reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA :)

catherinka pisze:
A ja w końcu mam początek wyprawki dla dzidzi  :laugh:
Dziś w końcu przyszła paczka z zakupioną pościelką, rożkiem i pieluszkami :-) W żyrafki :-)
Ale to cieszy... Rozpakowałam jak najszybciej się da (aż mi się buraczki przypaliły prawie tak się zapomniałam) usiadłam, dotykałam, patrzyłam i cieszyłam się jak kretyn  ;D

A dziś jeszcze były moje urodzinki, więc było tymbardziej milutko :-)

No to teraz muszę upewnić się co zakupiła już babcia dla wnusia/wnuczki i też porozglądam się za jakimiś ubrankami. Muszę skoczyć do h&m, bo tak chwilicie ciuszki stamtąd. Mamm tylko nadzieję, że cany mnie nie powalą. Fajnie byłoby trafić na jakąś pormocję...ale to muszę wziąć Marcina, bo w tym względzie to on ma szczęście :-)

spełnienia wszystkich marzeń catherinka !!!
;D

aco do cen ciuszków w h&m są niższe niż w smyku ale troszkę droższe niż w innych sklepach za to gatunkowo są świetne

reklama
kaśka76 pisze:
Agao:
- enema
- dwie koszulki krótkie na poród
- mineralna
- podklady fizelinowe na łóżko
- maszyna do golenia

maszynkę już mam skarpetki dołożyłam

enema???? krem znieczulający????

koszulki moje są do kolan na poród poproszę szpitalną

a te podkłady to gdzie się kupuje??? do szpitala je trzeba???

kasiula matula pisze:
oj z bryczka u nas bedzie chyba najwiekszy problem w ogole nie wiem gdzie mamy sie po nia wybrac???
bo w naszym miasteczku dwa sklepy z dzieciecymi w tym w asortymencie dwa wózki
na allegro zabardzo nie chce wole podotykać pobujac sprawdzic
trzeba udezyc na wroclaw tylko gdzie

Kasiula we Wrocławiu polecam dwa miejsca: hurtownię "bajka" i sklep "askot" przy ul. krasińskiego. Gdzie indziej nie ma co chodzić, bo to strata sił i czasu. W "bajce" chyba jest większy wybór różnych firm i chyba ciutkę lepsze ceny - gdyby Ci nie pasował kolor to bez problemu Ci tam zamówią. Poza tym w bajce jest wszystko: łóżeczka, materacyki itd., a na górze ciuszki, pościele itd. Tam jest zdaje się czynne od pon do pt w godz. 8-16.

Właśnie skończyłam prasowanie pierwszej partii tetrowych pieluszek i podczas tej nudnej roboty naszło mnie pytanie - jak się składa taką pieluszkę żeby móc ją założyć maluszkowi. Takm sobie myślę, że chyba się uwsteczniam nie wiedząc takich rzeczy, ale nie wiem rzeczywiście. Dlatego też jeśli wiecie to pomóżcie, bo będzie mnie to teraz nękać!!! :(

Catherinka- spełnienia marzeń i pociechy z dzidziolka!!!!

Ivka- ja składałam tak: na pół, jeszcze raz na pół -tak by powstał długi prostokąt, który znów na pół...tak, żeby krótsze boki się spotkały.
Chyba nic Ci to nie powie... ;D, ale nie wiem jak to wytłumaczyć...

Marita ma funkcje kolyski- tzn. jego gondola. Ona w ogole jest fajna bo plastikowa i bardzo dobrze wykonana. Ja juz jestem na 100 % na marite zdecydowana, czekam tylko na kase od rodzicow i pewnie tak w polowie moze pod koniec lutego skladam zamowienie (zamawiam w sklepie www.2o2.pl), tam maja je po 999 zl.

Catherinka, fajny ten kolor, sama sie nad nim zastanawialam, ale w koncu chyba wezme ktorys granat - nasz samochod akurat jest granatowy:)

mokkate pisze:
Ivka- ja składałam tak: na pół, jeszcze raz na pół -tak by powstał długi prostokąt, który znów na pół...tak, żeby krótsze boki się spotkały.
Chyba nic Ci to nie powie... ;D, ale nie wiem jak to wytłumaczyć...

Będę próbować do skutku :) w końcu mam jeszcze troszkę czasu...

reklama
Do góry