reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA :)

Mama Boo: my byliśmy wczorahj w sikesia w 5-10-15 - przeceny fajniutkie. a co jest przecenione u wójcika - jakieś pajace, komplety albo kombinezony które można przerobić na kurtkę???

reklama
Hmm, tak sie wczytywalam w wyposazenie wozkow i zauwazylam, ze przy roanie nic nie pisza o szelkach bezpieczenstwa, a taki np. city voyager ma pieciopunktowe szelki bezpieczenstwa. Coz to takiego, czy jest konieczne i co zrobic jesli roan ich nie ma? Mozna to jakos osobno dokupic?Do czego w ogole sie tego uzywa?

zaczęłam robić pracnie, nie oprózniłam worka nawet w 25 % a wyszła mi pełna pralka, jak to cudnie wyglada porozwieszane ;)

ile ja mam ciuchów, szok - i dlatego nic nie moge już dokupić - i tak go nie ubiore ,szkoda że nie mam aparatu :(

pisałam w łąśnie już na samym początku że mienusem roana jest brak szelek - w gondoli potrezbne mi nie były, a do spacerówki tez sie nei przydąły - ale na wszeli wypadek dowiadywałam sie w serwisie - można doszyć.

Kasia my głównie rozglądaliśmy się za komplecikami własnie takimi jak kupilismy (na wyjście ze szpitala). Czyli spodenki - z czegoś co jest podobne do weluru - zakończone łapkami i do tego sweterek. Trzeba się przejść, bo już nie pamiętam. Ale kombinezony widziałam przcenione właśnie w 5 - 10 -15 .

Ja wolałabym uniknąć wysyłania męża po laktator kiedy sama będę w szpitalu - nie uważam tak dlatego, żeby sobie nie poradził, ale ze względu na sklepowe ceny zestawu, który sobie upatrzyłam. Avent isis z zestawem u nas kosztuje między 189 a 199zł, a w internecie można kupic za 119zł - więc to spora różnica.
Poza tym myślę sobie, że tak czy siak się przyda - jak nie od razu to później - przecież od czasu do czasu tej wyjść z domu trzeba, choćby dla zdrowia psychicznego, a wtedy jak mleczko odciągnąć - ręką? :-[

nasze matki, babki robiły to ręką - ja jak wychodziłam na krótko też... ręcznie tylko tyle by ulzyć - to naprawdę nie problem - a kasa zaoszczędzona.

dla kilku użyć nie ma sensu kupować laktatora...

reklama
Azik a czy na jesieni to dziecko jeszcze bedzie jezdzic w gondoli czy tylko w wersji spacerowkowej? Moze glupio pytam ale nie wiem jak to jest.

Do góry