reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA :)

chciałam jeszcze okna umyć??!! - mieszkamy w starej dzielnicy Poznania i przez te sadze z kominów po 3 mies świata nie widać ... ;)

Moze Koga jednak sobie odpuścisz te okna.
Mnie lekarka kategorycznie zabroniła wykonywania czynności
z rękami w górze, a w szczególnosci mycia okien....

reklama
Mam pytanko, w sumie do mam już doświadczonych :): czy jest różnica pomiędzy różnymi pieluszkami (Pampers, Huggies i inne), bo słyszę różne opinie i nie wiem które już zacząć kupować. W sumie najlepsze opinie słyszałam o Pampersach.

a mi w końcu udało się znaleźć wymarzoną wyprawkę z radomskiego bobasa. mają bardzo dobrą bawełnę i niewysokie ceny.
wszystkie prania i psrzątania zaczynamy po 09.02 - wtedy bedziemy mieć meble do pokoju. a jutro zrobię listęczego mi brakuje i musze się sprężyć coby wszystko pokupować w najbliższym tygodniu.

u mnie pampersy newborn - 23,99
happy newborn - 18,99
podobno w miarę są te z biedrony, ale są troszkę mniejsze.

No i wygląda na to, że tylko ja się nacięłam na te Pampersiaki :( Ale może to ilepiej, że tylko ja;
Catherinka - czytam sobie właśnie o pieluchach na innym forum i co rodzic i pupa to inna opinia, choć większość na początek poleca New Born Pampersa, a potem...do wyboru do koloru - jak chcesz to podeślę ci link; zdecydowałaś się na te ubranka Marcinkowski?

No właśnie przed chwilą wysłałam do Ciebie wiadomość w tej sprawie :-)
Chciałam właśnie zamówić, ale nie ma jednej z bluzeczek, którą chciałam koniecznie, więc poczekam może albo wyślę maila czy na pewno nie mają.

O link bardzo proszę :)

A czemu nacięłaś się na Pampersy?

mokkate pisze:
chciałam jeszcze okna umyć??!! - mieszkamy w starej dzielnicy Poznania i przez te sadze z kominów po 3 mies świata nie widać ... ;)

Moze Koga jednak sobie odpuścisz te okna.
Mnie lekarka kategorycznie zabroniła wykonywania czynności
z rękami w górze, a w szczególnosci mycia okien....

no własnie nie wiem .... kusi mnie ta plusowa temperatura, moze spróbuję powolutku jedno okienko  w sypialni i zobaczę, najwyżej przerwę w połowie i mąż skończy  ::)

Koga - może wstrzymaj się chociaż do czasu jak juz maluch będzie donoszony? - jak juz koniecznie musisz umyć te okna. A najlepiej to sobie odpuść - po co kusić los?

Catherinka - nacięłam się cenowo - zapłaciłam 40 zł za paczkę, która w wielu innych sklepach kosztuje 23 zl.

Koga....
Jak Cię to pocieszy, to ja mieszkam w Katowicach i na pewno mam okna bardziej brudne niz Ty!!!
Też już na nie patrzeć nie mogę.... Ale wytrzymam!!! ;)

iwosz pisze:
Koga - może wstrzymaj się chociaż do czasu jak juz maluch będzie donoszony? - jak juz koniecznie musisz umyć te okna. A najlepiej to sobie odpuść - po co kusić los?

Catherinka - nacięłam się cenowo - zapłaciłam 40 zł za paczkę, która w wielu innych sklepach kosztuje 23 zl.

Aha :)
Myślałam, że się nie sprawdziły :-)

reklama
koga, z oknami poczekaj do końca 36 tygodnia - a później niech się dzieje co chce ;)

ja lubie papmpersy i na początek polecam je - tylko jedna kwestia - 1 (new born) sa na raptaem pierszy miesiąc potem już lepij 2 (też pampersika) - 2 wychodza taniej - a dzidzia już jest większa i nie robi rzadkich kupek ;)

zamawiam kołyskę jutro...

Do góry