reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka :)

Z tych, których używałam Johnsons Baby były najlepsze. Koleżanka polecała jeszcze inne, ale kurcze nie pamiętam nazwy, chyba coś na L albo P taka nieznana firma, szukam na allegro ale nie mogę znaleźć :-D

reklama
Jezyk wlasnie dlatego kupie bo moze sie przyda a jak nie to majatku nie kosztuje ;-)

Laktator do szpitala planuje wziac taki za 10zl a pozniek w lepszy zainwestowac jak juz bede chciala bez malucha wychodzic i komus mleko zostawiac ;-)

Ja nie wiem jakoe wkladki sa dobre ale na pewno kupie ;-)

Bada co do tego ze Twoje dziecko to tesciu wczoraj opowoadal ze jak sie Kaska urodzila w czerwcu i pojechal do szpiyala patrzy a ona w +30 ubrana jak na wojne, lacznie z czapka, spiochami, rozkiem i kocem. Mama nie mogle nic zrobic bo lezala na takim hamaku i miala zakaz wstawania bo w srodku wszystko mloda porozrywala. No i tesciu pierwsze co wszystkie bety sciagnal z kachy i pielegniarka do niego ze co on robo w ogole itp. Na co on powiedzial jak to co robie? Rozbieram ja zeby sie nie ugotowala. Moje dziecko, dziekuje ze je pani wykapala a teraz juz ja sie nim zajme ;-) no i przestala sie pieprzac :p

Agulqa zapytaj o to co trzeba mieć dla siebie, co dla męża jeśli chce rodzić z Tobą, co dla dziecka. U mnie ubranka dla dziecka były szpitalne. Kto chciał mógł mieć swoje, ale ja korzystałam z tych szpitalnych. Zapytaj się o koszulę do porodu, bo jak dają to warto brać szpitalną.

Megami moze chodzi o Lansinoh? W sklepach Mothercare stacjonarnie mozna bylo kupic i potwierdzam one sa najlepsze jakie mialam ale poza tym J&J :) O takie Lansinoh Wkladki Laktacyjne Jednorazowe 60 Szt - Ceneo.pl

Jeszcze przyszło mi cos do głowy, Lansinoh i Medela maja czystą lanolinę i ona jest swietna na sutki. Tzn warto smarowac z miesiac przed terminem i pozniej w trakcie karmienia (nie trzeba zmywac z piersi przed karmieniem) bo wzmacnia ta masc skore i nie peka itd. Ja pozniej resztke stosowalam na stopy tam gdzie mnie buty obcieraly, tez fajnie dziala :)

Ostatnia edycja:
Tasia tak zapytam. Ł idzie ze mna do szkoly ale on taki nieogar zs jak o podstawy gina pytam to robi oczy jak 5zl :p a koszule wezme szpitalna jak dadza bo po co swoja niszczyc :p

reklama
Mi pasowały wkładki laktacyjne też re z rossmanna.

Zastanawiam się czy zakupić rożek czy otulacz. Nie wiem co lepsze, bo dotychczas miałam rożki dla dziewczynek. Kiedyś w Lidlu były takie piękne otulacze aż sobie pomacałam choć w ciąży nie byłam jeszcze :-)

Ostatnia edycja:
Do góry