reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka :)

a ja tak z innej strony ;-) u nas połozna radziła żeby do rodzenia zabrać swoja koszulke ( najlepije uzywana ktorej nie żal potem wyrzucic ale ktora jest wygodna i sie ja lubi), jedna zeby zmienic i jeszcze jedna w domku awaryjnie zostawic.

Kosmetyki dla mamy najlepiej najmniej i bezzpaachowe i nie alergizujące (niekolorowane itd). Najlepsze z serii AA albo te,u podobne bo dziecko poznaje mame po zapachu i nie poleca sie pachnic :) a poza tym po porodzie gospodarka hormonalna znowu jest zachwiania takze moze sie zdarzyć ze ostatni żel pod prysznic nam wysusza skóre albo powoduje plamy .

I wogóle zwracała uwage zeby nie zapomniec klapek pod prysznic i stabilnych nie slizgajacych sie pantofli (takich w których stopy sie dobrze trzymają)

Może bylo juz ale jestem na świeżo i chcialam sie podzielic info :-)

reklama
Ja miałam mydełko z jonami srebra-wtedy było dostępne tylko w kostce, teraz jest już chyba w płynie. Praktycznie bezzapachowe i wspomaga gojenie. Zwykle używam białego jelenia i to też jest ok do szpitala :)
Co do wkładek laktacyjny ja używałam z NUK'a-w jednym sklepie w Krk są cały czas na promocji 2 opakowania za 17zł także rozsądnie wychodzi. Laktator miałam swój elektryczny i dobrze, bo lało się ze mnie...

Ostatnia edycja:
Laktator i ja tym razem zabiore ze sobą, bo jak dostane takiego nawału jak poprzednim razem ... to znowu zastój mi się porobi.
Smoczki polecam firmy MAM, młodemu jakoś najbardziej pasowały ... ale u Nas w szpitalach to gonią za smoczki bardzo, na nakładki an sutki też kręcą nosem, ale mam ich w d... ;)

Żelka a u nas nakładki same polecają jeśli widzą, że potrzeba. U nas przez nakładki nie chciała ciągnąć i będę musiała nowe kupić, bo te jakieś sparciałe się zrobiły. Ale to już m będzie kupował jak będzie potrzeba, ostatnio też sam kupił:-D

Jedno wiem, że na pewno nie kupię majtek jednorazowych z Canpol. Miałam cały tyłek mokry od potu po nich. Teraz kupię wielorazowe siateczkowe i normalne babcine majty.

Ja smoczka nie miałam zresztą młody długo długo nie chciał smoka wolał cycysia :-D ja znowu bardzo polecam Nuk'a i smoczki i butelki :-)

Żelka a u nas nakładki same polecają jeśli widzą, że potrzeba. U nas przez nakładki nie chciała ciągnąć i będę musiała nowe kupić, bo te jakieś sparciałe się zrobiły. Ale to już m będzie kupował jak będzie potrzeba, ostatnio też sam kupił:-D

Jedno wiem, że na pewno nie kupię majtek jednorazowych z Canpol. Miałam cały tyłek mokry od potu po nich. Teraz kupię wielorazowe siateczkowe i normalne babcine majty.

Mi nakładki uratowały sutki i chyba całe karmienie piersią, jak młody po miesiącu dziubasa sobe ukztałtował to karmiłam już bez, nic nie bolało i super.

Co do majtek, to też uważam że seksi gacie siateczkowe sa najlepsze ... te z tej fizeliny wydają niewygodne i nieprzewiewne

Ja majtki siateczkowe mialam z firmy chyba to się nazywalo Horizon czy jakoś tak. Te z flizeliny są beznadziejne. ..

Ja laktator przygotuję i mąż przywiezie gdyby był potrzebny. Jak dotąd grubsza produkcja ruszała w 3 dobie, więc już do domu wychodziłam ;-)
Majtki siateczkowe rulez :-D:-D Nie wiem jakiej firmy, jakieś tanie z allegro, ale się sprawdziły.

reklama
Do góry