reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

Przyjechała moja żabka jupi :D myślałam o innym kolorze ale na ostatnich warsztatach dziewczyna od chust poradziła mi kupić jednak tą z grubszą gramaturą więc wybrałam opcję nr 2 i oto jest! :)

Załączniki

• 1456823932979.jpg
    1456823932979.jpg
    59,7 KB · Wyświetleń: 116
reklama
Ania na pewno drożej :) a ja tam pomieszkam ze 3 -4 lata i znowu pewnie przeprowadzka na większe . Znalazlam teraz inne i juz chyba mi się białe odpodobaly :p
By było nawiązanie do tego mojego łóżka chociaż :p

Ewa90 - mi te meble się bardzo podobają. Ja osobiście nie jestem fanką białych mebli, tylko właśnie takich w kolorze drewna:) A te są fajne - i kolor i fason. W ogóle zawsze mi się podobają te wszystkie aranżacje pokoi, które można sobie pooglądać w necie. Samemu tak wszystko dobrać jest trudno:/

Ewa90 - mi te meble się bardzo podobają. Ja osobiście nie jestem fanką białych mebli, tylko właśnie takich w kolorze drewna:) A te są fajne - i kolor i fason. W ogóle zawsze mi się podobają te wszystkie aranżacje pokoi, które można sobie pooglądać w necie. Samemu tak wszystko dobrać jest trudno:/

Bo u nas to zawsze zabraknie kilku metrów na długość czy szerokość aby się ładnie prezentowały :D

Ja wcześniej wynajmowałam kawalerkę a teraz mam salon jej wielkości i już po 2 latach mi się zapomniało i mędzę mojemu, że z 5m2 więcej i byłoby idealnie ;)

Co do drewna to też uważam, że takie meble są ponadczasowe i zawsze dobrze się prezentują tylko, że musi to być drewno a nie okleina bo wtedy to już nie to samo :/

Ja ciągle siedzę i przeglądam te meble i oczoplasu można dostać. No ale jakieś w końcu wybiorę - najgorsze ze nie mogę na żywo zobaczyć pomacac sprawdzić funkcjonalność itp . My mamy określony budżet na remont i musze się wyrobić . A mam okna do wymiany parapety lodówkę do kupienia zmywarkę zrobic ściany i pomalować sciany ,meble do pokoju naszego I oskarka i na przedpokój , trochę tego jest :) ale dam rade

Laseczki, mam pytanko do mam, które będą używać normalnie pieluch jednorazowych.

ile kupilyscie sztuk pieluch:
  • tetrowych
  • flanelowych
  • muslinowych
  • bambusowych

Tetra -15 szt. (10 białych + 5 kolorowych)

Flanela - 3 szt.

Muślin - 2 szt.

Jak będzie trzeba więcej to najwyżej dokupię ale myślę, że styknie :)

Ostatnia edycja:
Ania ja póki co mam:
10 tetrowych,
5 flanelowych,
3 muślinowe.
Bambusowych nie mam.
Moja mama jeszcze kupiła kilka flaneli, ale to pewnie u nich zostawię, gdy będę z Małym przyjeżdżać.

Ja w ogole muslinowych i bambusowych nie kupowalam - dla mnie ten rodzaj pieluch to troche taka moda anizeli rzeczywista potrzeba.

Flanelowych mam 8.
Tetrowych 15. Kupujac tetrowe warto sie przygladnac. Ja kupilam na start 5 z pepco i po 1 wypraniu byly na szmaty, a jedna kosztpwala gdzies kolo 2,99. Wtedy mi kolezanka powiedziala zeby zwrocic uwage na rozstawienie kratki na tych pieluchach - im szersze tym lepsze i kupilam takich 15 i tez wypralam i sa super.

reklama
Do góry