reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA :)

reklama
materac tez kupie pianka-kokos-tak polecili mi w sklepie
co do wypelnienia to wywietrze bo nie wiem czy czasem po praniu sie kluchy nie porobia i sie nie zbije

osinka pisze:
wywalę rano, będę mieć pod kontrolą, potem zdam relację, czy wywietrzył się ten dziwny zapach

Osinko u mnie wietrzenie wypełnienia wystarczyło.
Materac mam kokosowo-piankowo-kokosowy i też dnia na balkonie potrzebował :). Kupujac materac zwróć uwagę czy można zdjąć do prania materiałowy pokrowiec.

dzięki asioczek - pamiętam o tym :)

ehhh, dziewczynki, jak ja kocham taaakie zakupy :) wczoraj mój mężyk zajrzał do komódki malutkiej i osłupiał - już mi się tam wszystko nie mieści hihihii
na pieluchy tetrowe, pampersy i ręczniki muszę znaleźć inne miejsce :D

dziewczyny!
nie wiem jakie kupic czapeczki!!! przypomniało mi sie, wczoraj miałam problem w sklepie! był rozmiar 1 i nie wiedziałam czy są dobre, nie kupiłam w końcu!

jaki rozmiar kupujecie?

nam połozna mówiła na szkole rodzenia zeby wczesniej własnie kupic łozeczko i materac ...zeby zdazyło sie to wszytko wywietrzyc do narodzin dziecka...

Osinka - ja kupilam materacyk piankowo - kokosowo- gryczany (wersja lux)- bo gryka ma bardzo dobre i lecznicze wlasciwowsci, i od 6-go miesiaca na tej stronie z gryka dzidzia bedzie spala.

Rozmawialam wczoraj z Agao- i zdecydowalysmy ze ani ochraniacza ani rozka nie pierzemy- niech sie tylko wywietrza. Moglyby sie zniszczyc, a jakby co to w rozek pieluszke flanelowa moge wlozyc- mam takie ladne w zyrafki :)

U mnie lozeczko juz skrecone stoi :laugh: i wietrzy sie razem z materacykiem, przybornikiem, ochraniaczem i rozkiem. Na razie nie piore poscieli- wypiore jak te cuda przestana zapaszek wydzielac ;) A w ogole to ja wcale wypelnienia nie kupowalam- w poszewke wloze kocyk, a podusie mam te specjalna, taka plaska, ktora jest tylko w jednym koncu leciusienko wyzsza od materaca.

catherinka pisze:
I ja mam pytanko: czy piorąc potem rzeczy maluszków będziecie je też płukać w jakimś specjalnym płynie  do płukania? Czy tylko wystarczy zapodać dwukrotne płukanie?

Ja kupiłam proszek JELP, który już ma w składzie płyn zmiękczający, więc nic już nie trzeba dodawać do prania. A wkładu nie prałam, ale porządnie wywietrzyłam.

reklama
Rożek i ochraniacz (mam drewexu) wyprałam. I wszystko ok, tylko rozek i ochraniacz u mnie maja przeszycia wiec wypelnienie sie nie poprzesuwało.

Do góry