reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka :)

Emilchen jak moj ma prasowac godzine jedna koszule to ja wole by w tym czasie mi ogarnal podlogi lub oboad, ja to zrobie w 10min ixmam labe ;-)
Do prasowania raczej ma dwie lewe recem:p

Sprite co zamowilas?:O
Reke?!:O

reklama
Sprite to mnie rozłożyłas :))))) Ja patrzyłam na uchwyty do wózka na zakupy ale to już bardziej z myślą o parasolce.

Dziewczyny, czy Wy tą herbatkę na laktację piłyście jeszcze przed porodem? Ja zaczęłam już po i kilka dni miałam problemy z pokarmem wiec zastanawiam się czy np. tydzień przed nie zacząć jej sobie popijać.

Aza, ja piłam dopiero w szpitalu. ale teraz zamierzam już przed (chyba można z miesiąc wcześniej, ale nie jestem pewna).

a uchwyt taki uchwyt.jpg

Załączniki

• uchwyt.jpg
    uchwyt.jpg
    26,1 KB · Wyświetleń: 78
reklama
Wzięłam się wczoraj za prasowanie, podpowiedzcie mi czego mi brakuje, z rozmiaru 56 mam:
3x body z długim rękawem
1x body z krótkim rękawem
2x półśpiochy
1x spodenki dresowe
1x spodenki sztruksowe
1x getry
6x pajacyki bawełniane
1x pajacyk gruby
2x ramper
3x śpiochy

3x bluza grubsza jak dla mnie takie rozmiar 56/62

z rozmiaru 62, lub z metkę 0-3 miesiąca:
1x półśpiochy
4x bluzeczki z krótkim rękawkiem
2x śpiochy
1x ramper
10x body z krótkim rękawkiem
3x grube pajacyki
5x bawełniane pajacyki
1x body z długim rękawem

oprócz tego:
4x pieluszki flanelowe
9x pieluszki tetrowe
1x opaska na główkę
3x niedrapki
6x czapeczki
3x grubsze czapeczki
1x super gruba czapeczka
kombinezon rozmiar 62

Dalej mam ciuszki z rozmiaru wg metki 3-6 miesięcy, 68 i większe, nie mam ich za dużo, ale teraz najważniejsze są dla mnie te pierwsze ciuszki.
Co powinnam dokupić?

Do góry