się, że na pewno body z krótkim rękawkiem 56 ;-) W 62 mam wrażenie, że trochę mało masz tych śpiochów i body z długim.. Ale ja sama ma problemy z ilością i nie wiem czy lepiej za dużo czy za mało :-)

reklama
Goferek jak dla mnie masz za mało bodziakow z długim i całości typu śpiochy, pajace. To są najwygodniejsze ciuszki dla malucha i mamy :-)

Ja body z krótkim rękawem nie kupuję w ogóle, bo to jednak zima, a ja też nie mam zamiaru grzać w mieszkaniu cały czas.
No i lepiej więcej zainwestować w rozmiar 62, bo nie wiadomo jaki duży się dzieć urodzi.
Moja Nikola miała 51 cm i w 56 dość długo chodziła, a z kolei Tymek nawet 56 raz nie włożył, bo był długi na 60 cm więc od razu w 62 wskoczył.
Ten najmniejszy rozmiar w razie w zawsze można dokupić.

ja młodego urodziłam w zimie. w mieszkaniu te 21 st., w nocy jakieś 19 st. i zazwyczaj ubierałam go:
1. body długi rękaw + półśpiochy (zazwyczaj welurowe)
2. body krótki rękaw/bez rękawów + pajacyk (zazwyczaj welurowy)

w nocy:
1. body krótki rękaw + śpiochy bawełniane

Ja mam praktycznie większość pajacy bawełnianych, a u nas w pokoju nie ma w ogóle kaloryfera, bo z naszego dużego pokoju robiliśmy 2 i kaloryfer jest u Nikoli.
Do tego koleś co tu mieszkał przed nami sam okna wymieniał więc nie muszę chyba pisać jak u nas w pokoju wieje :-/
No i Tymkowi i Nikoli w okresie zimowym też 2 x długi rękaw zakładałam w tym pierwszym okresie

Ja tam mam wrazenie zw to wszystko takie male i na rozmiary nie oatrze bo 56 wieksze od 62 czasem
W kazdym razie mam splro tego tak mi sie wydajs i reszts bede na biezaco kupowac
Ja mam body na krotki bo mysle ze pod pajac lepsze
Tym bardziej ze my mamy cieplo w mieszkaniu
Ja tez wiekszosc pajacy i spiochow bawelnianycn
Jakos te weluru i inne srednio do mnie przemawiaja
Chociaz kilka szt mam

U nas okna szczelne, wszedzie grzejniki i placimy za metraz za ogrzewanie a nie za to ile zuzyjemy wiec jest cieplo :p
Chociaz sypialnia nawet teraz od 14 sie wietrzy i okno zamykam przed samym spaniem
Nie umiem w cieplocie spac
A grzejnik wlaczony tylko w salonie

Ja zimowej A. zakładałam koszulkę plus śpiochy, marcowa J. body kr. rękaw plus pajac (akurat takie zestawy miałam :p ). Na to kocyk lub w śpiworek i spały. Szału temp. w domu nie było.
Teraz moze jeszcze półśpiochów kilka kupię bo kupiłam bodziaki z dł. rękawem to by posowało :-)

reklama
Do góry