reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WYPRAWKA :)

A moje Maleństwo "doczekało" się łóżeczka, materacyka i wypełnienia do pościeli. Jestem już szczęśliwa, że chociaż tyle mam. ;D

reklama
dziś postanowiłam zabrać się za szycie przybornika. zaraz ogarne dom, poodkurzam i zmienię pościel, a potem zabieram się za szycie...

osinka pisze:
Dziewczyny, wczoraj podjechałam z mężem do Ikei (tam jest winda dla inwalidów, nie musiałam wchodzić po schodach ;) )
oglądałam łóżeczka - rozmiar 112x55cm, podeszła do mnie dziewczyna i powiedziała, że nie opłaca się kupować łóżeczka, bo dziecko szybko z niego wyrasta itp.
tak mnie zbiła z tropu, że nie zapytałam, co w takim razie poleca...
normalne łóżeczka sa niewiele wieksze - 120x60cm, więc o co chodzi??
mam dla dziecka od razu kupić wersalkę na 200cm długą?? ;)

Są też takie łóżeczko-tapczaniki (140x70 lub 80). Potem można zdjąć boki i robi się z tego taki bardziej "dorosły" tapczanik :-)
Zastanawiamy się nad nim...

A wygląda na przykład tak:
http://www.bobomarket.pl/x_C_I__P_27510991-27510001.html

catherinka my z mężem też zastanawialiśmy się nad takim rozwiązaniem ale w końcu zrezygnowaliśmy na rzecz zwykłego łóżeczka po tym jak okazało się , że takie łóżeczko mieli znajomi ale po 3 latach było już tak zdezelowane przez ich syncia, że musieli i tak kupić nowe ( dziecko ich należy do tych mocno żywych ;D), a poza tym planujemy jeszcze jedną dzidzię więc łózio niemowlęce napewno się przyda ;D

Kupilismy dzis lozeczko Klupś i bardzo jestem zadowolona. Zwykle, proste za 101 zl. w hurtowni Tomi. Oprocz tego fotelik samochodowy , lapki niedrapki i jeszcze 2x polspiochy. A w Smyku sliczny komplecik za 17 zl(przecena) Wogole w Smyku w Centrum bylam pierwszy raz od lat i musze powiedziec ze bylo mnostwo przecen,zdecydowanie wiecej niz w innych Smykach. Ale nasze lozeczko bylo tam o 30 zl drozsze.

reklama
Polspiochy to taki sam dol spiochow czyli jakby odciac te spodenko-majtasy razem ze stopkami od gory(to sama czesc od pasa w dol) grubiutkie sa i fajne.

Do góry