reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

Ja tych podkladow uzywalam tez dla siebie;-) Przed porodem, zeby nie zamoczyc lozka, gdyby wody odeszly w nocy i po, bo krwawilam dosyc mocno.:tak:

A pojemniczek aventa tez mam. Super sie sprawdza na wyjscia, ale tez go uzywalam, kiedy maly jeszcze jadl w nocy i zeby oszczedzic cenny nocny czas,;-) wolalam sobie przygotowac porcje wieczorem. W srodku jest taki jakby dodatkowy pojemniczek podzielony na trzy, mozna go wyjac i przechowywac cos innego, jest bardzo szczelny. Wiec Corin, jesli nastawiasz sie na karmienie butelka, to Ci polecam,na pewno bylabys zadowolona.:tak:

Pisalyscie o sterylizatorze. My mielismy Tommee Tippee do mikrofali i tez go sobie chwale. Przez pol roku karmilam piersia, ale sterylizowalismy w nim smoczki, buteleczki od wody i herbatek i laktator, a pozniej juz butle od mleczka.:tak:

reklama
Ja chcę karmic piersią więc kupię laktator i steliryzator do mikrofeli:-) Jesli sie okaże , że nie mogę to 2 butelki będę miała a resztę potrzebnych rzeczy dokupię:-)
Teraz skupiam sie na rzeczach dla maluszka bo jak już pisałam musimy kupić wszystko:-)

A ja wlasnie wylicytowalam laktator elektryczny Medeli.:-) Mam w domu reczny Tommee Tippee, ale niestety u mnie sie nie sprawdzil...
No i do wyprawki polecam tez aspirator do noska zamiast gruszki, my uzywamy FRIDA ASPIRATOR cena 22.50 PLN Mechanizm dzialania moze troche odstraszac;-) ale bez obaw.:tak:

emkamek ja widzialam jak polecali ten aspirator z fridy i rzeczywiscie sposob w jaki sie odciaga jest smieszny i moze przerazic ale watpie zeby dzidzius mial tyyyyyyle w nosie zeby zdazylo doleciec do konca rurki :-D tez go zakupie.

Super sprawa ten aspiratorek naprawdę ! emcia spoko laska tam są w środku takie gąbeczki malutkie wyjmowane więć nie połkniesz kózek dzidzi :tak: :-D bynajmniej jak ja wyjmowałam córeczce siostry ostatnim razem jak byłam w domciu to były gąbeczki tam :tak:

orchi to i nie połkniesz kózek mnie rozbroiła. Mój Pol mówi na aspirator kozojadek:-D

My ze względu na zmianę płci kupimy po 4d taka pakę dla dziewczynki na allegro do 300 zł. Na razie wstrzymuję się z płciowymi zakupkami, kupimy komodę i półki do pokoju:-D

reklama
A to moje pierwsze poważne zakupy wanienka, przewijak, pościel do łóżeczka:) SL279101.jpg

Do góry