reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

reklama
Właśnie patrze na fan page superpharm że we wtorek i środę pieluchy premium baby pampers beda po 36.99, bo Oil 125 ml po 29.99, wkładki laktacyjne po 3.99 marki life, kid vitum po 11.99 canpol, lovi i nuk chyba -50%, nivea baby 1+1 no i inne promocje, tyle zapamiętałam.

Widzę, że w super-pharm jest też promocja na nawilżacz ultradźwiękowy i mam pytanie czy jesteście w stanie coś dobrego polecić czy brać ten z promocji no i czy któraś może przetestowała czy na te ultradźwięki jakoś dziwnie reagują zwierzęta domowe?

Itucha ja nie mam, szukamy jakieś opcji dla posiadających zwierzaki. Mamy gryzonia i właśnie wyczytałam ze te ultradźwiękowe nie sa wskazane. Pytanie jaki to ma zasięg.

Cześć Dziewczyny... My wczoraj zaliczyliśmy pierwsze zajęcia w szkole rodzenia organizowane przez NCT. Tak dla porównania zamieszczam listę rzeczy, które należy zabrać do angielskiego szpitala:
DLA SIEBIE:
- Książkę prowadzenia ciąży oraz Plan Porodu,
- Kosmetyczkę z przyborami toaletowymi,
- Pomadkę do ust (podobno wargi są ciągle suche),
- Ciemny ręcznik,
- Podpaski,
- Bieliznę na zmianę (położna sugerowała żeby zabrać takie majtki, które w razie czego będzie można bez żalu wyrzucić),
- Wygodne ubranie (jeżeli jest zaplanowany poród w wodzie można zabrać górę od bikini plus poduszkę, którą będzie można używać w wannie)
- Biustonosz do karmienia i wkładki laktacyjne,
- Leki (jeśli coś bierzemy),
- Aparat (można zabrać kamerę, ale pod warunkiem, że matka dziecka wyraża zgodę na użycie jej),
- Ulubioną muzykę,
- Olejki do masażu,
- Przekąski i napoje,
- Cukierki owocowe.
Te kobiety, które planują naturalny poród mogą zabrać ze sobą Tens Machine http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_ss_c_0_7?url=search-alias=baby&field-keywords=tens+machine&sprefix=tens+ma,aps,135
DLA DZIECKA:
- Ubranka i pieluszki,
- Płatki kosmetyczne,
- Ręcznik,
- Kocyk (na wyjście ze szpitala)
- Fotelik dziecięcy.

Dostałam też ulotkę dotyczącą masażu pochwy. Najlepiej zacząć 6 tygodni przed planowanym porodem. Podobno mąż może pomóc ;) Poza tym bardzo fajne i prezjrzyste rady. Położna zapewniała, że to kobieta ostatecznie podejmuje decyzje np. o podaniu znieczulenia (jeśli jest czas) lub o cesarskim cięciu. Ciekawa jestem jak to będzie wyglądało w praktyce...

Ostatnia edycja:
Co do laktacji to poleca się piwko bogate w jęczmień do szpitala zabrać. Trochę kontrowersyjne, ale działa (można poszukać o niskiej zawartości alkoholu 1-1,5 %). Karmiąc nie piłam żadnych herbatek, ale codziennie kawkę zbożową z mlekiem. Lubię, więc byłam chętna.

Nam wczoraj położna mówiła, że są takie saszetki ze słodem jęczmiennym. Można kupić, jeśli piwo na poporodówce dla kogoś może być kontrowersyjne. :D Femal tiker to się nazywa...

reklama
Do góry