reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA :)

A moje Maleństwo "doczekało" się łóżeczka, materacyka i wypełnienia do pościeli. Jestem już szczęśliwa, że chociaż tyle mam. ;D

reklama
dziś postanowiłam zabrać się za szycie przybornika. zaraz ogarne dom, poodkurzam i zmienię pościel, a potem zabieram się za szycie...

osinka pisze:
Dziewczyny, wczoraj podjechałam z mężem do Ikei (tam jest winda dla inwalidów, nie musiałam wchodzić po schodach ;) )
oglądałam łóżeczka - rozmiar 112x55cm, podeszła do mnie dziewczyna i powiedziała, że nie opłaca się kupować łóżeczka, bo dziecko szybko z niego wyrasta itp.
tak mnie zbiła z tropu, że nie zapytałam, co w takim razie poleca...
normalne łóżeczka sa niewiele wieksze - 120x60cm, więc o co chodzi??
mam dla dziecka od razu kupić wersalkę na 200cm długą?? ;)

Są też takie łóżeczko-tapczaniki (140x70 lub 80). Potem można zdjąć boki i robi się z tego taki bardziej "dorosły" tapczanik :-)
Zastanawiamy się nad nim...

A wygląda na przykład tak:
http://www.bobomarket.pl/x_C_I__P_27510991-27510001.html

catherinka my z mężem też zastanawialiśmy się nad takim rozwiązaniem ale w końcu zrezygnowaliśmy na rzecz zwykłego łóżeczka po tym jak okazało się , że takie łóżeczko mieli znajomi ale po 3 latach było już tak zdezelowane przez ich syncia, że musieli i tak kupić nowe ( dziecko ich należy do tych mocno żywych ;D), a poza tym planujemy jeszcze jedną dzidzię więc łózio niemowlęce napewno się przyda ;D

Kupilismy dzis lozeczko Klupś i bardzo jestem zadowolona. Zwykle, proste za 101 zl. w hurtowni Tomi. Oprocz tego fotelik samochodowy , lapki niedrapki i jeszcze 2x polspiochy. A w Smyku sliczny komplecik za 17 zl(przecena) Wogole w Smyku w Centrum bylam pierwszy raz od lat i musze powiedziec ze bylo mnostwo przecen,zdecydowanie wiecej niz w innych Smykach. Ale nasze lozeczko bylo tam o 30 zl drozsze.

reklama
Polspiochy to taki sam dol spiochow czyli jakby odciac te spodenko-majtasy razem ze stopkami od gory(to sama czesc od pasa w dol) grubiutkie sa i fajne.

Do góry