reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA :)

Powiedz jej, ze wg Tracy Hogg- specjalistki od noworodkow i niemowlat, wszystko powinno byc w domu przygotowane na przyjscie maluszka juz miesiac przed spodziewanym porodem.

reklama
nie jest wcale tak łatwo ustrzec sie przed takimi dogaduszkami a po co za wczesnie itp
moje kuzynki co maja juz 3letnie dzieci
smialy sie ze mnie jak sie chwalilam ze sobie juz piore i prasuje :(
ale kij im w oczko ja chce i juz

hehe
Ja pod koniec stycznia mowie ze trzeba powoli zacząc cos kupowac to moja mader ze za wczesnie. Jak ja wyciagnęlam na zakupy to sie tak rozbuchala ze caly sklep by mogła wykupic. I teraz sama co jakis czas cos dokupuje. MOj tata wczoraj dzwonil z za oceanu i chwalil sie co kupil dla maluszka. NO no dziadziusia tez wciągneło. Jutro mialam ruszac z moim grzeskiem po lozko i wozek, Ale z powodu mojego focha pewnie sie to odwlecze.

Ja tez wszystko mam poprane poprasowane i schowane do szafy. Łóżeczko czeka wanienka tez, wszyscy czekamy tylko na małego szkraba. Na początku wszyscy śmiali się ze mnie, ze tak wcześnie ,ze chyba jestem chora a teraz musze leżeć i mam święty spokoj. Wiem ze wszystko jest i jak wrócimy ze szpitala nie będe musiała mysleć o zakupach tylko zajmę się Kubusiem. Zostało mi tylko powiesić nocną lampkę kolo łóżeczka i kolorowe obrazeczki na ścianach ale to już formalność

Też jej powiedziałam że przecież nie włożę dziecka do śmierdzącego łóżeczka ale trochę mi humor popsuła. Myślałam że się zapyta choziaż jakie a ona z tymi zabobonami wyskakuje.

ja tez jeszcze nie kupilam lozeczka bo mi sie nie chce sluchac tego srania................a gdybym mieszkala sama to bym wszystko juz kupila i wozek i lozeczko.cholera!!!

no niestety przed tym gadaniem sie nie ustrzezemy, ale jednym z wyjsc jest: posluchac grzecznie i swoje robic. w koncu to my bedziemy przy dziecku siedziec dlugo i to my musimy miec wszystko przygotowane prawda? bo i tak z maluszkiem po dwoch dniach od porodu nie bedziemy biegac po sklepie i zastanawiac sie jaka poszewke kupic do lozeczka itp. poza tym ja sobie nie wyobrazam zeby np. moj maz jezdzil po miescie i kupowal wszystko do pokoju dziecka czy jakies ubranka a nie byl z nami w tym czasie w szpitalu. w koncu to tez jego dziecko i ma prawo sie nim cieszyc od pierwszej chwili a nie po marketach lazic.

wlasnie siedze w watkach o wozkach i znalazlam to:
« 06 Wrz 2005, 19:28:39 »

--------------------------------------------------------------------------------

odradzam kupno wózków firmy wychamet! wciąż coś nawala! za pierwszym razem połamał się stelarz! dostaliśmy inny wózek! w drugim wciąż coś odpada! dziś oddaliśmy wózek do reklamacji po raz trzeci! obluzowały się jakieś śruby i odleciało koło!
i jeszcze to:
ja tez jestem pechową posiadaczka polskiego sprzętu firmy WYCHAMET. Hamulce wysiadły a te całe "nosidełka" czy cośtam jeżdza w nim to w góre to w dół i qrna wypadają poprostu Jeszcze mi dzieciny wypadna kiedy na chodnik tfu tfu tfu!!!!!!
Do bagażnika sie mieści, nie powiem /o właśnie martyna spróbuj zdjąć koła, my tak robimy i w sumie w 3 minuty wszystko sie składa/ ale poza tym kicha. « 24 Cze 2005, 21:46:57 »

--------------------------------------------------------------------------------

aha! i z tymn hamulcem przydałoby sie do reklamacji oddac ale co ja zrobie z towarzystwem w taka piekna pogode jak mi wózek na 3 tyg moga zakasowac???!!! wrrrrrrrrrrrrrrrrrr

To sa oczywiscie opinie o wozkach Wychamet-Breaker. Wystarczy wejsc do watku: tandeta wozkowa i poczytac. Mnie tez sie on nawet podobal :(

reklama
Do góry