reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA :)

To też był pomysł tej mojej koleżanki i powiedziała, że na dziś by tak zrobiła...

Graco jest spacerówką przerobioną na gondolkę

reklama
monika.g pisze:
Mozna zwariowac :) Zastanawiam sie juz czy w takim razie nie kupic samej gondoli a po pol roku spacerowki-parasolki. Co Wy na to?

Ja też tak kiedyś chciałam zrobić, ale kiedy zaczęłam się interesować cenami to mi dosłownie szczęka opadła!!! Sam głęboki wózek jest bardzo często droższy od takiego wielofunkcyjnego, więc zdecydowałam że kupię ten drugi, bo przecież nie wiem jaka będzie dzidzia i jak szybko będzie rosła. W razie czego spacerówkę wykorzystam krótko i kupię solidny spacerowy wózek, który wystarczy na dłużej, gdyż jestem przeciwniczką parasolek.

zaraz jadę odebrać zamówioną komodę lalalala ;D coprawda jeszcze nie mam koncepcji gdzie ją utknąć bo remont dalej trwa ale kto by się takimi szczegółami przejmował ;D

Fionka no jasne na pewno sobie poradzisz
ja czekam na moja tzn dzidzi pierwsza buteleczke
zamowilam taką antykolkową odpowitrzającą ;D

w szczecinie zwykłe głęboki bez przepinki na spacerówkę na pasach (najteńsze - dlatego dziwię się ze gdzieś na pasach jest droższy) kosztują ok 300 zł - wyglądają jak roanki,

ale ja wiem że za max 5 meisiecy będzie potrezbna spacerówka... a parasolka tylko do krótkich przewozów dziecka minimum rocznego - i to parasolka niestety z usztywnioną dupcią i pleckami - ortopeda i ból dziecka poźnej drożej wynoszą...
mimo że mam parasolkę dobrej firmy z dobrym usztywnieniem to i tak na dłuższy space rbiorę roana..

maritka jest ładniejsza od kortiny - i ma łdaniejsze zestawy kolorystyczne i gdyby była za ten niecały 1000 kiedy kupowałam kortine (za 750) to bym ją wzięła - ale wtedy marita była nowościa i kosztowała 1300 zł - to mi sie nie opłacało...

na allegro ostatnio widziałam używaną maritkę, cena wtedy była ok 100 zł ale licytacja trwa...

szanowny personel zazwyczaj nawet każe dopajać...

ale nie mozna też ślepo wierzyć 1 ksiązce i 1 lekarzowi... tyle ile ludzi napisąło książki tyle opinii, itd..

ale ja z doświadczenia wiem ,ze kiedy mleko ma być pozywniejsze to jest pożywniejsze, a kiedy ma tylk odziecku załągodzić pragnienie, to jest zbliżone do wartości wody...

organizm matki doskonale wie co dziecku jest potrezbne, ja nie dopajałam małego ,do 4 miesiaca, od 5 wprowadzałm już nowe smaki w stylu soczek, jabłko, banan, kaszka z sokiem itp...
ale dopóki był na cycu to byłna cycu.. i moja pediatra to potwierdząła, mimo że lekarz ze szpitala mówił ze powinnam dopajać...

reklama
Aniam: każdy wózek z pompowanymi kołami waży, niestety. porównując wielkość gondoli z innymi, nie ma strasznej różnicy, zresztą dla mnie gondola bedzie na wiosnę i lato , czyli miesiące niezbyt opatulające. u mnie mutsy z gondola i spacerówka jest po 2400-2500. my myslimy nad używanym. zobaczymy co z tego wyjdzie.

Do góry