reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA :)

no tak monika, tylko trzeba zwrócić uwagę żeby były 100% cotton i dobrze zbite (w sensie nie takie włochate)

reklama
A powiedzcie mi dziewczyny co kupujecie do pępuszka???
Darii przemywałam patyczkiem nasaczonym spirytusem.
A teraz pojawiły się już gaziki do przemywania i zastanawiam się czy to wystarczy.
I czy nie będzie gazik zaczepiał się o kikut pępowiny?

dokładnie mam ten sam dylemat, patyczkiem wydaje mi się poręczniej ale nie mam pojecia jak zrobić spirytus , który będzie miał akurat 70%,

ja kupilam te gaziki przyjaciolka mi polecila i mowi ze sa bardzo dobre-ona najpierw wyciskala i polewala pepuszek a potem patyczkiem jeszcze w okolo smarowala

co do rozrabiania to ja tez nie mialam pojecia ale wyczytalam ze w proporcjach 2:1-dwa kieliszki spirytusu i 1 wody(chyba nie pomylilam kolejnosci ::))

o spirytusie to słyszałam, że w aptece można kupić ten 70% ale chyba na receptę, którą dostaniemy w szpitalu...Ale podkreślam, że słyszałam, ale czy na pewno? ;D

fionka pisze:
kasiula napisz mi czy te kolorki chyba pieluszki safari są rzeczywiście takie żywe jak na zdjęciu, bo chciałam zamówić taką pościel ale zależy mi na żywych kolorkach

I ja się mogę na ten temat wypowiedzieć, bo też taką mam, zamawiałam na allegro razem z pościelką i kolory naprawdę fajne!!

anian pisze:
o spirytusie to słyszałam, że w aptece można kupić ten 70% ale chyba na receptę, którą dostaniemy w szpitalu...Ale podkreślam, że słyszałam, ale czy na pewno? ;D

Na Szkole Rodzenia dziewczyny mówiły, że ten spirytus 70% w aptece można kupić, a niektóre, że nie, więc to chyba zależy od apteki, może trzeba popytać w wielu. Ale o recepcie nikt nic nie mówił, nawet położna, ale może przeoczyłam ;D

A dziś jeszcze dzowniła do mnie bliska koleżanka, że z kolei jej bliska koleżanka (którą też znam) pyta czy nie chcę ciuszków dla maluszka. Jej synek ma teraz pół roku, a ona nie dość, że sama sobie pokupowała wiele rzeczy to podostawała mnóstwo od rodzinki z zagranicy i ma full rzeczy w ogóle nie używanych :) Magda ma dziś do niej wpaść i przebrać :) A my spotkamy się pod koniec tygodnia.

reklama
a ja kupilam w koncu cyckonosz do karmienia w ogole nie rozumie tych rozmiarow ja kupilam niby D ale to na bank ten rozmiar nie jest

Do góry