reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA :)

azik pisze:
ja słyszałam negatywne opinie na temat pasa - bo mięsnie porzestają pracować i śicaga je tylko zewnętrzna siła - kiedyś noisło się po cc - aby nie dodtać przepukliny.

Dzieki Azik. Moja mam nosila, jej kolezanki tez, pasy byly trudno dostepne wiec czesto tez jak opowiada mama znajome owijaly sie bandazami elastycznymi. na szczescie to juz przeszlosc :)

jade jutro z mezem do znajomych po stoliczek do przewijania. Trzymajcie kciuki zeby nam wlazl do samochodu i zeby go w razie jakby wystawal z bagaznika nie zgubic hihi.

reklama
Nie wiem czy to odpowiednie miejsce, ale podzielę sie radami od dziewczyn, które już urodziły, co one polecają dla mamy jako wyprawkę:

Tantum Rosa w saszetkach do przemywania
krem Medela PureLan (albo Bepanthen) – na sutki
Podkłady poporodowe Bellii cena około 3zl o takie:

podkladybella.jpg

Jak sobie coś przypomnę to dopiszę.

Odnośnie pasa ściągającego: mam sąsiadkę która taki nosiła od razu po cc - podobno ból o wiele mniejszy, lepsza pewność podczas siadania, schylania, kichania itd., no i brzusio zniknął jej prawie zupełnie po 2 tygodniach od porodu!!!

łooo matko, nie wolno nosić pasa jeszce do końca połogu przy cc - przecież to jest rana, która musi oddychać, najlepiej przec ok 3-4 tygodnie bez albo w bawełnianych majteczkach, zadnego wysiłku..

ból przy kichaniu, siadaniu, wstawaniu i tak mija po ok max 2 tygodniach...

Azik moja siostra jest po 4 cesarkach i zawsze od rtazu zakładała bandaż elastyczny na brzuszek. Dziś po 4 dzieci nosi rozmiar 38 i w sumie nie narzekała, alle to chyba też zależy od tego jaką kto miał ranę.
A my właśnie zamówiliśmy łóżeczkoz materacykiem z allegro za 119 zł, pościel w myszki, prześcieradło i wkład. Nawet nie wiecie jak się cieszę, że już mamy to z głowy. Jakaś taka spokojniejsza jestem :)

A ten piankowy jest zły ? Bo my właśnie kupiliśmy łóżeczko na allegro i nie ukrywam, że zw względów finansowych kupowaliśmy jak najtaniej. Udało nam się zxnaleźć łóżeczko + materacyk piankowy za 119 zł. Bo w sumie to wydaje mi się, że skoro są takie w sprzedaży to szkodliwe być nie mogą.....

reklama
a koszule do szpitala już macie??
brrr... ja koszul nocnych w ogóle nie noszę i myśl o ich zakupie jest dla mnie zmorą :(
a może coś polecicie, gdzie kupić takie do porodu i karmienia (uch worki jedne!)
może coś macie z allegro?

Do góry