reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA :)

reklama
Pytia no wlasnie czytalam ze dziewczyny chwalily czopki,bo po porodzie ciezko jest sie zalatwic jak wszystko boli i ciagnie. Z czopkiem latwiej latego polecialam wczoraj do apteki bo raz daja w szpitalu a raz nie.

w jakich opakowaniach jest tatum rosa i ile trzeba jej kupić? bo właśnie sobie uprzytomniłam, że nie mam i muszę kupić

w saszetkach - ja za jedna zapłaciłam 3 zl; i na razie mam jedną, bo nie wiem czy będzie mi odpowiadać - w razie czego można dokupić; a jedną saszetkę rozpuszcza się w 0,5-1 l wody więc na pierwszy moment wystarczy

Sluchajcie dziewczyny, nie mam jeszcze dla mojego maluszka kombinezonka na wyjscie. Ogladalam ostatnio w sklepie, ale nie moge sie zdecydowac. Bo jeden byl z polarku a drugi z tzw. termofrotki. Z kapturkiem. Ktory lepszy?
Bo chyba nie ma teraz sensu kupowac nic grubszego? W koncu i tak malucha jeszcze kocykiem w aucie owine, a potem od razu na dlugie spacerki i tak nie pojdziemy.

No i mam jeszcze watpliwosc co do wielkosci- czy kupowac 62 czy 68? One sa oczywiscie dostosowane do tego, ze dziecko ma jeszcze inne ciuszki na sobie, wiec w ogole sa troszeczke wieksze niz np. pajacyki czy spioszki o tym rozmiarze, ale nie wiem jaka duza moja dzidzia bedzie. A moze poczekac i kupic jak sie urodzi?

ja mam na wyście śpiworek z polarku i z bawełnianą podszewką, z kapturkiem i łapkami - na środku między nogami ma dziurkę na pasy :)
rozmiar 62 - w sumie przy śpiworkach rozmiar nie ma aż takiego znaczenia bo jest duuuużo miajsca na nogi

I ja mam coś tego typu, ale nie śpiworek, tylko coś właśnie ala kombinezoni, taki rozpinany od szyjki po boku, do końca nózki :-) Ostatnio moja mama wyczaiła przypadkiem w sklepie i kupiła - i okazał się dużo fajniejszy niż myslałam - słodki! :-) A z wyglądu przypomina mi sigmę i pi - z tego programu kiedyś ;D

ja mam 2 - polarkowe - jeden na 62 drugi na 68 - kupione na Allegro;
jeden wygląda tak:

7991056522pu.jpg

drugi jest podobny tylko ma zakryte ręce i stopy - uznałam, że nie ma sensu kupowac grubszych póki co; w sumie zawinę go jeszcze w kocyk czy becik a do/od samochodu droga niedaleka

reklama
a ja kupiłam komplecik : kurteczke + spodenki za 37zl w smyku niebieski polarkowy rozmiar chyba 68 nie umiem wklejac zdjec bo bym go pokazała

Do góry