reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA :)

catherinka pisze:
Aha i jeszcze mam jedno pytanko: bo kupiliśmy tylko proszek do białego, myślicie, że i kolorowe można w tym prać czy dokupić też kolor? Bo teraz jest akurat promocja w Tesco :) i nie wiem czy jechać jeszcze raz

Ja podczas pierwszego prania przetestowałam 3 proszki dziecięce, wszystkie polskie, tzn. bobas, cypisek i dzidziuś. Bobas wcale nie pachnie, ale ładnie wybiela, cypisek pachnie jak dla mnie zbyt ostro, ale pierze dobrze, natomiast dzidziuś jest rewelacyjny - cudnie pachnie, białe po nim jest jeszcze bielsze, a kolorowe zachowuje swoje kolorki. No i cenę ma super - u mnie 4,19zł za 600g.

reklama
Catherinka moja Lovela jest dziwna. W skladzie napisane ze ma zwiazki wybielajace a po drugiej stronie ze w temp. 90 stopni pierze sie biale a w 40 kolorowe. Nigdzie nie ma konkretnego napisu czy do bialego czy do kolorow.
Ivka 76 szukalam bardzo dlugo tego proszku dzidzius i u mnie nigdzie go nie ma. Tez slyszalam ze jest super.
Moze ktoras z dziewczyn z Warszawy wie gdzie mozna go znalezc?

Ja mam Jelpa do kolorów i do białego. Łóżeczko skręcone czeka materac się wietrzy tylko jeszcze pościeli nie mam zamówiłam na allegro i czekam, ale przecież i tak dzidzia na początku będzie spała bez pościeli to do zimy zdąży sie wywietrzyć.

monika.g pisze:
Jak to bez poscieli? Tylko w ubranku?

U mnie na początku tez pościel raczej zbędna będzie. Mała na początek ma spiworek do spania i ewentualnie lekki kocyk.
No ale zanim pomyślałam wypełnienie już miałam kupione. :)

Rzeczy dla dzidzi w zadnym plynie sie nie plucze. Po praniu tylko dwa razy trzeba wyplukac w samej wodzie. Nawet na tych proszkach tak pisza.
Ja mam lovelle, i taka w proszku i taka w plynie, ale jeszcze jej nie przetestowalam. Na razie jestem na etapie prania firanek w calym mieszkaniu. Jak juz wszedzie bedzie posprzatane to wezme sie za rzeczy dzidziusiowe.

ja prałam początkowo w jelpie ale jego zapach mi nie odpowiada i przezuciłam się na lovelę, jestem z niej zadowolona, do prania rzeczy delikatnych używam mleczka lovela, wszystko płuczę dwa razy i nie używam żadnych płynów do płukania
chciałam jeszcze wypróbować bardzo zachwalany przez mamy polski proszek dzidziuś ale nigdzie w warszawie nie mogę go dostać

W Poznaniu ten proszek jest chyba we wszystkich marketach, ale zawsze na jakichś zapomnianych najniższych półkach :)

reklama
Do góry