reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA :)

dzięki bardzo! nic straconego catherinka czekają cie baaaaardzo miłe chwile zakupów i ciesznia oka już w domu nowymi nabytkami.....poprawia humor jak nic ;) ;D

reklama
dzięki Catherinko - będę jutro w pobliżu Leclerca to rzuce okiem na ceny. Ja kupowałam w Tesco i  zapłaciłam 40 zl; byłam gdzieś tam jeszcze i też widziałam cenę 40 zl. Czemu taka różnica???
Widziałam tez w Rossmanie Pampersy 3-6 kg (2)- 78 sztuk, cena 38 zl z groszami - a na tej stronie podanej przez ciebie 39.99 - dobrze wiedzieć. Dzięki!!!

koga pisze:
to co wydarzyło się naszej Kindze - cały czas myślę jak jej tam i kiedy wróci  :-[ - pobudziło mnie do działania ... dziś pranie, pranie, pranie .... jutro prasowanie ...
no i mam już jedną koszulę nocną do szpitala i szlafrok

musimy jeszcze przemeblować sypialnię, zorganizować łóżeczko albo kołyskę, materacyka też niet, no i gondolkę do wózka i fotelik samochodowy - trochę tego zostało  ::)
...a! i rożek ...
.. i firankę do sypialni....
... i taką małą lampkę ...

matko!!!!!

i pieluszki...

tylko uważaj - te pospolite ruszenia do roboty nie kończą sie najlepiej ;D

W Poznaniu pieluszki Pampers newborn w marketach, w selgrosie i w hurtowniach dziecięcych wszędzie są po ok 22 zł - ale są też takie podwójne paczki - bardzo duże - może taką kupiłaś?

azik - będę uważać!
chciałam jeszcze okna umyć??!! - mieszkamy w starej dzielnicy Poznania i przez te sadze z kominów po 3 mies świata nie widać ... ;)

koga pisze:
W Poznaniu pieluszki Pampers newborn w marketach, w selgrosie i w hurtowniach dziecięcych wszędzie są po ok 22 zł - ale są też takie podwójne paczki - bardzo duże - może taką kupiłaś?

azik - będę uważać!
chciałam jeszcze okna umyć??!! - mieszkamy w starej dzielnicy Poznania i przez te sadze z kominów po 3 mies świata nie widać ... ;)

Okna? Koga uważaj, może lepiej zostaw to komuś?

Ja nie potrafię się nad sobą użalać, ale stwierdziłam, że dla dobra maleństwa będę. Też mam ochotę "zdrapać" brud z szybek :-) ale chyba dam sobie spokój. Wolę dmuchać na zimne, tymbardziej po sytuacji KingiP...

Ja pozostanę przy "robotach ziemnych" ;D

A mi dzisiaj teściowa przyniosła pieluchy Huggies - 86 sztuk za 35 zł, ale 4-9 kilo. Nie zmarnują się w sumie. A ! A moja mam kupiła mi chusteczki nawlżone z Pampersa Jumbp Packa 4 razy po 72 chusteczki za 20 zł z groszami.

Ja też się zastanawiałam nad dużym opakowaniem chusteczek, ale nie wiem jak maluch bedzie na nie reagował i wzięłam paczkę chusteczek Pampers i paczkę Bambino - zobaczymy jak będzie wyglądała pupa.

och przygotowania... mi mama jutro kupi proszek dla malenstwa i bedziemy prac ubranak, mam nadzieje ze do konca tygodnia kupimy jakis mebelek na te ciuszki bo nie bedzie gdzie ich ukadac. jesli chodzi o "pospolite ruszenie" mi wczoraj maz schowal zelazko zebym nie stala przy desce i za nic nie chce powiedziec gdzie ono jest :)nam jeszcze sporo rzeczy brakuje mamy (lozeczko, materac, podusie, wozek, ubranka i kolderke ach i recznik z kapturkiem i jedna buteke plastikowa)poza tym nic zero kosmetykow, zmany poscieli, pieluszek, dla mnnie rzeczy do torby, takze znajdzie sie jeszcze troche rzeczy do kupienia a czasu coraz mniej i sil tez :)

reklama
ja kupiłam w promocji 3 paczki chusteczek po 72 szt. Cleanica za 11 zł!
jak dzidziusiowa pupa ich nie polubi to będę przecierać nimi inne dzidziusiowe przedmioty :)

Do góry